Вести:

понедељак, 12. октобар 2020.

НП ''Отаџбина'': 1000 дана од убиства Оливера Ивановића

понедељак, 12. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Поводом 1000 дана од убиства Оливера Ивановића Српски национални форум и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ издају заједничко саопштење.

#Oliver #Ivanović #Ubistvo #KosovskaMitrovica #Kosovo #Metohija #Otadžbina #KMnovine

Данас је 1000–ти дан од када је ликвидиран Оливер Ивановић, а исто толико траје и смишљено заташкавања овог свирепог и подмуклог злочина. Не постоји никакво оправдање за истражне и правосудне органе тзв. Републике Косово и српских власти у Београду, нити разлог који би, и једне и друге, ослободио одговорности због вођења поступка без икаквог резултата. Чињеница да је и после скоро 3 године од убиства судски поступак враћен на сам почетак, најдиректније  говори о смишљеном опструирању у откривања налогодаваца и извршилаца овог гнусног злочина.

Да би се у томе „успело“, тако компликована и осетљива истрага поверена је неспособним и корумпираним косовским безбедносним службама и органима правосуђа, за шта посебну одговорност сноси међународна заједница која на Косову и Метохији има под контролом све релевантне полуге власти.

Неприхватљиво је и понашање државног врха Републике Србије и председника Александра Вучића,  који је након убиства јавно обећао да ће „преврнути сваки камен“ да би пронашао налогодавце и извршиоце. Уместо да ангажују све надлежне безбедносне и правосудне органе и омогући им да истраже околности, покушају да пронађу налогодавце и учиниоце овог гнусног кукавичког политичког убиства, он је, злоупотрбљавајући своју политичку моћ, од многих осумњиченог Милана Радојичића, ослободио од било какве сумње, полиграфским испитивањем, што је непознато у правосудној пракси Србије и шире.

И не само то, свемоћни председник Србије, као што је за 24 сати „утврдио“ да Милан Радојичић „нема никакве везе“ са Оливеровим убиством, тако је могао да за протеклих 1000 дана наложи надлежним органима да пронађу налогодавце и ауторе инкриминисаног спота о Оливеру, у коме је проглашен велеиздајником и којим му је „на челу нацртана мета“. Нажалост, надлежни правосудни органи и он лично, већ три године избегавају да дају одговор на ту, свима познату чињеницу, релативизујући је образложењем „да је све дозвољено у јеку изборне кампање и политичке борбе“. Све би то, и могло бити тако, да резултат тако створене атмосфере око несрећног Оливера није резултирало његовим убиством. А најтужнија чињеница је , да су га они исти који су га прогласили велеиздајником и страним плаћеником, сахранили у Алеји заслужних грађана, коме је и ту место, али не тако рано и у њиховој режији.

Не прејудицирајући одговор на питање ко је убио Оливера Ивановића, дужни смо да укажемо на чињења и нечињења која су допринела да и након 1000 дана немамо одговор о позадини овог политичког убиства, његовим налогодавцима и извршиоцима.

Ћутање и прикривање чињеница о убиству су тешка кривична дела, због којих ће, надамо се, једног дана сви одговорни бити процесуирани. У нади да ће се то ускоро десити, слава Оливеру Ивановићу!

Грачаница,

Косовска Митровица
12.10.2020. године


Информативна служба
Народног покрета Срба
са Косова и Метохије
„Отаџбина“



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

НП ''Отаџбина'' изражава сумњу да је режим А. Вучића умешан у убиство Ивановића

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" најоштрије осуђује убиство Оливера Ивановића, једног од лидера Срба на Косову и Метохији. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" подсећа грађане Србије да су чланови „Отаџбине" заједно са Оливером Ивановићем у периоду од 1999. до 2001.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

НП ''Отаџбина'': Вучићу потребне мрвице да би обмануо народ о победи око КиМ

Именовање словачког дипломате Мирослава Лајчака за координатора преговора између Београда и Приштине од стране ЕУ показује да ова асоцијација европских држава не жели да препусти Американцима пресудну улогу у решавању статуса Косова и Метохије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

НП ''Отаџбина'': Што је мање Срба Вучић много лакше може да се одрекне Кocoва и Метохије

Народни покрет Срба са Косова и Метохије издаоје саопштење за јавност у коме се осврће на не баш популарне поступке Вучићевивх намесника на Ким током пандемије Коронавируса.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине