Вести:

четвртак, 25. март 2021.

Немачки посланик 1999. године: НАТО је покренуо агресију, то је увек рат против цивила (ВИДЕО)

четвртак, 25. март 2021. | Уреднички колегијум 0

Немачки посланик 1999. године: НАТО је покренуо агресију, је увек рат против цивила (ВИДЕО)

Немачки посланик Грегор Флоријан Гиси првог дана НАТО агресије најоштрије осудио Немачку али све чланице ове алијансе због илегалног напада на Србију и ЦГ указујући да је то агресија а не "хуманитарна интервенција" како су покушавали да представе западној јавности.

#Немачка #НАТО #Агресија #Србија #Косово #Метохија #КМновине #Вести #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

У свом говору пред осталим немачким посланицима у Бундестагу, Флоријан је изнео низ аргумената разобличавајући лицемерну политику НАТО пакта и саме Немачке који су у том тренутку започеле агресију над српским народом.


Он је подсетио да према повељи УН постоје само два случаја оправдане војне акције. Случај одбране или колективне одбране у оквирима војног савеза каи на то да Савет безбедности УН, једини има право да одлучује о употреби силе и нико други.

"И то из вама добро познатих разлога након 1945." наставио је Флоријан уз одобравање дела посланика и поновио да "Савезна Република Југославија, како год осудили унутрашње стање у њој, није напала ни једну државу. Према томе, по члану 51. повење УН, нема основа за одбрану или колективну самоодбрану војног савеза. И ви, као и ја, добро знате да Савет безбедности УН нема друге могућности за вођење војних интервенција осим оних које је сам прописао Повељом УН, поглавље 7 и да СБ за себе стриктно задржава право разматрања сваког појединачног случаја али НАТО му је то право грубо одузео, НАТО је себе практично издвојио из УН и ја вам каже, овим поступком се руши цео светски поредак а неће се створити нови".

Он је случај тадашње Југославије поредио са многим другим случајеве у свету где су се догађале много горе ствари али да никакве реакције на то није било а да је то објашњавано чињеницом да "Немачка тамо нема интерес".




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Флоријан је закључио констатујући да "ви стално говорите да се рат води против Милошевића а не против српског народа. То је олако изречено али стање је другачије. Шта мислите, ко јуче није имао воде када је бомбардован водовод у Београду. Српски народ или Милошеић? Гарантујем вам да Милошевићу није мањкало воде. И, ко ће погинути? Жене, деца, војници, међу њима и регрути који немају могућност даизбегну служење војног рока, неће Милошевић да погине. Веровли или не, такав рат је увек уперен против цивила а не против једног диктатора".

Већ изреволтиран безумљем које је пкренула Немачка заједно са НАТО пактом очекујући да ће Милошевић да потпише капитулацију у шта он не верује, Флоријан је жустро завршио више него упечатљивим речима:


"Бомбама се не спречавају хуманитарне катастрофе, само се још више заоштравају, а Немачка више свакако нема права у овом столећу да баца бомбе на Београд!!!"

Тадашње излагање
Грегора Флоријана Гисија је сакако нешто за шта вреди издвојити неколико минута и погледати.




 
* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Др Мирјана Анђелковић Лукић: Циљеве НАТО агресије наше власти заокруживале - КМ Новине

Др Мирјана Анђелковић Лукић: Циљеве НАТО-а агресије наше власти заокруживале Поводом годишњице НАТО агресије на српски народ и његове земље, КМ новине доносе интервју са др Мирјаном Анђелковић Лукић, аутором књиге „Дарови Милосрдног анђела", изузетно активном у разоткривању и представљању истине о злочинима ове војне силе и западног, такозваног "цивилизованог света" над Србима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године - КМ Новине

НАТО убио 126 деце током агресије 1999. године Симбол страдања Срба током Нато агресије је трогодишња Милица Ракић која је погинула у Батајници. Милица је рођена 1996. године а убијена је НАТО агресор је у периоду од 24. марта до 10. јуна 1999. убио 126 деце свих националности док је више стотина малишана тешко рањено.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Јања Гаћеша: Сећање на бомбардовање - КМ Новине

Јања Гаћеша: Сећање на бомбардовање У данима када обележавамо годишњице Мартовског погрома и НАТО агресије, важно је свако сећање, свако сведочење, на једно и друго страдање. Док се сећамо, има наде за нас. Сећам се, око пола два ујутру цело село је пробудила нека неприродна светлост, одједном је био дан и чуо се ужасан звук.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине