Вести:

среда, 13. јануар 2021.

Не види се крај мукама житеља Радева и Лепине

среда, 13. јануар 2021. | Уреднички колегијум 0

Не види се крај мукама житеља Радева и Лепине Док се у већини српских места на централном Косову и Метохији вода полако повлачи, реке се враћају у своја корита и стање постепено нормализује, мештани у селима Радево и Лепина у општини Липљан још увек се боре са воденом стихијом.

Док се у већини српских места на централном Космету вода полако повлачи, реке се враћају у своја корита и стање постепено нормализује, мештани у селима Радево и Лепина у општини Липљан још увек се боре са воденом стихијом.

Ситница је у овом подручју направила праву пустош.

Славиша Петровић из Радева каже да је поплава уништила летину, заимницу, а у таласу који је наишао једва да су нешто стоке спасили.

“Ово је била катастрофа. Целе ноћи нисмо спавали, деца су се уплашила, једном речју било је језиво. Једва да смо успели стоку да спасемо. Складишта са храном су потпуно уништена, подрум са зимницом, кукуруз, пшеница, јечам ништа више немамо”, казао је Петровић и нагласио да је све што су годинама стицали за једну ноћ уништено.

“Вода је дошла за сат времена док смо ми спавали. Пробудила нас је стока, која се уплашила од велике воде. Одмах смо потрчали да спасемо оно што можемо”, прича Слободанка Ђокић из Радева.

“Наша кућа је и даље поплављена, а породица је тренутно смештена код стрица”, истакао је Бисар Бајрами, који се нада да ће се овај проблем ускоро решити и да ће моћи што пре да се врати са својом породицом кући.

Уплакана Цвета Митровић, у изјави за РТВ Грачаница, каже да од зимнице није остало ништа и да је подрум још увек поплављен, иако се данима труде да испразне воду она и даље надолази.

Падавине су на овом подручју престале, али мештани Лепине и Радева страхују од најављених снежних падавина.

РТВ Грачаница


* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

На централном Косову трећа поплава за мање од годину дана (видео, фото) - КМ Новине

У српским селима централног Косова поплављене многе куће, помоћ ниоткуда не стиже а страхује се од могућих настајања жаришта заразних болести која би погодила и мештане и њихов сточни фонд. Више десетина кућа поплављено је на ширем подручју општина централног Косова, Косово Поље и Липљан.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Краљево: Поплава избацила комунисте! - КМ Новине

У Kраљеву jе данас свечано отворена омладинска радна акциjа - OРA "Kраљево 2014", налик онима из времена бивше Jугославиjе. Под слоганом "OРA ниjе фора", педесетак младих бригадира, од коjих 20 из Kраљева, 20 из Словениjе и 10 из Mакедониjе, коjима се придружило jош неколико из разних градова Србиjе, у наредних 10 дана, радиће на отклањању последица маjских поплава.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Теодосије 'освештао' прву цркву коју гради тзв ''република Косово''! - КМ Новине

Почетак изградње новог храма на територији Епархије рашко-призренске финансираног парама тзв. "републике Косово", по свему судећи представља и почетак изградње "косовске православне цркве", посебно имајући у виду редовне међуверске сусрете и Теодосијево ангажовање у њима. Ова, слободно можемо рећи, политичка "црква", посвећена је једном од најуспешнијих српских владара и једном од највећих бораца и државника за све време постојања Србије - светом Деспоту Стефану Лазаревићу.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине