Вести:

понедељак, 12. октобар 2020.

Грчка се ипак припрема да призна ''независност'' шиптарских сепаратиста

понедељак, 12. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Током посете представницима албанских сепаратиста на Kосову и Метохији, шеф грчке дипломатије Никос Дендиас одбио је да каже када ће Грчка признати илегалну независност сецесиониста али није искључио ту могућност.

#Грчка #Косово #Метохија #Србија
Грчка се и самадави у идентичним проблемима које подржава на Косову и Метохији





„Ми смо суседи и веома смо заинтересовани за западни Балкан, а такође и за мир и стабилност у региону. Признавање Kосова од стране Грчке није питање наде, већ питање успостављања односа две земље“, рекао је грчки министар спољних послова по доласку на аеродром Слатина код Приштине.

Представници српских власти су ово дочекали као коначну одлуку али чињеница је да је Грчкау последње време много урадила на употпуњавању "дипломатских" обавеза са Шиптарима.

Такозвана "министарка" сецесионистичке "владе", Мелиза Харадинај, верује да је посета Дендиаса од посебне важности. Она је самоуверено наступила промовишући још век неуспешни покушај илегалног отцепљења јужне српске покрајине.

„Упркос чињеници да је била једна од пет држава ЕУ које не признају Kосово, Грчка је поставила висок стандард сарадње и конструктивности према Kосову, нашој републици и нашим грађанима. И као што знате, то је такође добар сигнал да се наша веза продубљује, односи се интензивирају. Али гради се врло јака основа како би се остварила наша тежња која иде ка признању“, рекла је Харадинај-Стубла.

Много тога иде у прилог њиховој тежњи а понајвише одбијање власти Србије да бар са Грчком изграде заједнички "штит" јер опасност претии Грцима и то не само од Шиптара али свакако и од њих. Из непознатог разлога званична Грчка већ предуго негира тај проблем.

Грчки министар спољних послова Никос Дендиас састао се и са другим представницима сепаратистичких власти а изјаве сепаратиста које су уследиле одисале су, у тренутним околностима, оправданим оптимизмом и уверењем у признање од стране Грчке на крају свега.


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Тригазис: Грчка неће признати квази - независност шиптарских терориста и сепаратиста са КиМ

Координатор одељења за међународну сарадњу Сиризе Панос Тригазис изјавио је да Грчка остаје при ставу да такозванну "независност" Косова и Метохије не треба признати. "У овом моменту не могу да иступим у име владе, него искључиво у име Сиризе.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Немачки посланик Битикофер: Европа шовинистички и планирано уништава Грчку! (ВИДЕО)

Моћне речи политичара Рајнхард Битикофера, представника немачке странке „Зелени" у Европском Парламенту на тему „Грчка - компромис" за немачки Феникс ТВ. Он је "веома љут" и говори о понижењу Грчке и о 25 година поверења у ЕУ које је немачка влада изгубила за само један викенд.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Румунија неће признати илегалну ''независност'' Косова и Метохије

Нормализација економских односа Београда и Приштине неће променити став Румуније, која не признаје независност Косова, саопштило је румунско Министарство спољних послова. Министарство је то саопштило одговарајући на питање приштинског портала Зери да ли ће променити свој став. Истовремено, румунско министарство је поздравило споразум потписан 4.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине