Вести:

недеља, 27. септембар 2020.

Опљачкана породица Филиповић на КиМ

недеља, 27. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

У Доњој Гуштерици, на централном КиМ, лопови су синоћ упали у кућу Филиповића однели злато у вредности око 3.000 евра и 400 евра у готовом новцу.



Иако се у дворишту Филиповића инсталиране сигурносне камере, у овом случају су бескорисне јер су прекривене, у одсуству породице кућа је обијена, направљена је преметачина, а поред причињене штете, однесено је и злато и новац, потврдила је супруга М. Филиповића за проалбанске медије на српском језику.

Након што су приметили да је кућа обијена, Филиповићи су позвали тзв. "Косовску полицију", која је убрзо дошла и извршила увиђај, а породица је око три сата чекала напољу да се истрага заврши.

Ово је друга крађа у року од недељу дана на територији енклаве Грачаница,  претходно је 20. 09. обијена је породична кућа Kостића у Грачаници. Починиоци ни  уједном случају до сада нису откривени. Зог тога народ масовно сумња да су банде пљачкаша повезане са припадницима тзв. "Косовске полиције" а на то упућује много пказатеља што је тешко прикрити у малим срединама у којима се свезна. И поред тога нико ништа не предузима.

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

А јужно од Ибра: Срби годинама без воде, навикли и на то

Село Доња Гуштерица налази се на централном Косову, удаљено је од Грачанице око десетак километара и најистуреније је село те енклаве у правцу југа. И ово село дели судбину многих српских средина, нарочито мањих. Овде, као још у суседном Добротину и Ливађу, прошле године су и званично уведене осмочасовне рестрикције.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Вучићева политика ''размене територија'' изазвала масовне продаје српских кућа на КиМ

"На питање кога виде као кривца за овакву масовну продају кућа и имања, 2% је кривца видело у сепаратистичкој власти, 8% је рекло да се кривац налази у Бриселу док је 90% њих истакло да кривца за актуелно стање виде "државном врху Србије".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Писмо са Косова - путеви у недођију

Како су Срби у централном Косову разбијени и како је круг српских села потпуно пресечен. У непосредној близини села Угљаре код Косова Поља изграђена је главна саобраћајна петља која повезује три путна правца - Ниш, Скопље и Тирану.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине