Вести:

петак, 5. март 2021.

Херој са Kошара сахрањен после 22 године: Ранко Грујић почиваће на православном гробљу код Пећи

петак, 5. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Херој са Kошара сахрањен после 22 године: Ранко Грујић почиваће на православном гробљу код Пећи

У селу Брестовик у општини Пећ данас су сахрањени посмртни остаци Ранка Грујића, који су пронађени на православном гробљу у Пећи

Херој са Kошара сахрањен после 22 године: Ранко Грујић почиваће на православном гробљу код Пећи   #Кошаре #битка #херој #Пећ #Косово #Метохија #кмновине #Вести #kmnovine #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

 Чедомир Грујић, брат погинулог Ранка, казе да му је данас било много теже него када га је први пут сахрањивао.

„Данас ми је теже негон раније. Други пут бтреба да сахрањујеш човека. Тешко је то, много је тешко“, рекао је Чедомир Грујић.

Ранко Грујић је погинуо 1999. године на Kошарама, рекао је начелник Пећког округа Мило Стевановић.

Његову раку су ископали и довезли посмртне остатке у околину Пећи, међутим, не зна се ко је то учинио ни зашто.

У периоду после егзодуса који је доживео српски народ на Косову и Метохији, и овај гроб је прекопан и извађени су посмртни остаци. Они су тек недавно "пронађени" и идентификовани тако што је узет ДНK од његовог брата Чедомира Грујића. Тако су се Срби данас, на истом месту, истим поводом, окупили.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Из Kомисије за киднаповане и нестале, владе републике Србије кажу да је „Много гробова прекопано, много је посмртних остатака однето, многе и данас тражимо, и то су нове трагедије и трауме за породице, и то је нешто што јепоследица управо, не само дивљања терориста и оних који су овако бестидно могли нешто да ураде, него и неодговорност оних који су требали нда све ово сачувају. KФОР и остали (из међународне заједнице) јер не постоји нигде ни једна белешка где су они пронашли посмртне Ранкове остатке, који су одавде однети. Било је то евидентно, јер је породица када је дошла на гробље, видела прекопан гроб и да нема посмртних остатака“.

Brestovik: Drugi put sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića

Све ово личи на прикупљање остатака упокојених којима се желело да "докаже" да су иза акција српске полиције и восјке остали многобројни албански лешеви. Међутим, доказа који би били валидни, за то једноставно ни после више од 20 година - нема. Овакав метод не само да је морбидан већ представља непрестано понављање  прекопавања и скрнављења српских гробова.

У борбама на Kошарама учествовали су војници и официри 53. граничног батаљона, 125. моторизоване бригаде Приштинског корпуса, 5. батаљона војне полиције, 63. падобранске и 72. специјалне бригаде.

На Kошарама живот је изгубило је 108 војника и официра Војске Југославије.


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

ПЕЋ: Шиптари Мирјани срушили кућу пред њеним очима (ВИДЕО) - КМ Новине

ПЕЋ: Шиптари Мирјани срушили кућу пред њеним очима (ВИДЕО) Кућу Мирјане Дригант, прогнане из Пећи 1999. године, потпуно бесправно и пред њеним очима порушили су Шиптари у том граду. Прогнaна из Пећи 1999. годинама, Мирјана се настанила у Гораждевцу недалеко од града.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Наставак застрашивања Срба, сепаратисти ухапсили Светомира Бачевића у Пећи - КМ Новине

Србин са КиМ, Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин. Бачевић је проганик са Косова и Метохије а живи у Горњем Милановцу, родом је из села Бело Поље у општини Пећ у коју је данас дошао по лична документа.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Колонизација Албанаца током векова јасно указује на намеру екпсанзије на рачун српских земаља - КМ Новине

У шарпланинској жупи Сиринић [у сливу Лепенца], тридесетак километара источно од Призрена, Албанаца није било све до средине XVIII века. Они сe у Сиринић насељавају у највећем проценту у току друге половине XVIII и почетком XIX века. Крупне етничке промене извршене су и у Качаничкој клисури и суседном Скопском Дервену тек од друге половине XVIII и у XIX веку.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине