Вести:

уторак, 16. март 2021.

Нови талас терора: ШЕСТА ЦРКВА ОБИЈЕНА на Косову и Метохији за десет дана!

уторак, 16. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Нови талас терора: На Косову и Метохији обијена шеста црква за десет дана!

Иако медији јављају пет, на Косову и Метохији је обијено чак шест цркава за само десет дана! Нејасно је зашто се једно од обијања прећуткује. Последња у низу јесте црква Свете Недеље у Горњој Гуштерици.

Иако медији јављају пет, на Косову и Метохији је обијено чак шест цркава за само десет дана! Нејасно је зашто се једно од обијања прећуткује. Последња у низу јесте црква Свете Недеље у Горњој Гуштерици.   #Обијање #Црква #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Црква Свете Недеље у Горњој Гуштерици данас





У селу Горња Гуштерица, у општини Липљан (енклава Грачаница), синоћ је обијена и опљачкана црква Свете Недеље.

Из цркве је украден новац, улазна врата су обијена и причињена је друга материјална штета. Провалу су приметили мештани овог села у јутарњим часовима и о томе обавестили надлежне.

#Обијање #Црква #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Такозвана "Косовска полиција" у Горњој Гуштерици данас.







Канцеларија за Косово и Метохију је издала саопштење у коме каже да је ово "у претходних 10 дана пета црква у српским срединама на Косову и Метохији која се нашла на мети вандала и пљачкаша, што јасно указује да се српска верска баштина континуирано угрожава, а тиме и нарушава мир православних верника".

На овај начин из Канцеларије за КиМ су негиирали, односно прећутали да је више него очигледно безбедност Срба на Косову и Метохији драстично погоршана а не само "мир верника"! Прикривањем драматичног стања које је нестало доприноси се ескалацији терора услед непостојања атмосфере кажњивости за злочине! Међутим, властима у Београду ово је потребно ради релаксирања ситуације јер се налазе у завршној фази издаје државе и предаје Косова и Метохије управо шиптарским екстремистима који не желе Србе на КиМ. Све ово дешава се уочи 17. марта када се присећамо страшног погрома над Србима 2004. године у коме је протерано преко 4.000 Срба а уништено 35 православних објеката.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



А какво је данас сатње показаће нам следећи подаци.

Претходног викенда, у ноћи уочи Задушница, обијени су храмови Светог Петра и Павла у Клокоту и Свете Тројице у Партешу, а пре три дана црква Четрдесет Севастијских мученика у селу Драјковце и храм Светог Димитрија у селу Доња Битиња у општини Штрпце.

Медији погрешно јављају да се ради о петој, у ствари је ово шеста црква обијена и оскрнављена на Косову и Метохији у последњих десет дана!

Нејасно је зашто се прећуткује обијање цркве Светог Луке у Витомирици код Пећи чија је унутрашњост запаљена 1999. године. Ово се догодило након Задушница а пре обијања цркава у Штрпцу.


Тада је настојатељ цркве обавестио тзв. "Косовску полицију" да су у помоћној згради цркве оштећени прозори и украдени разни предмети. Ово више него штуро објашњење објављено је у редовном полицијском извештају.

#Обијање #Црква #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Цркве Светог Луке у Витомирици - непосредно након рата

Заташкавању кривичног дела погодовала је случајност да је истог дана обијена и џамија у близини Гњилана. У њој је проваљен сеф одакле је однето 60 евра намењених за помоћ сиромашнима.

Без обзира на то што се на мети разбојника нашла и џамија, то никако не може да релативизује чињеницу да је повећан пораст кривичних дела према објектима и имовином над којима надлежност има Српска православна Црква.

Несхватљиво је да се медији на српском нису бавили овим догађајем већ су га прећуткали. Да ли се са оркестрираном кампањом терора над Србима спроводи и кампања пречуткивања тих злочина од стране медија на српском? Чини се као да јесте тако.

 

 




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Страдање породице Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (ВИДЕО) - КМ Новине

Страдање породицае Јовановић из Могиле слика Срба на КиМ напуштених од своје државе (ВИДЕО) Породице Јовановић у косовско-поморавском селу Могила, трпи непрестане зулуме а остаје без ичије помоћи Само за последњих месец дана њихова кућа је обијена по други пут. Досада им је имање паљено, пљачкано, били на мети напада и пљачки свих ових година.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Осојане: Кућа породице Репановић по седми пут обијена и опљачкана - КМ Новине

Осојане: Кућа породице Репановић по седми пут обијена и опљачкана Породична кућа повратничке породице Репановић, у насељу Осојане, у општини Исток, обијена је и опљачкана седми пут ове године! * * * У повратничком селу Осојане, где у најтежим условима опстаје неколико Срба, само претходне вечери у изрвшене су четири пљачке!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Црква у Бабином Мосту од потписивања Бриселског споразума оскрнављена по 18 пут! (ФОТО) - КМ Новине

Провалник или провалници у објекат Српске православне цркве ушли су тако што су скинули металну решетку са прозора и упали унутра, изјавио је председник привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић. "Таман се ситуација слегла од тог инцидента, сада опет ово, то је додатни притисак на мештане", рекао је Данчетовић.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине