Вести:

петак, 18. децембар 2020.

ШИЛОВО: Тиха албанизација у јеку пандемије

петак, 18. децембар 2020. | Уреднички колегијум 3

ШИЛОВО: Тиха албанизација у јеку пандемије

Политичко ривалство, жеља за политичком доминацијом или наредба са "Панчићевог врха"? Како год, тренинг ћутања и вечито ходање уназад су освета и награда због гласања за сопствену пропаст.

#Шилово #албанизација #Косово, #Метохија #Вести #Власт #СНС #СрпскаНапреднаСтранка #СрпскаЛиста #Издаја #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Некадашња "Дневна интернистичко-педијатријска болница" у Шилову која носи име убијеног лекара др Јосифа Васића, у којој је спашено много људских живота и која је пружала здравствену заштиту свим Србима у Косовском поморављу, од недавно је добила катанац на вратима за ноћне смене и то баш у јеку епидемије Коронавируса.

За Србе у поморављу је све било јасно још оног јутра пре шест година, када је са зграде болнице уклоњен натпис "Република Србија".

Сада је још јасније да ће све ово бити препуштено "Министарству здравља Косова".

Ограничено радно време које је уведено од недавно је велико обесхрабрење за најистрајније Србе који живе у гњиланској и новобрдској општини.

Свакога дана гасимо по једно светло и својим непромишљеним одлукама инсталирамо мрак у српске средине на КиМ.

Житељима најудаљенијих места у поморављу, без било каквог организованог превоза, до једине дежурне здравствене установе у Пасјану је потребно најмање сат времена вожње. Лекова никада нема, па је болесним људима потребно још сат времена до Гњилана и опет назад до Пасјана, таман толико вреди један људски живот.

Како то изгледа можда најбоље илуструје чињеница да је многима најближа здравствена установа у Грачаници (у просеку удаљена око 50 километара и више).

Готово нечујно и систематски, за пет година је у свим сеоским амбулантама смањено присуство лекара. Тако су амбуланте остале без медицинског особља, инвентара и бриге за здравље људи, што је у доброј мери одржало народ.


Да ли то неко жели да нам огади жељу да истрајемо на својим огњиштима?

Необјашњиви феномен подршке сопственој пропасти код Срба, многе ће коштати живота. За отрежњење је већ касно, јер овакве политичке одлуке терају Србе свакога дана по један корак уназад.


То је ваљда зато што Срби из овог дела Косова и Метохије нису навикнути на боље сутра, већ на још теже дане.

И на крају следи питање, може ли још горе?

- Очигледно да стручњаци за пропаст имају још хиљаду идеја за мрак, јер им наше ћутање дозвољава да нас гурају уназад.


* * *


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса - КМ Новине

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса - КМ Новине

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Иван Максимовић: Срби Партеша и околине продани и издани - КМ Новине

Иван Максимовић: Срби Партеша и околине продани и издани #Партеш #Општина #Гњилане #Градоначелник #Косово #Метохија #Вучић #Издаја #Срби #Прогон #Исељавање Дословце се на дневном нивоу потврђује да је једна од основних одлика политике Александра Вучића према Kосову и Метохији - албанизација покрајине кроз расељавање Срба.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Косово и Метохија    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. Lekove nema ni za lek sto bi narod reko, sto se tice lekova svaki pacijent kupuje sam, terapija kosta za 9dana 240 e. Video sam kako covek lezi gde nema pare da kupi terapiju dajumu samo neki vitamin. Jedam vekiki haos je u PASJANE U BOLNICU. LEKOVE NEMA ALI ZATO IMA ZA NOVI BMW KOJI JE DIREKTOR PERIC KUPIO, I ZA STAN U NIS ZA TO IMA PARE

    ОдговориИзбриши
  2. Чиста лаж и измишљотина острашћеног лика. Јер нити је таква ситуација у болници нити па има Бмв видели би,а стан је још одавно пре мандата директора ко и многи,а и ста је чудо кад свака шуша вози добра кола и куће и станове. Што не би и доктор специјалиста..

    ОдговориИзбриши
  3. E decko nije niko ostrascen sve je to istina videces kad bude vreme. Nisi bio bolestan pa da vidis koliko se daje pare za terapiju .

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине