Вести:

четвртак, 26. новембар 2020.

Народна иницијатива предаје Скупштини потписе за смену Вучића

четвртак, 26. новембар 2020. | КМ новине 0

Народна иницијатива предаје Скупштини потписе за смену Вучића

Иницијативни одбор Народне иницијативе ће данас, у четвртак 26.11.2020.г. у 10:30, Дому Народне скупштине предати Предлог и Захтев ове иницијативе Народној скупштини о циљу очувања народа и државе са до сада прикупљеним потписима.

#Србија #Вучић #Оставка #Иницијатива #Потпис #Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti


Народна иницијатива наводи да је циљ овог Предлога "очување нашег народа, наше слободе, права, населеђа од природе и Бога нам датих и одпредака гајених, чуваних и развијаних од давнина; наше државности и државе стваране, уништаване и васпостављане миленијумима; да будемо носиоци развоја Србије каосуверене, самосталне, слободне и солидарне државе србског народа у којој су сви њени грађани једнаки пред Уставом и законом, у којој власт спроводи вољу и опредељење народа записаних у Уставу и у којој се остварује владавина по Уставу; да будемо носиоци остваривања наших слобода и права, остваривања животних и радних услова за наше младе да с радошћу наставе своје животе у својој отаџбини и за наше радне људе да својим поштеним радом себи и својој породици омогућавају све бољи живот; да сачувамо брак и породицу; да обезбедимо учешће у разматрању и одлучивању о потписивању међународних споразума, уговора, узимања кредита у наше име, у име наше државе; да створимо законске услове за домаћи развој у свим областима применом наших радних и стваралачких способности и квалитетним извршавањем радних задатака ради нашег (народног) поштеног богаћења".

Остварење овог циља Народна иницијатива види кроз смену председника Србије Александра Вучића који је својим неадекватним вођењем политике и највећа препрека оставрењу добробити ове земље.

"Александар ВУЧИЋ је кршењима своје заклетве члана Владе био дао довољно доказа да није способан, и/или да неће, да извршава врховне државне дужности и функције по Уставу и закону. Народна скупштина, Републичка изборна комисија, Управни суд и Уставни суд су били правовремено документовано упознати да он нема пословних способности да извршава уставне функције и обавезе председника Републике те да не испуњава законски услов да буде прихваћен за кандидата за председника Републике" те захтевају да "Садашњи сазив Народне скупштине спроведе у дело Одлуку Народне иницијативе и покрене и ефикасно спроведе уставни поступак (члан 118 Устава) разрешења председника Републике Александра ВУЧИЋА због његових многобројних повреда Устава с дубоким негативним последицама по државу и народ".

Потписивање Предлога и захтева Народне иницијативе народној Скупштини је било на време најављено а одвијало се у Београду, Инђији, Кикинди и Суботици а трајало је, како је закон предвиђао раније, седам дана.

Из Народне иницијативе, у чије име је са нама разговарао др Љубомир Грујић, наводе да су желели да се у ову акцију укључи 36 политичких странака и покрета, од Комунистичке партије до равногорског покрета али да нико није одговорио.

Такође је правовремено било обавештено и позвано још преко 20 медија да испрати овај догађај и јавност упозна са њим али је једино одговорио Дејан Петар Златановић, уредник портала Србин.инфо који је направио интервју са др Грујићем и објавио:

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Предлог и захтев потписиника Народне иницјативе, који ће бити предат Народној скупштини, ој скупштини, садржи 57 листова обрасца за потписивање, са 486 својеручних потписа, од чега је једно лице из иностранства.


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com




Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Љубомир Т. Грујић: Хвала, али не прихватам да ме задужујете - КМ Новине

"Пре неколико дана сте објавили да великодушно додељујете сваком држављанину по читавих целих 100 евра. Зашто?" Поштовани господине Александре ВУЧИЋУ, проглашени председниче Републике Србије, Нисте издржали ни неколико минута у својој приступној беседи а да не делујете против Устава. Објавили сте да отварате "Дијалог о Косову", тј.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Љубомир. Т. Грујић: Уништавање референдума, Србије и слободе народа - КМ Новине

На позив КМ новина др Љубомир Т. Грујић за наше читаоце пише сажети извод из званичног дописа Народној скупштини од 05.11.2019.г. Референдум је општенародно гласање. Он се заснива на праву народа да народна већина одлучи о предлогу изнетом на референдум за гласање са ДА или НЕ . Гласање на референдуму је тајно.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Др Јасмина Пеев: Ратна нано-технологија у Pfizer ''вакцинама'' - КМ Новине

Др Јасмина Пеев: Ратна нано-технологија у Pfizer ''вакцинама'' Иако национални и интернационални статистички подаци јасно показују* да ове године имамо мањy смртност од ''грипа'' / корона вируса него прошле године, медијско застрашивање народа не посустаје - Мада у окружењу не видимо масовна умирања, прихватамо неефикасне маске, забранy окупљања, приватизацијy слободног кретања...




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине