Вести:

понедељак, 16. новембар 2020.

Зоран Влашковић: Приштина на билбордима рекламира и велича и званично терористичку ''ОВК''

понедељак, 16. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Зоран Влашковић: Приштина на билбордима рекламира и велича и званично терористичку ''ОВК''
"Далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“."

#Албанци, #Шиптари, #Терористи, #Злочин #Суђење #Зоран #Влашковић, #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev


''ОВК'' званично терористичка организација

Због петорице припадника ОВК који се налазе у притвору Севенингену у Хагу, а којима се суди за ратне злочине на Косову 1998. 2000. године, њихови симпатизери су широм Косова и Метохије поставили билбореде са натписом : ''Lirija ka emer'' (Слобода има име). Ствар је у томе што је ОВК званично терористича организацоја па се на овај начин директно, само на Косову у читавом свету, рекламира тероризам.

Амбасадори у Приштини, ЕУ, ОЕБС, УНМИК и Кфор за сада ћуте.

Подсетимо ''Ослободилачка војска Косова'' je званично одлуком Стејт департмента и америчког председника Џорџа Буша на црној листи као терористичка организација.


Одлуком председника Америке Џорџа Буша, број : 452 и Прокламацијом број : 13219, још 26. јуна 2001 . године ''ОВК'' стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!


Но, далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

Роберт Гелбард је направио класификацију терористичких организација и ставио ОВК на листу Стејт департмента као нарко-дилерску терористички огранизацију. После неколико месеци постали су борци за слбооду, отприлике колико је требало да се Букошијеви и Руговини људи ликвидирају, а да се на чело ОВК доведе Тачи.

''ОВК'' је у свом делковању највише убила и киднаповала цивила, недужужних неалбанаца али и самих Албанаца. Убијала је из заседа и нападала ненаоружане цивиле у српским срединама. ''ОВК'' је убила око 400 Албанаца који нису хтели кренути са њима или једноставно који су радили у српским фирмама на Косову и Метохију.

Главни представник НАТО-а на КиМ, командант Кфора, италијански генерал Фабио Мини у књизи после одласка са Косова и Метохије „Рат после рата“ пише: „Независност одговара онима који командују: самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“.


Мини је упозорио да на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове. Нека одговори ''ОВК'' ко је убио те Албанце а то се десило после јуна 1999. године.

„То је особа, која као и многи други лидери ''Ослободилачке војске Косова'', није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата“, закључио је Мини.



Генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ОВК ветеранима да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру.

Иначе, колико је светао лик појединих албанских посланика Скупштине Косова, углавном бивших чланова ''ОВК'', говори и то да су их баш њихови пријатељи Американци, ставили на црну листу: Даут Харадинај (брат Рамуша Харадинаја) и Реџеп Сељими. Ту је и Рустем Мустафа - Реми, бивши посланик ПДК. Ту је и Сами Љуштаку.

''Lirija ka emer'' (Слобода има име). Билборд у близини Грачанице

Ево још неких Албанаца са КиМ на црној листи САД-а: Рамиз Ладровци, Насер Кељменди, Лавдрим Муџахери, Харадинај Баља, Фатмир Љимај, Сами Љуштаку, Исак Муслиу, Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Рустем Мустафа, Реџеп Сељими, Азем Сyља, Емруш Џемаиљи, Сами Укшини...


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд

Зоран Влашковић: Док сваки ваш убица не буде изведен пред суд Некадашња председница огранка Демократског савеза Косова у Немачкој Доника Гервала, објавила је 8. новембра, непосредно након подизања оптужнице против вођа терористичке ОВК Хашима Тачија и Кадија Весељија, фотографије активиста те странке, који су убијени током и после ратних збивања 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ШОКАНТНО: Зоран Влашковић - Албанцима баштина споменици фашиста у УНЕСКО - у!?

Албанци подигли споменике свим сународницима који су били у редовима фашиста и то у Хитлеровим униформама. Такозвани амбасадори у Приштини све то подржавају и ћутањем одобравају да се ти споменици фашистима нађу као културна баштина УНЕСКО-а? Косово и Метохија са Албанцима данас немају апсолутно ништа да понуде УНЕСКУ-у, осим пар камених кула - кућа, највише десет, у последњих сто година?



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Зоран Влашковић: На основу чега су амбасадори Квинте и других земаља у Приштини?

"Стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште." Кад ће колонијално фашистички амбасадори напустити Косово и Метохију? Амбасадори земаља Квинте у Приштини: Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава, али и сви други, су својим присуством у Приштини, погазили Хелсиншки споразум од 1.




author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине