Вести:

среда, 14. октобар 2020.

За кога Мајка Божија каже реч, душа тога човека неће пропасти ни у овоме веку ни у вечности!

среда, 14. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Знате ли оно из Светога Предања, када је света Породица бежала. Упамтите ту причу добро, да видите колико је велики и свет благослов Мајке Божије, да га и ви добијете.

#Света #Богородица #Богомајка #Господ #Реч #Вера #Православље

Био је покољ деце, Ирод је наредио, то знате из Јеванђеља...

Анђео се тада јавио праведноме Јосифу у сну и рекао да узме Богомајку и Христа- детенце, и да бежи у Египат са њима.

Бежали су тако што је старац водио магаре на коме су били Пресвета Мајка са Христом у наручју. Пустиња је огромна тамо, а њих су пресрели разбојници који су пљачкали караване и убијали путнике.



Вођа разбојника пришавши и погледавши на лице Пресвете Богородице би толико потрешен Њеном светошћу и чистотом, јер Јој је лице било као лице Анђела. А погледавши потом на Дете у њеним рукама, још више би ван себе, па рече: "Када би Сам Бог дошао на земљу, био би као ово дете!"... Затим даде знак осталим разбојницима да одступе. На то, Превета Богомајка рече: Твоја душа неће погинути. Доћи ће дан када ће ти ово Дете узвратити за ово твоје добро дело!"

Знате ли ко је био тај човек?! То је био онај разбојник, који је распет више од тридесет година година након овога догађаја, поред Христа, на крсту, коме је Господ рекао: Заиста, кажем ти, још данас ћеш бити са мном у Рају!

Видите ли шта значи реч Оне Која је родила Божијега Сина!

Молите је да каже и реч за вас. За кога Она каже реч , душа тога човека неће пропасти ни у овоме веку ни у вечности! Благо ономе кога Она благослови!"

Монах ГЕРВАСИЈЕ Агиорит



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Колера и света икона - Богородица Пећка

Између Глободера и Бабиног Моста на Косову логоровао је један батаљон анадолске војске 1911. године, јула месеца. Икона Богородице Пећке над панорамом Пећи / Илустрација: КМ новине 2020. ( Напомена: Истинито приповедање од савременика догађаја Петра Д. Петровића из збирке ⇗ објавила Агенција за издавачку делатност "ЛЕСТВЕ", Косовска Митровица, 2012.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Чудотворна икона Богородица Кикоска из Мушутишта

Чудотворна икона Богородица Кикоска из Мушутишта је копија чудотворне иконе Богородице из манастира Кикос на Кипру, коју је насликао Свети Лука у I веку наше ере. По узору на ову икону у 19. веку је насликана икона Мајке Божије која се по кипарској, такође, назива „Кикоска" или Кикотуса.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Икона Пресвете Богородице Тројеручице

Ова света и чудотворна икона Пресвете Богородице, звана „Тројеручица", припадала је најпре светом Јовану Дамаскину. Када безбожни иконоборни цар Лав III Исавријанац (717- 741 г.) оклевета овог светог Јована, који беше ревносни заштитник светих икона, пред дамаским халифом (кнезом) за тобожњу издају државе и владара дамаског, халиф казни светог Јована јавним отсецањем његове десне руке.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине