Вести:

понедељак, 14. децембар 2020.

Потврђена оптужница против Гуцатија и Харадинаја

понедељак, 14. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Оптужница против припадника шиптарске терористичке "УЋК" Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја због обелодањивања поверљивих докумената из тзв. "Специјализованог тужилаштва Косова", међу којима су и имена потенцијалних сведока, потврђена је одлуком судије за претходни поступак.

#Оптужница #Хисни #Гуцати #Насим #Харадинај
Хисни Гуцати, један од ухапшених терориста





Ово је, како преноси приштинска Коха, навео адвокат Том Гаши на свом Фејсбук профилу.

Гаши је написао да се Гуцати и Харадинај терете у четири тачке оптужнице због ометања правде и њиховим радњама између 7. и 25. септембра ове године.

Харадинају и Гуцатију, који су у притвору у Хагу, данас је предата оптужница коју је потврдио судија и они очекују се да ће се појавити пред судијом на следећим рочиштима, додао је Гаши.

Оптужница је поднета судији за претходни поступак такозваног "Специјализованих већа Косова" са седиштем у Хагу 30. октобра на потврђивање и то као стриктно поверљива.

Обојица су ухапшена због застрашивања сведока у поступцима који ће бити вођени пред тим судом. 


Гуцати и Харадинај сутра пред судом због потврђене оптужнице

Судија за претходни поступак тзв. "Специјализованих већа Косова" са седиштем у Хагу потврдио је оптужницу против припадника шиптарске терористичке "УЋК" Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја, која је, према саопштењу суда, још “стриктно поверљива”.

Након одлуке о потврђивању, судија је за сутра у 11.15 сати заказао одвојена саслушања Харадинаја и Гуцатија поводом потврђене оптужнице.

У саопштењу суда се прецизира да је одлука о потврђивању оптужнице од 30. октобра донета 11. децембра, када је претпретресни судија делимично потврдио оптужницу и наложио такозваном "Специјалном тужилаштву Косова" да поднесе ревидирану оптужницу, “као потврђену” што је данас учињено.

Гуцати и Харадинај су као такозвани "председник" и "потпредседник" наводног "Удружења ратних војних ветерана Косова", односно шиптарских терористичких јединица УЋК, ухапшени у Приштини 25. септембра и истог дана су пребачени у притворски објекат у Хагу.

У Налогу за њихово хапшење наводи се да постоји основана сумња да је Гуцати кривично одговоран за покушај застрашивања током кривичног поступка јер постоји сумња да је одржао три конференције за штампу 7, 16. и 22. септембра, на којима је дистрибуирао или на други начин медијима ставио на располагање поверљиве информације и документе који нису јавног карактера, а односе се на рад такозваног "Специјализованог тужилаштва".

Такође није интервенисао када је Харадинај изнео имена одређених (потенцијалних) сведока и дао информације о њиховом пребивалишту и друге личне податке.

Насим Харадинај





Харадинај се према налогу за хапшење терети за покушај застрашивања током кривичног поступка јер је 7, 16. и 22. септембра на поменутим конференцијама за медије, на којима је поред осталог изнео имена одређених (потенцијалних) сведока и дао информације о њиховом пребивалишту и друге личне податке.

Ово је трећа по реду оптужница за коју се зна да је потврђена пред такозваним "Специјализованим већима", познатијим као "Суд за злочине ОВК". Прв се водио против Србина који је осуђен на вишу затворску казну него што је то уопште могуће предвиђеним "законом" по коме раде.

Гуцати и Харадинај су у притвору у Хагу због опасности да би могли да побегну, да би могли да ометају предстојеће кривичне поступке који ће се водити пред такозваним "Специјализваним већима против припадника ОВК", како се називају шиптарски терористи с краја 90-тих, као и да ће наставити да понављају кривична дела за која се већ сумњиче.

Танјуг, КМ новине




Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Подигнуте оптужнице против Гуцатија и Насима Харадинаја - КМ Новине

Подигнуте оптужнице против Гуцатија и Насима Харадинаја Данас шефови такозваних "Удружења ратних ветерана ОВК" Хисни Гуцати и Насима Харадинаја, ухапшени су и изручени Хагу крајем септембра због обелодањивања поверљивих докуметана из тог тужилаштва, међу којима су и имена потенцијалних сведока.Такозвано "Специјализовано тужилаштво Косова", са седиштем у Хагу, поднело је "Специјализованим већима" оптужницу против вођа некадашње терористичке организације "УЋК" .



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Опет ''нови'' докази за предлоге оптужнице против Тачија и Весељија? - КМ Новине

Наводни "Суд" за злочине терориста УЋК показао је да је оно што су слободномислећи и очекивали - потпуна фарса. Последњих дана као пилиће из кокошињца "непознати људи" које су камере уснимиле, уносили су и износили пакете са материјалом о злочинима терористичке УЋК састављене од етничких Албанаца. То се опет догодило.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд - КМ Новине

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд Некадашња председница огранка Демократског савеза Косова у Немачкој Доника Гервала, објавила је 8. новембра, непосредно након подизања оптужнице против вођа терористичке ОВК Хашима Тачија и Кадија Весељија, фотографије активиста те странке, који су убијени током и после ратних збивања 1999.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине