https://1.bp.blogspot.com/-mlNCiaaJGtw/YBljytHAOqI/AAAAAAAAEK8/HNNDuRfgNkoowVRPiBJBwUFeeUTO8ExZACLcBGAsYHQ/s468/%25D0%25B2%25D0%25B8%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BE-%25D0%25BE%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25B0.gif
Вести:

уторак, 22. децембар 2020.

НП ''Отаџбина'': Грађанима Србије није речено да ли је Вучић поклонио или продао електро-енергетски систем на КиМ

уторак, 22. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Грађанима Србије није речено да ли је Вучић поклонио или продао електро-енергетски систем а КиМ

И после, не 72 часа него 172 часа, грађани Србије нису добили јасан одговор да ли је председник Србије поклонио или продао електро-енергетски систем државе Србије у јужној српској покрајини, пита се НП "Отаџбина" са КиМ у саопштењу које преносимо у целости.

#Енергетика #Струја #Валач #Предаја #Издаја #Вучић #Север #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Конференција за штампу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића је неуверљива и неубедљива. Петар Петковић каже да је некадашњи министар енергетике ДОС-а Горан Новаковић предао електро-енергетски систем УНМИК-у 2001. године што је неистина имајући у виду да су још 1999. године УНМИК полиција и снаге КФОР-а заузеле цео електро-енергетски потенцијал на Косову и Метохији, од електрана до последње трафостанице, на основу Резолуције 1244 СБ.

Директор Канцеларије за КиМ сумњичи Борка Стефановића да је он такође кумовао предаји електро-енергетског система јер је водио преговоре са неким Робертом Купером о њему. Признао је да Борко Стефановић ништа није потписао али јасно каже да Александар Вучић јесте споразум у Бриселу 2013. године када је сепаратистима уступио, да ли продао или поклонио то је већ друго питање, електро-енергетски систем Србије на Косову и Метохији. Ово препуштање електро-енергетског система Србије споразумом у Бриселу Петар Петковић хвали што се битно разликује од политичког става овог политичког конвертита из 2013. године. Наиме, садашњи директрор Канцелараије за КиМ Петар Петковић је тада био посланик у Скупштини Републике Србије и портпарол Демократске странке Србије. У својим бројним иступима тада је он Бриселски споразум називао највећом издајом у историји српског народа. Стога се Петру Петковићу ништа не може веровати али у целој овој политичкој трговини он је најмање битан. Битан је председник Србије који је потписао Бриселски споразум и који је ових дана дао миг да електро-енергетски систем Србије на Косову и Метохији пређе у надлежност Приштине.

Грађани Србије и Срби на Косову и Метохији очекују од председника Србије да се не крије иза Петра Петковића и да јасно и гласно каже да ли је овај најважнији привредни ресурс на Косову и Метохији Алексанар Вучић поклонио или продао. Ако га је поклонио, зашто је то урадио, ако га је продао, зашто га је продао и за које новце? Да ли је новац од продаје отишао у буџет Републике Србије или негде друго?


Више од 20 година је прошло од како је Косово и Метохија окупирана земља. И никоме до дана- данашњег није падало на памет, ни КФОР-у, ни УНМИК полицији, ни РОСУ полицији да заузме хидроцентралу, брану и трафостанице на северу Косова и Метохије јер је свима јасно да је то власништво државе Србије и без дозволе Александра Вучића и његовог договара са Еди Рамом овај електро-енергетски систем није могао да буде отуђен од државе Србије. Уосталом, електро-привреда Србије је до ових дана газдовала њиме. Председник владе Албаније први је похитао да саопшти да је направљен договор са Београдом да интегрисани електросистем Косова и Албаније преузме и газдовање над електро-енергетским системом на северу Косова и Метохије. Без дозволе председника Србије и тајкуна Александра Вучића ово није могло да се уради.Народни пократе Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ још једном подсећа грађане Србије да је кредит за изградњу хидро-система Ибар-Лепенац од Светске банке подигла Република Србија и вратила га Лондонском и Париском клубу до последњег цента. И република Србија није власник само језера Газиводе, хидроелектране Газиводе него и четрдесет килиметара канала које од Зубиног Потока воде до Батлавског језера код Приштине. Без воде са језера Газиводе садашње термоелектране у Обилићу не би могле да раде нити могу нове да се граде. У исто време Приштина би остала жедна јер већинска потрошња воде за грађане Приштине долази са ове акумулације. И не само Приштине, него и Вучитрна и Србице. Из тог разлога је много значајна ствар да хидросистем остане у рукама Репубилике Србије а не да се препушта сепаратистима.

Без намере да буде заједљив Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ пита председника Србије и тајкуна Александра Вучића да ли језеро Газиводе и ХЕ Газиводе и даље носи име Доналда Трампа или сада већ неко друго име? Можда његовог пријатеља Еди Раме?

Косовска Митровица
22.12.2020. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“* * *Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.

 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com
Пратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП Отаџбина: Вучићево ''Не дам Трепчу, не дам Валач, не дам Газиводе" имало циљ само да подигне цену - КМ Новине

НП Отаџбина: Вучићево ''Не дам Трепчу, не дам Валач, не дам Газиводе" имало циљ само да подигне цену Предаја електро-енергетског система Србије на Косову и Метохији сепаратистима у Приштини од стране председника Србије и тајкуна Александра Вучића је само даљи корак у заокруживању државности самопроглашене републике Косово.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Има ли кога у Србији да брани Косово или ће српска влада и даље, због непријатељске ЕУ, наставити кршење Устава и велеиздају? - КМ Новине

Од врха Европске уније, која је јасно и гласно рекла да престаје са "примањем нових чланица", изричито затражено да се заокружи велеиздаја а фашистичко понашање Еулекса - не критијуе! Како "Вечерње новости" пишу " стратегија проширења подразумева „нову еру односа" Београда и Приштине" упркос изричитом наглашавању да - проширења неће ни бити а и да га буде, не може а да није на штету Србије.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

А јужно од Ибра: Срби годинама без воде, навикли и на то - КМ Новине

А јужно од Ибра: Срби годинама без воде, навикли и на то #Доња_Гуштерица #Косово #Метохија #Србија #кмновине Село Доња Гуштерица налази се на централном Косову, удаљено је од Грачанице око десетак километара и најистуреније је село те енклаве у правцу југа. И ово село дели судбину многих српских средина, нарочито мањих.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.