Вести:

уторак, 20. октобар 2020.

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса

уторак, 20. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Именовање Петра Петковића за директора Канцеларије за Косово и Метохију је класичан пример када један политичар због каријере и привилегија напрасно мења идеологију.

НП ''Отаџбина'': Петковић, Ђурић, Селаковић, Јованић политичкa метаморфозе из личних интереса #Косово #Метохија #Отаџбина #Издаја #Селаковић #Петковић

У време потписивања Бриселског споразума Петар Петковић се налазио на функцији портпарола Демократске странке Србије и био је посланик исте странке у Скупштини Републике Србије. Тада се истицао у јавним наступима и као портпарол ДСС-а у жестокој критици Бриселског споразума називајући га издајничким. Креаторе тог споразума Ивицу Дачића ондашњег председника владе и Александра Вучића првог потпредседника владе сасвим оправдано је називао издајницима. Али до када? До оног момента, а то је само после годину дана, када ДСС на изборима 2014. године није прешла цензус. Петар Петковић журно мења политички табор и прелази у онај издајнички само што сада хвали Бриселски споразум. Толико о моралу овог млађаног политичара који је узгред буди речено осим политичких наука студирао и теологију.

Али кренимо редом. Петар Петковић је 2006. године постао припадник Активног центра који је деловао под патронатом Демократске странке Србије. Задатак тог истог центра је био да на трибинима широм Републике Србије грађанима предочи да борба за Косово и Метохију тек почиње, да је то део српске територије и да се за тај простор мора по сваку цену борити. Чланови тог Активног центра су између осталих били и Марко Ђурић, Никола Селаковић и Милош Јовановић.

Марко Ђурић је био у „Отпору“ током рушења режима Слободана Милошевића а онда је опет због каријере постао српски националист и симпатизер ДСС. После доласка СНС на власт постаје политчки саветник, не зна се по ком питању, Томислава Николића чије редове је брзо напустио прелазећи код Александра Вучића. Остаће упампћен по томе што је говорио да смо победили Албанце са 5-0 а ми смо у оквиру тог резултата сепаратистима предали и полицију, и судство, цивилну заштиту, телекоминикације... Остаће и упамћен по сервилним, френетичним аплазуима којима се диви свом великом шефу Александру Вучића и глупавим изразом лица док аплаудира. Постао је рекордер у дужини аплаудрања због чега је награђен функцијом амбасадора Србије у САД.

Никола Селаковић
је по доласку на власт СНС постао прво министар правде а онда због верности и генерални секратар кабинета председника Србије. Манир му је да повећава број Албанаца. Њихов број је по речима саветника прво био милион и 700 хиљада па милион и 900 хиљада па је онда прешао два милиона и то у времену када су Албанци са КиМ масовно мигрирали из економских разлога у земље Запада. На скупу у Лапљем Селу после оваквих измишњених статистичких података о броју Албанаца био је грубо извиждан од присутних Срба.

Селаковић и Ђурић, протести против самопроглашења "независности" шиптарских сепаратиста 2008. у Београду





Милош Јовановић је већ посебна прича. Био је посланик и потпредседник ДСС коју је једно време напустио. Као асистент на правном факултету у Београду мало је застао а онда га је Александар Вучић преко декана изгурао за доцента на истом факултету. Опет уз помоћ ондашњег председника владе Александра Вучића а мало и уз помоћ БИА долази на чело ДСС наследивши Санду Рашковић-Ивић која је била жесток критичар режима Александра Вучића. Овај лажни опозиционар први је лансирао идеју да се са Српском напредном странком може бити у коалицији на локалном нивоу а опозиција на парламентарном што се на делу не види. Пре подне је Милош Јовановић на Врачару и Вождовцу где је ДСС са СНС-ом била у коалицији, одлучивала о пословном простору, а после подне наводно бранила јужну спрску покрајину од тог истог СНС-а. Политчки глупо и имбецилно. Без обзира на изборне услове ДСС је учествовала, као и сви лажни опозиционари, на протеклим парламентарним изборима, а на задњим председничким је гласала у корист Александра Вучића на Републичкој изборној комисији. Данас је опет у општини Стари Град коалициони партнер СНС. Сам председник Србије је знао да каже да му је Милош Јовановић најомиљенији опозиционар а за узврат од стране председника Демократске странке Србије никада се ниједна горка реч није чула на рачун Александра Вучића. Вреди поменути да је одмах по доласку на чело ДСС Милош Јовановић за председника политичког савета поставио Милоша Ковића који је до скоро био на тој истој функцији.

За младе људе је карактеристично да су принципијелни, да су истрајни, са јаким моралним начелима и да без обзира на било какве и које материјалне привилегије остају верни својим идејама. Нажалост, има и супротних примера. Ова четворица поменутих политичара су типичан пример политичких метаморфоза због личних интереса.

Косовска Митровица
20.10.2020. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Брезовица: Шиптари поново оскрнавили споменик Србима стрељаним 1944. године (ВИДЕО)

На месту између Брезовице и Штрпца на Шар-планини, споменик посвећен српским жртвама нацисичког терора у Другом светском рату, који су поред одраслих на том месту стрељали и децу, оскрнављен је још једном у низу насртаја. Јарболи са српским заставама су оборени, што је најчешћи резултат бесомучних и безумних напада на овај белег српског страдања.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Две године од велеиздајничког Бриселског споразума

УСТАВНИ СУД и даље не ради свој посао до краја - На слободи су сви који раде на коначном отимању КиМ, а против Срба и Србије! * Др Зоран Петровић: Право на ресурсни суверенитет У јавности је општепозната чињеница да је још током 2011. године постигнути тзв.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

НП ''Отаџбина'': Нема потребе за тајним састанцима, народу све јасно

Тајни и мистериозни сусрети Александра Вучића са Хашимом Тачијем у Паризу и Њујорку су неозбиљан и неодговоран државнички корак председника Србије. Изгледа да се манир тајних сусрета председнику допада имајући у виду да је то радио и пре 7-8 година када су се он и Томислав Николић састали са Милом Ђукановићем и Станком Суботићем у хотелу Риц у Паризу.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине