Вести:

петак, 27. новембар 2020.

Бити такозвани становник у такозваној држави

петак, 27. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Бити такозвани становник у такозваној држави

Најпре је била такозвана држава Kосово, па је нечијим немаром једноставно постало Kосово са припадајућом Владом и председником Kосова и свим осталим атрибутима, а онда се опет неко, након погоршања ситуације досетио да настави са употребом термина „такозвано“.

#Детоксикација #Блог #такозвани #Косово; #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Грачаница / Фото: Детоксикација





Kако год. Kада живиш у такозваној држави, онда си и сам такозван. Све зависи од угла гледања. Рецимо, такозвани смо становници такозване државе Kосово, а стварни становници покрајине која припада Србији.

Грачаница / Фото: Детоксикација

И шта се сад дешава? Шта се дешава кад такозвани становник такозване државе крене у неки од градова централне Србије. Најпре се зауставља на такозваној граници, где му траже такозвану личну карту која такозвано мора да постоји, јер у противном би вероватно морао да плати казну. Онда га такозвани цариник пита шта има у пртљагу и онда коначно може да напусти такозвано Kосово и уђе у Србију. Али….не лези враже. Па у стварној Србији, чији је он стварни становник, који само живи у покрајини Kосово и Метохија, дочекује га поново граница (такозвани административни прелаз) и поново преглед личних докумената и поново цариник који пита „Шта носите у пртљагу“.

Грачаница / Фото: Детоксикација

Сад се такозвано-стварни становник Kосова пита где се заправо налази. Ако је такозвани становник Kосова, односно „Kосовар“, онда би било логично да у својој стварној матици Србији њега нико не прегледава и не легитимише. Ако се не легитимишу грађани из, рецимо, Ниша до Чачка, што би легитимисали оне из Приштине до Kрушевца. Ако је такозвани и долази из такозване државе, онда све то не постоји. Опет, ако граница постоји и легитимише се, одакле онда тај становник долази…и где иде..?

Чудна је ситуација нас Kосоваца. Не знамо да ли смо такозвани или стварни, да ли смо Kосовци или Kосовари, да ли живимо у покрајини или држави.

Да ли уопште постојимо или смо само нечија бујна машта?

Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com

 

 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Породици Симић из Преоца трећи пут опљачкана кућа - КМ Новине

Наслов Настављен је низ инцидената у српским срединама око Грачанице. Непознати починиоци упали су у четвртак у породичну кућу Симића у Преоцу и опљачкали је. Ово је трећи пут како овој породици обијају кућу а такозвана "косовска полиција" ни једном није пронашла провалнике. „Штета није велика, али деца су се много потресла.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Резултат учешћа Срба у сепаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници - КМ Новине

Резултат учешћа Срба у спаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници #Gračanica #Škola #Kosovo #Metohija #Bojkot #Izbori #Separatisti #Zločin #Ustav #SRBIJA #Šiptari #Mediji #Propaganda #Vesti #Žrtve #kmnovine Основна школа "Краљ Милутин" у Грачаници, коју похађају српски ђаци, јутрос је била "окићена", како локални радио преноси, "албанском заставом".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Укратко: АТИФЕТИНА ШТИКЛА ДАНАС ГАЗИЛА ГРАЧАНИЦУ - КМ Новине

Сепаратисткиња Атифете Јахјага је уз благослов узурпатора Рашко-призренске епархије господина Теодосија Шибалића, а уз пратњу локалних марионетских политичара српске националности указала посету десеткованом сестринству манастира Грачанице. НАТО-инсталирана „председница Косова" Атифете Јахјага боравила је данас у Грачаници, где је посетила и истоимени манастир.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине