Вести:

уторак, 29. септембар 2020.

Владика Атанасије Ракита против подизања крста у селу Седобро

уторак, 29. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

"О томе да ли је село духовно спремно или не, Атанасије Ракита најмање има право да говори. Човек који је нон-стоп под дејством алкохола и који има жену и децу, где је прекршио основне монашке завете, он се нашао да прича о нашем духовном стању."

#Владика #Атанасије #Ракита #против #подизања #крста #село #Седобро
 Атанасије Ракита
Данас када наша Света Српска Црква прославља претпразништво Рођења Пресвете Богородице у селу Седобро код Пријепоља било је планирано освећење Часног крста. Овај Часни крст верни народ овог и околних места подигоше на славу Господа и рода српског, те да штити и чува овај крај од сваковрсног зла.

Прво да се осврнемо на место Седобро. По предању датира прича од давнина да је Свети Сава дао име овом месту "јер у њему је све добро". Тако је ово место и добило име све_добро = Седобро. У овом месту постоји камен у народу познат као Савин камен. Ту многу долазе на то место где узносе своје молитве и пале свеће за болесне. Чак и велики број муслимана долази на ово место, јер и они верују и знају ко је био Свети Сава.

Као што смо навели, група мештана је одлучила да подигне Крст у овом селу, како би Крст чувао и штитио село од многих искушења. Овде живе вредни и поштени људи, који воле своје, а поштују туђе. Као прави домаћини, вредни и побожни одлучили су да подигну Часни крст у свом селу. Сакупили су новац, нашли парцелу, организовали се у овом послу и подигли Крст. Обавестили свог свештеника да тај Крст и освешта како налаже наша Света црква. Освећење је било заказано за данас. Ови вредни и честити мештани припремили су и ручак и народно весеље, јер ред је да се и прослави што је на корист и отаџбини и цркви.

Али једино Епископ милешевски Атанасије Ракита није желео да се овај Крст подигне. Синоћ је преко надлежног свештеника послао допис у коме забрањује свештенику и осталим свештенослужитељима да се одазову овом чину и да изврше чин освећења. У допису стоји: село није духовно спремно да освећење Крста. Тако да се нико од свештеника није појавио на данашњем скупу. Свештеници нису смели да се појаве, јер би Атанасије Ракита одмах казнио те свештенике или како он то воли да каже "дао би укор".

Ово је још један примера где Атанасије Ракита показује своје право лице. Лице ђавола. Велики љутњу и саблазан је изазвао према овом честитом народу. Револтирани поступком овог "архијереја" верни народ је хтео да се окупи испред Владичанског двора у Пријепољу и да га питају због чега није дао свој благослов да свештеник обави освећење Крста, али на молбу пар угледних мештана до овога није дошло.

О томе да ли је село духовно спремно или не, Атанасије Ракита најмање има право да говори. Човек који је нон-стоп под дејством алкохола и који има жену и децу, где је прекршио основне монашке завете, он се нашао да прича о нашем духовном стању. Да му није свештеника Николе Перковића он би се понашао као неки пропали улични свирач, али хвала Богу што то отац Никола Перковић држи под контролом. Велика је брука и срамота Атанасије Ракита за Српску цркву. Да су његови пријатељи из Америчке амбасаде наредили да се подигне звезда петокрака и да је "освешта" Атанасије Ракита би већ похитао да испуни сваки задатак својих ментора. Овако зло какво је задесило епархији Милешевску се не памти од турског царства.

Огорчени мештани



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Др Деса Крстић: На помолу велики скандали у СПЦ

Поводом физичког обрачуна епископа милешевског Атанасија Раките и умировљеног епископа Филарета Љубомир Ранковић, протосинђел и уредник ''Гласа Цркве'': „Уколико сабор остане глув и нем поводом ових скандала биће страшније, јер је ћутање знак одобравања. Институција епископа неће бити оно што је била.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ударна вест: Српска Православна Црква у Америци и Канади званично више не постоји

" Епископски Савет (Мирко, Максим и Лонгин) поднео "Св. Арх.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Митрополиту Црногорско-приморском Амфилохију: Владико – не црногорчите српску Спарту!

" Ако је неко данас промотер црногорштине, а и Ви сте нажалост Високопреосвећени Митрополите постали њен отворени промотер, тада се питам: Да ли је такав човјек пријатељ српског народа Црне Горе или нови саучесник у његовом расрбљавању" Владико Амфилохије, Нећу Вам много околишити и празне приче каживат.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине