Вести:

среда, 31. март 2021.

ПРИТИСЦИ НА СРБЕ: Повратница на KиМ ухапшена под лажном оптужбом да је фалсификовала папире за стан

среда, 31. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Повратница на Kосово и Метохији, Мила Анђелковић (44) из села Новаке код Призрена, саслушана је данас у сепаратистичком "Основном тужилаштву" Призрену.

ПРИТИСЦИ НА СРБЕ: Повратница на KиМ ухапшена под лажном оптужбом да је фалсификовала папире за стан #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


Она је након тога пуштена да се брани са слободе, до даље одлука тужиоца.

Такозвана "Kосовска полиција" синоћ је ухапсила ову повратницу на Kосово и Метохију, на прелазу Мердаре, због наводно фалсификованих папира за стан у Сувој Реци, који је њен отац добио од Електрокосмета још 1998. године.


Њен бранилац Дејан Васић рекао је Тањугу да је тужилац сепаратистичког "Основног тужилаштва" у Призрену уважио документацију коју су му Анђелковићеви, Мила и он презентовали, а којом је, како је нагласио, несумњиво утврђено да она није извршила кривично дело које јој се ставља на терет.

Одмах након саслушања, она је пуштена да се брани са слободе, а о даљем току поступка одлучиће тужилац, напоменуо је адвокат Васић.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Анђелковићева је ухапшена због стана који је узурпирао Албанац, бивши колега њеног покојног оца. Иако је донето решење о исељавању узурпатора, направљен је договор да он остане у стану и плаћа кирију.

Међутим, кирију је платио само један месец, а после тога је наставио да бесправно живи у стану.

На овом случају Канцеларија за Kосово и Метохију није пропустила да се испромовише. Након што су први јавили о хапшењу Анђелковићеве, истакли су и да јој је Kанцеларија за KиМ обезбедила адвоката, и о њеном хапшењу "обавестила све релевантне представнике међународних мисија у јужној српској покрајини".

"Хапшење Миле Анђелковић још један је од бруталних примера застрашивања Срба повратника на Kосово и Метохију. Очигледна је намера власти у Приштини да се Срби различитим механизмима притисака и претњама хапшењем одврате од повратка", истиче Kанцеларија за KиМ.

Истина је заправо нешто другачија. Масовна и неоснована хапшења Срба отпочела су након потписивања Бриселског споразума априла 2013. године и нарочито након што је актуелна власт сарађивала у успостављању царине, децембра 2014. коју са једне стране контролише српска полиција а са друге припадници шиптарских оружаних формација те она функционише као права међународна граница!

Административни прелаз Мердаре чију је изградњу финансирала ЕУ, изгледа и опремљен је "вероватно као најбољи прелаз на Балкану" оцењују из ЕУЛЕКС-а.

Од тог момента појачана је контрола протока људи и робе те је лакше уочити и ухапсити сваког Србина који "смета". Како сметају лако се може схватити када се зна да у хапшењима која су се догађала до сада, посебно повратника, готово је у 100% случајева мотив био њихова жеља да се на Косово и Метохију врате и да поврате право на своју имовину.

Упркос великом броју на овај начин ухапшених Срба, Канцеларија за КиМ, односно сама Влада Србије на чијем је челу Александар Вучић, није учинила ништа да то спречи јер је потписивањем Бриселског споразума предала део свог суверенитета косовскометохијским сепаратистима и дешава се управо ово што се дешава. Срби су остављени без заштите што Албанци неће пропустити да искористе те ће уз помоћ Владе Србије протерати и оно мало Срба што је преостало.

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Наставак застрашивања Срба, сепаратисти ухапсили Светомира Бачевића у Пећи - КМ Новине

Србин са КиМ, Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин. Бачевић је проганик са Косова и Метохије а живи у Горњем Милановцу, родом је из села Бело Поље у општини Пећ у коју је данас дошао по лична документа.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Наставак притисака: ухапшен Србин на Јарињу - КМ Новине

На Јарињу, једном од прелаза које су по налогу ЕУ и парафу из Брисела инсталирале Дачић - Вучићева влада, јуче је ухапшен Србин. Наставак притисака: ухапшен Србин на Јарињу Такозвана "косовска полиција", чија је управа у центру шиптарских сепаратиста у Приштини, о овом инциденту изашла је са штурим и нејасним подацима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Шиптари оптуже Србе, па онда тек траже сведоке и доказе - КМ Новине

Шиптари оптуже Србе, па онда тек траже сведоке и доказе #Šiptari #Progon #Srbi #Hapšenje #Zločin #optužnice #Rat #Imanje #Prodaja Више нема никакве сумње да такозвано "Сепцијално одељење суда за ратне злочине" у Приштини постоји само због прогона Срба - готово све оптужнице су по правилу без основа и без доказа.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине