Вести:

петак, 6. новембар 2020.

Повест о времену кад се од притке није видела шума

петак, 6. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Повест о времену кад се од притке није видела шума

Село гори, бандити харају и секу народ. Мртва тела су свуда наоколо. Сеоски кнез гледа да помогне живима и рањенима колико год може, да сељане који још нису погинули одржи у животу.

#КМновине #Вести #Marko #Pejković #Stav #Crkva #Vreme #Kosovo #Metohija #Rat #Samopromocija #Amfilohije #Artemije #Sahranjivanje
Илустрација: КМ новине



















Пише: Марко Пејковић



Дан и ноћ апелује на једну још већу и пасивну банду да заузда ову мању и активну банду. Мртве сви жале, али док траје борба за живе људе, не може се једнака пажња посветити баш свим мртвима. Док траје тај хаос, суседни сеоски кнез чије село нема тих проблема, упада у атар села које трпи напад, али само на руб села где су одавно пале прве жртве, и то сасвим непозван. И на тим рубовима села, све је замрло, нема више ни живих сељана ни активних бандита. Непозвани сеоски кнез је са собом повео свиту фото-репортера и пар бандита из редова пасивне банде, сакупља тела пострадалих и бдије над тим телима док фото-апарати шкљоцају. Непозвани кнез након укопа тих тела бежи натраг у своје село, и преко својих присталица дан и ноћ гусла о свом ''херојству'' у суседном селу. Остатак земље њега углавном кује у звезде, а на првог сеоског кнеза махом заборавља, иако је тај сеоски кнез успео да сачува много живих сеоских глава својим апелима, преговорима и жртвама његових сарадника који су стављали своју главу на пањ.

Након неког времена, непозвани сеоски кнез се дрзнуо да поново упада у атар суседног села, да ровари и подмеће. На крају, уз помоћ до тада пасивне банде и неких лоших момака из остатка земље који су тада били у њој најмоћнији, ухватио је сеоског кнеза суседног села, избацио га из села и у том селу поставио своју марионету. Остатак земље се махом правио да се ништа није десило, а било је и оних који су прогнаног сеоског кнеза вређали, клеветали, нападали и кривили, а непозваног сеоског кнеза ковали у звезде.



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!






Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Турци веру примили од Арапа а културу и вредности од Византије

Турци веру примили од Арапа а културу и вредности од Византије Опште је познато колико су ствари Турци преузели из византијског / римског културног наслеђа - купатила, јела, музичке инструменте, технику... Веру су примили од Арапа, а оно што вреди у њиховој култури (скоро све) су преузели од Византије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Објасните ђакону (Н. Илићу) да напуштање православног предања неће привући иноверне, већ супротно

Ђакон Ненад Илић, нарочито популарна личност међу лаицима и неутврђеним верницима због своје лажне "умерености", објавио је текст у коме лукаво подмеће идеју о напуштању "застарелог календара". На његово фарисејско и књижевничко лицемерје одговорио је Марко Пејковић чији текст редакција КМ новина у потпуности преноси: Нека неко објасни ђакону следеће:2.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Марко Пејковић: Наше страдање и наша кривица

"Док су Хрвати јурили на мисе као војска без прекида, Срби су на Велики Петак окретали јањад, опијали се, картали, потапали манастире и цркве претварали у стаје, чупали своје владике за браде..." Пише: Марко Пејковић Хрвати су чинили у Олуји заиста огромне злочине (а и пре тога) и то није спорно.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине