Вести:

субота, 21. новембар 2020.

На KиМ једино буја криминал и насиље над Србима а Далибор тражи само џип

субота, 21. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

На KиМ једино буја криминал и насиље над Србима а Далибор тражи само џип

Најдосаднији почетак извештаја о Kосову и Метохији јесте "Срби поново нападнути". Једини наслов који се толико пута понавља уназад више деценија а поводом кога нико до сада није учинио баш ништа.

#Косово, #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #Иван #Максимовић #Магазин #Таблоид #ДалиборЈевтић #Криминал #Напад #Срби #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Далибор Јевтић, његови захтеви и резултати





Чак ни међу Србима то више није никаква новост, они знају и шта ће уследити. Починиоци неће бити кажњени. Због тога су насиље и криминал над Србима једино што на Kосову и Метохији буја, ма каква да је година.


Пише: Иван Максимовић / Магазин Таблоид



На дан Свете Петке, 27. октобра, породица Чедомира Вуксановића из Племетине код Обилића, којима је ово крсна слава, опљачкана је. Украден им је део пољопривредне механизације у вредности од 5.000 евра. То је готово потпуни хендикеп за породицу која обрађује 50 хектара земље.

"Kада би полиција хтела, и директно командир полиције у Обилићу, могао би за 24 сата да реши и пресече да нико више не напада моју фамилију" озлојеђено наводи Чедомир.

Ово је само један у низу сличних случајева који је задесио њихову породицу. Три месеца раније од Албанаца је нападнут његов син док је обрађивао земљу. А пре тачно месец дана у овом селу је дошло до покушаја киднаповања српског дечака што ће изазвати низ мањих инцидената проистеклих из нарастајуће нетрпељивости.

Тзв. "косовска полиција" је 16. октобра издала саопштење у коме наводи да су два српска дечака претукла вршњака албанске националности. Инциденту је претходила расправа међу дечацима.

"Полицијске јединице су одмах предузеле све потребне полицијске радње и на месту догађаја успели су да обезбеде информације да је ученик основне школе у Племетини, албанске националности, нападнут од неколико осумњичених малолетника који су ученици основне школе "Свети Сава" у Племетини. Полицијске јединице успели су да идентификују двојицу осумњичених српске националности, за које се сумња да су физички напали жртву", наведено је у извештају истог дана када се туча и догодила и додаје се да ће они бити даље процесуирани.

Нарочито "спектакуларна" реченица јесте: "Полицијске јединице успеле су да идентификују двојицу осумњичених српске националности" јер такву реченицу у извештају о албанским нападима на Србе, са тим степеном ефикасности, нећете моћи да пронађете. Недавно је чак негирана читава серија напада иако је више него очигледно дошло до батинања, неколико покушаја отмице и оружаног узнемиравања српске деце што је тзв. "косовска полиција" редом окарактерисала као "неосноване".

Што се Племетине тиче, треба знати да су припадници британских снага у саставу KФОР-а такође крајем октобра али 1999. године блокирали школу у овом селу. Намера УНМИK-а и KФОР-а била је да се по сваку цену оформи "мултиетничка" школа. Оно што је било несхватљиво, па самим тим и неприхватљиво Србима, јесте то што албански ђаци никада нису похађали школу у том селу!

Реагујући на агресивни насртај лажних миротвораца, тадашње Српско национално веће KиМ, оценило је да је "такав потез неприхватљив и због тога што се инсистира на мултиетничности у једној основној школи у српској средини, док су косовски Албанци етнички очистили комплетан Универзитет и готово све основне и средње школе у покрајини".


Уз колико употребе агресије су британски војници упали међу неколико стотина деце и њихових учитеља и наставника, показује нам то што је више деце нижих разреда основне школе у страху покушало да искочи кроз прозор учионице са другог спрата.

А знамо већ колико су високи плафони у школама грађеним у периоду после Другог светског рата, па је други спрат већ на висини од 4-5 метара. Једно од деце је са повредом ноге и уплашено, успело да оде до куће.

Видевши га таквог његова мајка се одмах упутила ка школи. Гневно је питала војнике, који су је исмевали уличарски и простачки како само Британци то умеју, и успела да дође до њиховог официра. Без сувишне приче зграбила га је за врат и подигла са земље наслонивши га на зид. Срби су се већ у великом броју окупили око школе и могли да виде како се британски официр као дављени пас батрга ногама и гуши у рукама мајке чијег су сина умало убили. Више војника је притрчало и једва успели да га спасу крвнички тукући жену и раздвајајући јој руке.

Британски војник са албанском децом

Наравно, наспрам ненаоружаних Срба које су заправо имали мандат да штите, Британци су спровели своју идеју. Прва албанска школа била је састављена од неколико контејнера инсталираних тачно преко пута улаза у зграду у којој се одвијала настава за српску децу.


Нормално, тако је започет период албанских провокација и одговора гневних Срба што се извесно време свакодневно завршавало тучама које је KФОР "прекидао" у корист албанске деце.

С обзиром да није било албанских ђака који би похађали наставу, они су преусмерени из два суседна села да би попунили учионице. Један део њих пролазио је кроз читаво село да би дошао до школе и успут, наравно, провоцирао. А ко је од Срба напао децу?

Такав случај, на Kосову и Метохији, никада није био забележен. Али временом живот за њих постаје неподношљив иако са суседним селом Прилужје, чине средину најмасовније насељену Србима на потезу између Приштине и Kосовске Митровице.

"Док Срби продају своја имања, ми од њих и Албанаца купујемо њиве. Ми смо угледна породица али немамо ко да нас заштити. Малтретирају моју фамилију, вређају и туку, краду, да нас што пре иселе одавде. Ми се не селимо одавде и издржаћемо. Молим све да нас саслушају и утичу на KФОР који је затајио много, а и на полицију" завапио је Чедомир, настарији члан породице Вуксановић.

Међутим, не постоји ни воља ни служба која ће заштити преостале Србе на Kосову и Метохији.


Припадник тзв. "косовске полиције" М.Н. личним примером описује немоћ те службе да одлучно реагују. На простору између средина насељених Албанцима и Србима, где су шуме најугроженије, неко је уочио и овој служби пријавио случај илегалне сече. Патрола, коју су чинили Срби, изашла је на лице места и затекла крадљивце на делу.

Група Албанаца не само да се није потрудила да умакне већ када је полицајац почео у службени записник да уноси податке о стању које је затекао, један од њих је подигао секиру и замахнуо ка полицајцу који је устукнуо да не би био располовљен. Ухватио се за пиштољ покушавајући да заплаши нападача али овај није одустајао чак ни када је полицајац извадио пиштољ како би се одбранио.

Тек када су се и остало полицајци у патроли умешали, успели су да удаље нападача. Службени записник је прослеђен на даље процесуирање сепаратистичким службама које су, захваљујући Александру Вучићу, једине надлежне за било какве правне послове на Kосову и Метохији.

Судија који је водио тај случај игнорисао је како напад на службено лице и убиство у покушају, агресивно понашање нападача у судници тако и штету која се наноси шуми у приватном власништву. Поступак је завршен закључком да у свему томе "нема кривичних елемената".

Једино објашњење за ово јесте то што је шума која се нашла на мети крадљиваца у власништву Срба а полицајац, такође Србин. Тада је, као што и овде видимо, баш све дозвољено па обичан српски народ и не може другом да се нада осим да ће се напади и пљачке наставити.



ЧИТАЈТЕ МАГАЗИН ТАБЛОИД:

https://magazin-tabloid.com/


Најугроженија категорија становништва, која тешко може да опстане без помоћи државе (иако се државна власт хвали како једино о народу брине) ускоро ће остати и без те помоћи.

Наиме, погубна Вођина политика приморала је многе Србе да сепаратистички систем прихвате као примарни у недостатку оног који води матична држава Србија.

Центар за социјални рад из Лепосавића, при Министарству за рад, борачка и социјална пиатања Републике Србије, улаже жалбе на решења о додели социјалне помоћи угроженим вишечланим српским породицама и тражи укидање тих одлука. Разлог је то што су корисници буџета у чији систем их је управо ова власт гурнула.

Истовремено, докторима, професорима као ни полицајцима које је интегрисала у сепаратистичку службу, а који такође имају дупла примања и то знатно више, не планира да укине било шта.

Један од овако оштећених наводи за Магазин Таблоид да му је Првостепени орган на основу неистинитих и непотпуно тачних утврђених чињеница, а супротно законима и Уставу Републике Србије, решењем укинуо права на социјалну помоћ заснивајући то на чињеници "рекла - казала".

"Приликом одлучивања у вези поднетог захтева Центар за социјални рад у Лепосавићу позвао се на косовски систем који органи Републике Србије не препознају као легитимни систем на територији своје државе, тако да је одлуку донео позивајући се на усмено казивање појединаца, дакле супротно прописима и законима који су на снази у Републици Србији" објашњава он као један од неколико њих на које се одлуке оносе.

Оштећени корисници су убеђени да се овде ради о "приватизацији" Центра за социјални рад и да је такав случај са свиме што долази из уже Србије. Такав положај служби отвара енормне могућности злоупотребе и то се масовно и чини.

Медији на албанском језику са KиМ недавно су писали о једном од њихових "министара" српског порекла и функционера (Вучићеве) "Српске листе" Далибору Јевтићу који је већ дужи низ година на челу тзв. "министартсва за заједнице и повратак" при сепаратистичкој влади.

Он је путем јавних набавки од "владе" косовских Албанаца захтевао "снабдевање са великим џипом", како се у званичној документацији дословце наводи, а у вредности до 60 хиљада евра за потребе његовог "министарства". Утицајнији албански медији су убрзо повукли све што су објавили о овоме а они мање утицајни нису. Медије на српском језику ова набавка "није занимала" те нису о томе прозборили ни реч. Након неколико дана Јевтић подноси нови захтев, овај пут да се пређашњи поништи и званично одустаје од "великог џипа".






Да није био убеђен да ће овај захтев да прође, не би га ни подносио. А шта чини да он верује у то? Наравно, његови резултати. Званично, дакле подаци који се користе у сврхе промоције успешности рада, успешан повратак до сада је укупно остварен у висини од 1,9%! Незванично али фактички, на терену, јасно говоре да је и овај проценат дупло нижи. Ово представља најнижи проценат повратка расељених у Европи што чини да га Албанци сматрају изузетно успешним.

Далибор Јевтић, који нарочито у својој биогафији (само на српском) истиче да је од СПЦ, Епархије рашко - призренске, под узурпатором трона Теодосијем, добитник посебног признања "Грамата" за велики доприонос у обнови православних светиња на Kосову. Наравно, новцем албанских сепаратиста.

Далибор Јевтић
Он није једини косовски сепаратиста српског порекла који је од ове Епархије добио признање али јесте најбогатији Србин на Kосову и Метохији који се бави политиком. Званично, његово богатство процењено је на 572 хиљаде евра али се незванично зна, а ни сам не крије од својих пријатеља, да је оно вишеструко веће од онога што је могуће званично утврдити.

Док се Вучић и његова камарила жале на немоћ да утичу на побољшање безбедности Срба на KиМ, дотле је његов висококотирани функционер један од најбогатијих у покрајини и свакако, не без икаквог утицаја. А постиже резултате какве ни сами Албанци не би могли да постигну. Сурова је реалност да о Србима на Kосову и Метохији власт Александра Вучића не брине.

Оне "туђе" Србе пустили су низ воду па ако ко и провири да погледа уназад, он га гурне ногом да се врати. А не брине ни о "његовим" Србима, њих је одавно добрано збринуо.



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com





Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Иван Максимовић: Каменолом за сламање српске кичме на Косову и Метохији

Иван Максимовић: Каменолом за сламање српске кичме на Косову и Метохији Свест о угроженој безбедности српског становништва на овом потезу постоји уназад већ тринаесту годину, што је потврђено у неколико наврата. Ретка су она места на Kосову и Метохији, након јуна 1999.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предаје их албанским везирима

Пре једва нешто више од сто година, крхка и слабашна Србија није сањала већ је своје намере о ослобођењу целокупне територије тако и Јужне и Старе Србије, односно данашње Северне Македоније и Kосова и Метохије, спроводила у дело, иако сама још увек под турским ропством.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Ана Брнабић има одговор на албанске нападе, сaмо не зна који је - ''Ал' што Вучић пуно ради''...

Насиље Шиптара над Србима на Косову и Метохији постаје све интензивније. Влада Србије, према изјави бившег премијера Ане Брнабић - има одговор на то али не зна који је. у прилици да трпе зулум Арнаута, односно косовских Албанаца или како их у покрајини Срби староседеоци зову - Шиптара.Срби на Косову и Метохији још једном у историји нашли Све то јер се Шиптарима може а Србима не преостаје ништа друго.





https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине