Вести:

среда, 14. октобар 2020.

Мило ''смењен'', а идеологија?...

среда, 14. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је јуче да није остало још много времена за формирање владе и да би она требало да буде формирана до 10. или 11. новембра.

#Crna #Gora #Srbija #Kosovo #Metohija#Zdravko #Krivokapic
Здравко Кривокапић


Када је у питању однос Србије и Црне Горе, Кривокапић је цитирао краља Николу, који је говорио да постоје „два краља који живе у две српске државе“.

Ово се многима није допало јер тежња народа Црне Горе, оног дела који не сматра да је старији од камена на коме живи већ свесног да су неодвојиви део српског народа али и државе, негодује на друштвеним мрежама. Још увек уздржано али не одступајући од основних захтева које су истицали током Литија за одбрану светиња а међу њима је уједињење Црне Горе са матичном државом Србијом.

Један од њих написао је:

"Он (Кривкапић) се национално изјашњава као Црногорац што је у реду , има право да се изјашњава како хоће.
Ипак остаје чињеница да се ставио на чело листе која окупља Србе и у том смислу није поштено да неко ко није Србин води покрет који је српски у сваком погледу.
Осим тога као неко ко пребива у Цркви , и као неко ко се бави науком и образовањем морао би знати да је нација којој припада старија од њега пар деценија.
Тако да нек је жив и здрав. Срби у Црној Гори су будни и неће више дозволити никоме па ни њему да их води у реконверзију ...Нико, па ни он.
Живела Србија !
Живела Слобода !
Живело наше мило Српство !"


У онлајн укључењу за Телевизију Прва Кривокапић је рекао „Немамо много времена, требало би да формирамо нову владу и ухватимо се у коштац са новим проблемима“,.

На питање да ли ће нову Владу чинити експерти, он је рекао да је немогуће у „нашем амбијенту формирати потпуно експертску Владу“, али и да ће политичари који буду били у њој морати да покажу стручност.

Говорећи о сектору безбедности, Кривокапић је рекао да ће предложити компетентног професионалца да буде не челу тог сектора.

Када је у питању Закон о слободи вероисповести, Кривокапић је навео да жели да га веже за институционално деловање.

„То значи да ће прва активност нове Владе бити посвећена анализи тог закона и како да га приближимо задовољству свих заинтересованих страна. Да ли ће то бити измена само спорних чланова или доношење новог закона, зависи од договора свих страна“, рекао је Кривокапић.

На питање да ли је могуће да нова Влада повуче признање Косова, Кривокапић је рекао да је „споразумом који смо потписали стављен мораторијум на ту тему и људи који су га потписали треба да се држе свог потписа“.

Ово је свакако једно од најважнијих националних питања српског народа које мора да се реши прве свега у Београду и да тамо буде уклоњена актуелна влада која чини све на штету српских интереса. Али ни народ Црне Горе неће одустати од овог срамног и незаконитог признања које је, као што је већ јавно и речено, учињено упркос противљењу и вољи огромне већине тамошњег народа.



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Победа у Црној Гори је можда поклоњена, да би се изгубио рат

Победа опозиције, тачније Срба у Црној Гори, свакако доноси много тога доброг али може да донесе и оно најгоре, да Црна Гора постане нова Марица.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Раде рекао да је Црна Гора српска, одељење му аплаудирало, а наставник га казнио

„Управо тако се десило. Наиме, то ће бити први пут у историји овдашњег образовног система да ученик добије негативну оцену, а да запрво наставник није знао", прича отац малог Радета, Вељко Рачић. Прича гласи овако: Рачићу, реци ми нешто о настанку Црне Горе?



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Десета годишњица окупације Црне Горе од Монтенегра

Шта данас славе Мило, Кривокапић, Медојевић, Ракчевић, Вучић, Тадић, Драшковић , НАТО и ЕУ!? Славе незаконски референдум, који је покраден ради отцјепљења Црне Горе и њено претварање у Миловину Монтенегро, злочиначку творевину засновану на лажи, мржњи, крађи, насиљу и убиствима. Зато овако морам реаговати - Копиладима Моше Чивута, Титогорцима, Милогорцима и Монтенегринима.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине