Вести:

четвртак, 28. јануар 2021.

НП ''Отаџбина'' нуди Вучићу бесплатне часове историје

четвртак, 28. јануар 2021. | КМ новине 0

НП ''Отаџбина'' нуди Вучићу бесплатне часове историје
Дизање споменика великом жупану Стефану Немањи у Београду очито показује да председник Србије не познаје историју српског народа.

Дизање споменика великом жупану Стефану Немањи у Београду очито показује да председник Србије не познаје историју српског народа.

Простор којим је владао велики жупан је на северу досезао до Рудника и никада за време своје владавине није био у Београду. Први пут га је ту довукао у бронзаном лику Александар Вучић.

Оно што одликује Стефана Немању је да је у бици код Пантине 1189. године потукао византијског цара Манојла Комнина и тако ослободио садашњи простор Косова и Метохије и Топлице. Стога, ако је желео да постави споменик Стефану Немањи односно светом Симеону онда је то морало да буде у јужној српској покрајини. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ нуди председнику Србије бесплатне часове из историје средњевековне српске државе нарочито из времена Немањића. Ако баш буде заинтересован Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ га може подучити и нешто ранијој историји Срба из времена владарски кућа Дрвенаревића и Клонимировића.

Једини Немањић који је чврсто владао Београдом био је Цар Душан Силни. Нешто раније, али само као мираз Београд је држао и краљ Драгутин јер је женећи се мађарском принцезом добио овај град као и Мачву и Семберију. Поменути Цар Душан Силни је осим Београда на северу држао и Славонију, Барању, Румунију и чак Молдавију. С тога, ако је председник Србије једном Немањићу желео да подигне споменик онда то припада Цару Душану. Међутим, данас као „миротворац“ он се боји да једном „освајачу“ и великом државнику подигне споменик.




Интересантно је да је у последње време Александар Вучић почео да се дичи православљем и светосављем. Ово из разлог, јер се за годину дана приближавају београдски и председнички избори па су му потребни национални гласови. Пре само неког времена он је на сва уста хвалио протестантизам и Вебера ругајући се и православљу и светосављу. Подсмевао се и Небеској Србији и цару Лазару. Одушевљавао се царом Муратом кога је истицао као великог војсковођу.

У жељи да себе што више истакне као црквеног дародавца он игнорише заслуге других који су у обнови и градњи цркава и манастира урадили много више од њега. Заборавио је да спомене оне који су дали највећи део средстава за изградњу храма Светог Саве као и оне који су највише урадили у фрескописању и уређењу унутрашњости храма. То се нарочито односи на Руску Федерацију и председника Путина. Иако је тек у педестој години отишао да посети манастир Хиландар, обнову овог манастира приписује себи иако сви добро знамо да највеће заслуге за обнову Хиландара има некадашњи председник владе Војислав Коштуница.

Ако је већ желео некоме да подигне споменик за председника Србије прикладније би било, због географског порекла, да подигне споменик Бану Кулину или Твртку Котроманићу.

Имајући у виду досадашње понашање и држање предсеника Србије, иначе највећег тајкуна у њеној историји, не треба сумњати да ће се, нарочито ако за њега буду били успешни председнички избори, он поново вратити и Веберу, и протестантизму, и цару Мурату.

Косовска Митровица
28.01.2021. године


Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

* * *


Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Предраг Јакшић: Срби и златно теле - КМ Новине

И ето, „ако то смета аутошовинистима и другосрбијанцима, онда мора да је добро". Погубна је то логика, јер мера људи Божјих нису безбожници, већ Богочовек Христос.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

Др Марко К. Јакшић: Вучићу, Запад зна ко је убио Оливера, све је снимљено и обелоданиће се - КМ Новине

Др Марко К. Јакшић: Вучићу, Запад зна ко је убио Оливера, све је снимљено и обелоданиће се „Београд није мотивисан да се пронађе извршилац убиства Оливера Ивановића, који је увек био политичар прозападне оријентације и блиско сарађивао са амбасадорима Америке, Немачке, Британије...



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'' саставила списак Вучићеве издајe - КМ Новине

четвртак, 14. јануар 2021. | Уреднички колегијум НП ''Отаџбина'' саставила списак Вучићеве издајe Председник Србије Александар Вучић у више наврата, имајући обичај да помало глуми наивну француску собарицу, практикује да пред медијима каже, наведите ми, молим вас, шта сам ја то за време своје власти издао.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине