Вести:

среда, 10. март 2021.

На Цетињу певали: „Што сте на нас дигли хајку, четничку вам ј…. мајку“ (ВИДЕО)

среда, 10. март 2021. | Уреднички колегијум 1

На Цетињу певали: „Што сте на нас дигли хајку, четничку вам ј…. мајку“ (ВИДЕО)

Професори и сарадници Факултета за "црногорски језик и књижевност" (ФЦЈK) покушали да упадну у зграду тамошњег Министарства културе

Професори и сарадници Факултета за "црногорски језик и књижевност" (ФЦЈK) покушали да упадну у зграду тамошњег Министарства културе #Цетиње #Песма #Четник #Мајка #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

На Цетињу је 08. марта одржан протест професора и сарадника "Факултета за црногорски језик и књижевност" (ФЦЈK), као и дела грађана.

Они су протестовали јер, како наводе, Министарство просвете, науке, културе и спорта није уплатило ниједну рату за ту установу од прошле године.

Испред Министарства културе дошло је до инцидента када се на вратима појавио координатор у Министарству просвете, науке, културе и спорта Драган Kопривица који је окупљенима слао пољупце.

Део окупљених је након тога покушао да уђе у зграду Министарства, али су већи инцидент спречили организатори.

Након тога су окупљени певали „што сте на нас дигли хајку, четничку вам ј… мајку“, а потом је Аднан Чиргић позвао окупљене да се мирно разиђу.

Протестом су прекршене мере у борби против пандемије којима је предвиђено окупљање максимално 25 људи, не дуже од 60 минута.


Kопривица: Протест је хулиганска акција, уличарско понашање декана "Црногорског језика"

Kоординатор у црногорском Министарсву просвете, науке, културе и спорта Драган Kопривица оптужио је декана Факултета за црногорски језик Аднана Чиргића да је током протеста на Цетињу „злоупотријебио студенте“ и назвао га „уличарем“, а протест „рушилачком, хулиганском акцијом“.


Kопривица је изјавио да се „спонтани“ скуп претворио у „рушилачку, хулиганску акцију пробоја у државне просторије“ Министарства, о чему „правна држава мора дати своје тумачење“.

„Испред зграде је организован непријављени скуп, тзв. спонтано окупљање, незадовољних студената и професора Факултета… у режији Аднана Чиргића који се на протесту понашао не као професор универзитета, него је вриштао као обични хулиган и уличар“, рекао је Kопривица.

Kопривица је рекао да је изашао да би поздравио присутне и позове на разговор неколико професора и студената, али је „Чиргић доживео делиријум тременс, што се пренело на један број присутних“, а када је демонстрантима послао пољубац да би их „смирио“, „почеле су пријатељски да лете каменице“.

Затим је „један број острашћених појединаца насилно продро у зграду и поред полицијског и дежурног обезбеђења, па су и ускакали у канцеларије, викали на службенице правећи неред по службеним просторијама, ваљда да им на пригодан начин честитају Осми март“, рекао је Kопривица.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html 




Он је рекао да је скупу хтео да пренесе став Министарства да студенти немају разлога да брину, да Влада још није усвојила буџет већ примењује привремено финансирање.



Чиргић оптужује премијера: „Хоће да угаси Факултет за црногорски језик и књижевност“

Декан "Факултета за црногорски језик и књижевност" Аднан Чиргић истакао је да су поносни што су јавна високошколска установа која функционише изван Универзитета Црне Горе.

“Да није тако не бисмо имали аутономију, коју нам ова туђинска влада преко своје министарке жели укинути. Утопили бисмо се у ћутњи Универзитета Црне Горе чија је аутономија згажена постављањем партијског кадра на његово чело. Нећемо дозволити да Влада премијера Здравка Kривокапића који се јавно шепури да је на референдуму гласао против своје државе угаси ФЦЈK”, поручио је Чиргић.

Према његовим речима данас више него икада су поносни што су се изборили да седиште Факултета за црногорски језик буде на Цетињу.

“Слободарској институцији је једино мјесто у цетињском гнијезду слободе. Нећемо дозволити гашење Факултета”, уверава Чиргић.

“Ових тешких и субдоносних дана за опстанак Црне Горе док се спроводи издајничка и асимилаторска политика, Цетиње као у најславнијим данима своје историје пружа отпор окупаторској сили која се сручила на нашу земљу. Промотери антицрногорске идеологије осокољени подршком из комшилука и замотани у туђа државна знамења, сада желе ударитл на рад Факултета за црногорски језик који није пристао на колаборацију с непријатељима грађанске Црне Горе”, казао је је историчар са ФЦKЈ Бобан Батрићевић.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

''Будите Црногорци, али и пре и после подне'' - Интелект без душе - КМ Новине

Промоција Црногорског интелектуалног клуба - ЦГИК у оквиру ''институција'' шиптарских сепаратиста, у српској јавности није изазвала готово никакву пажњу. Истраживали смо због чега? Поред немуште САНУ и одсуства сваког стваралачког и мисаоног прегалаштва нашег народа у овом карактеристичном тренутку, сигурно да ни некакви ''интелектуални'' клубови не могу добити на значају.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Његошев маузолеј направљен да заувек раздвоји Црногорце од Срба - КМ Новине

Зла масонска замисао - српски владари су традиционално сахрањивани у храмовима и портама „Свој последњи сусрет с угледним хрватским историчарем и политичаром (некадашњим хрватским емигрантом у САД) Матом Мештровићем, сином славног хрватског и југословенског вајара Ивана Мештровића, имао сам 5.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Његошев маузолеј направљен да заувек раздвоји Црногорце од Срба - КМ Новине

Зла масонска замисао - српски владари су традиционално сахрањивани у храмовима и портама „Свој последњи сусрет с угледним хрватским историчарем и политичаром (некадашњим хрватским емигрантом у САД) Матом Мештровићем, сином славног хрватског и југословенског вајара Ивана Мештровића, имао сам 5.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Беранеонлајн    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман10. март 2021. 16:03

    Сва шиптарска имена кувају исту супу као на Косову! Кад је Његош рекао да је он сâм Србин - шта хоће ови шиптари у сред ЦГ? Какав је то страшан тирански народ? Тирана им добро стоји као главни град. Тамо их треба протерати - да их нема, као што је Његош тражио да очистимо земљу од њих!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине