Вести:

уторак, 22. децембар 2020.

Наставак застрашивања Срба, сепаратисти ухапсили Светомира Бачевића у Пећи

уторак, 22. децембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Србин са КиМ, Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин.

#Србин #Ухапшен #Пећ #Повратник #РатниЗлочин #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev

Бачевић је проганик са Косова и Метохије а живи у Горњем Милановцу, родом је из села Бело Поље у општини Пећ у коју је данас дошао по лична документа. Ово је свакако погрешан потез јер захтевати документа такозване "републике Косово", квази-државе настале на крви и несрећи српског народа, само је по себи злочин.

Он је тада приведен у полицијску станицу у Пећи где је након обављеног информативног разговора пребачен је у Приштину. Kанцеларија за KиМ обезбедила је браниоца Бачевићу, и како наводе пратиће овај случај и поступање према њему. До сада од њих није било нарочите помоћи иако у појединим случајевима јесте. Међутим, Канцеларија за КиМ помаже тако што интервенише код међународних фактора чиме се време ослобађања заточених знатно продужава.Пре издаје која је почињена Бриселским споразумом, шиптарски сепаратисти се нису усуђивали да хапсе Србе као што то чине након тога.

Из Kанцеларије за КиМ раде највише што могу а то је да "најоштрије осуде" још једну кампању застрашивања српског народа на Kосову и Метохији, у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ.

“По среди је нови удар на Србе, а последњих година на мети косовских институција посебно су се нашли повратници. То недвосмислено сведочи да у Приштини не постоји спремност, нити воља за омогућавање мирног и безбедног повратка расељених са KиМ и да Срби очигледно нису добродошли”, наводи се у саопштењу ове Канцеларије.

Подсећа се и да ово није први пут да се повратници на Kосову и Метохији суочавају са оваквом врстом угрожавања безбедности и интегритета, те да се у прошлости, како се истиче, показало да су готово сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини.

“Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се Срби на KиМ држе у сталном стању страха и неизвесности”, закључује се у саопштењу.




Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com




Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Шиптари оптуже Србе, па онда тек траже сведоке и доказе - КМ Новине

Шиптари оптуже Србе, па онда тек траже сведоке и доказе #Šiptari #Progon #Srbi #Hapšenje #Zločin #optužnice #Rat #Imanje #Prodaja Више нема никакве сумње да такозвано "Сепцијално одељење суда за ратне злочине" у Приштини постоји само због прогона Срба - готово све оптужнице су по правилу без основа и без доказа.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

По шиптарској оптужници ''за ратне злочине'' на КиМ Србин ухапшен у Мађарској - КМ Новине

По шиптарској оптужници ''за ратне злочине'' на КиМ Србин ухапшен у Мађарској Суд у Будимпешти наредио је покретање предекстрадиционог процеса против држављанина Србије ухапшеног у Мађарској, а који је осумњичен за наводне ратне злочине против цивилног становништва током 1999. године на Косову. #Косово #Метохија #Шиптари #Злочин #Прогон



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Србин ухапшен на КиМ у алармантном здравственом стању - КМ Новине

Србин ухапшен на КиМ у алармантном здравственом стању #Kosovo #Metohija #Srbi #Šiptari #Hapšenje #Maltretiranje Адвокат Дејан Васић каже да је Златан Крстић, који је ухапшен у Урошевцу, у тешком здравственом стању и да се боји да уколико му суд сутра одреди притвор то може да се одрази на његово здравље.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовањ

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине