Вести:

уторак, 26. јануар 2021.

Харадинајев предлог о 'референдуму' план о ''великој Албанији'' кажу из руске амбасаде

уторак, 26. јануар 2021. | КМ новине 0

Харадинајев предлог о 'референдуму' план о ''великој Албанији'' кажу из руске амбасаде

Руска амбасада у Тирани саопштила је да изјава Рамуша Харадинаја о референдуму и уједињењу Kосова и Албаније представља провокацију и политичку уцену.



"Недавно је један од политичара косовских Албанаца Рамуш Харадинај изјавио да намерава да захтева референдум о уједињењу Kосова са Албанијом, ако ова самопроглашена псеудо-држава не буде прихваћена што пре у Европској унији и међународној заједници и организацијама, и ако Београд не призна Kосово“, саопштила је амбасада на Фејсбук налогу.

Руска амбасада је указала да та идеја указује на идеологију "велике Албаније", која је у последње време, како наводе, интезивирана, али која директно угрожава територијални интегритет балканских држава.

У објави руске амбасаде на Фејсбуку наведено је да је ово део коментара Министарства спољних послова Руске Федерације на изјаве Харадинаја.

Пре неколико дана Харадинај је рекао да је за даљи развој окупираног Kосова и Метохије потребан референдум о уједињењу са Албанијом.

Таква реакција руске амбасаде у Тирани долази у тренутку када је Албанија прогласила дипломату Алексеја Kривошејева персоном "нон грата“, због непоштовања антиковид мера.

Русија је ову депортацију описала као провокацију Албаније, наводећи да неће остати без реципрочног одговора.



🇷🇺 Nga komenti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Federatës Ruse për deklaratën e z. R.Haradinaj Kohët e fundit një...

Posted by Embassy of Russia in Albania / Посольство России в Албании on Субота, 23. јануар 2021.




* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Харадинај одговоран за силовања Српкиња током и пре рата на КиМ, води пријаву тог злочина! - КМ Новине

Такозвана "влада" шиптарских сепаратиста најавила процес пријављивања за признавање и верификацију статуса силованих особа током сукоба на Косову, у време док се на њеном челу налази Рамуш Харадинај, злочинац оптужен за масовна силовања Српкиња. Састанак је отворио Рамуш Харадинај такозвани "премијер" под чијим су вођством терористи "ОВК" извршили више силовања Српкиња са Косова и Метохије и једног броја својих сународница.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Гледала сам како Харадинај мучи и убија српске полицајце - КМ Новине

Зар је 15 година преду период да би се сећали? Није довољно близу ни што је пре шест година, током истражног поступка и саслушања сведока, до детаља описано неколико зверстава Харадинаја над Србима од сведока "из прве руке" да би се данас несметано појавили (сензационалистички) наслови у тим истим медијима како "Срби подржавају Харадинаја"?



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Ча-ча-ча Српске листе са Харадинајем - КМ Новине

Сарадња са Рамушем Харадинајем, доказаним вођом метохијског крила терористиче „УЋК" представља кривично дело највишег ранга, како то прописује и српско законодавство. Ово можда понајвише јер је Рамуш Харадинај одговоран за настајање прве масовне гробнице на територији Србије од Другог светског рата наовамо али и та није једина.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине