Вести:

недеља, 29. новембар 2020.

У Косовској Митровици данас су квази-избори које смо морали да бојкотујемо

недеља, 29. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Као да смо заборавили шта за опстанак Срба и српства на Косову и Мерохији значи одржавање квази-избора по систему шиптарских сепаратиста.

#Milan #Radojević #gradonačelnik #KosovskaMitrovica #Albanci #Šiptari #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Једино нас бојкот може спасити пошасти! / Фото: ББЦ на српском





Ако је неком и био потребан подсетник, само једна фотографија, један призор из града, више је него довољан да се подсети - зашто морамо да бојкотујемо квази-изборе које организује такозвана "република Косово". А то је фотографија изнад.

Промотивни плакат "Српске листе" одштампан за данашње квази-изборе за "градоначелника" Косовске Митровице, све нам је рекао. Наравно, не директно, то не би ни смео али толико отворено да није ни морао директно.

Симболи тзв. "р. Косово" свуда истакнути

Почевши од леве стране, како се иначе и чита, прво нас среће језиви осмех кандидата "Српске листе". Сасвим довољно да препознамо своју будућност (довољна је сама чињеница да се ради о сепаратистичким изборима на српском тлу али овде је реч конкретно о плакату). Одмах у наставку је толико поља са разним натписима, бројевима и словима да је све то само трик да се вешто прекрију основни симболи на позадини плаката са надом да то неће бити толико упадљиво. Тако је црвеним пољем, у коме је исписамо "Милан Радојевић" пекривен крст са четири "С", српски национални симбол. Не само да је прекривен већ је на свој начин замуљано и оно мало двоглаво орла што некако извире испод беле површине која овако подсћа на белу заставу - знак предаје.

Најгоре од свега, дрско и бестидно, овим издајничким плакатом прекривен је мурал на коме су приказани војници са Кошара, млади људи који су своју крв проливали и остављали животе и здравље не би ли сачували државу, сваки њен педаљ, сваку стопу. И то је оно што је више од симболике.

Највероватније да онима који су лепили није речено где да лепе, то јест да није речено да лепе баш ту али то је место где су и други то исто чинили само некако с краја. А можда и јесте речено, то не знамо. За тим нема потребе јер грађани ионако не бирају већ се све намешта како би Шиптари што сигурније и лакше остварили свој циљ, отимање Косова и Метохије.

Овај плакат директно открива и ту симболику. Радојевић, такође млад човек, под патронатом државне власти Србије која се политички у потпуности потчинила НАТО командатима и убицама српског рода, представник је једне нове струје - оне која се језиво церека над погибијама младића и издаје тако бестидно и безочно оно за шта су они дали своје животе. И то издаје онима који не само што
нису могли војно да отму ништа, нити били способни да пруже било какав отпор, већ онима, Шиптарима, који су у недостатку моћи и храбрости прибегли најзверскијим методама - силовањима, убијању, трговини органима, терорисању Срба на разне начине како би их натерали да напусте Косово и Метохију.

Данас, људи попут Радојевића, као што нам и овај плакат показује, не презају ни од чега да би остварили сопствене амбиције, жеље и пориве. Толико не презају да нам то чак јасно и недвосмислено показују, такорећи - цртају нам. Може ли онда то да буде само њихова кривица? Не. не може и није. Кривица је свих нас.

Бојкот је једина опција. Неко ће се можда запитати "шта би смо добили тиме"? И да ништа не добијемо, нека они почну да губе. Њиховим поразом, ми стижемо до победе а најбољи начин за то јесте бојкот и само бојкот свега што долази од такозване "републике Косово" - буквално свега!

* * *


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Шиптарски квази-избори у Косовској Митровици, најдубљи корак ка издаји КиМ којим смо као народ закорачили - КМ Новине

Шиптарски квази-избори у Косовској Митровици, најдубљи корак ка издаји КиМ којим смо као народ закорачили Страшно стање српског положаја на Косову и Метохији откривају нам локални квази-избори за такозваног "градоначелника" Косовске Митровице који се одржавају сутра.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Срамота: Новинару РТС-а, Андрији Игићу, награда за храброст за извештавање са КиМ! - КМ Новине

Срамота: Новинару РТС-а, Андрији Игићу, награда за храброст за извештавање са КиМ! Један од најзапаженијих, али по злом језику, новинар са Косова и Метохије, Андрија Игић, добио је награду листа "Јединство" за истакнуто и правовремено извештавање и новинарску храброст!?!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Бити такозвани становник у такозваној држави - КМ Новине

Бити такозвани становник у такозваној држави Најпре је била такозвана држава Kосово, па је нечијим немаром једноставно постало Kосово са припадајућом Владом и председником Kосова и свим осталим атрибутима, а онда се опет неко, након погоршања ситуације досетио да настави са употребом термина „такозвано". Kако год.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине