Вести:

недеља, 6. септембар 2020.

Јово Вукелић: Документ из Вашингтона правно неважећи, без икакве међународне ваљаности

недеља, 6. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Доносимо ауторски текст Јова Вукелића а оводом потписаног документа у Белој кући у САД

#Jovo #Vukelić #Dokument #Potpis #Vašington #Pravo #nevažeće #Kosovo #Metohija #Ambasada #Izrael


  • У документу се помињу разне теме, које немају никакве везе са међусобним односом између Србије и непризнате државе Косово и Метохија.

  • Зашто је у овом документу наведено да ће Србија преместити своју амбасаду из Тел Авива у Јерусалем, кад се томе противи цео свет, а то стриктно забрањује и Резолуција УН 478. То треба да објасни председник Србије!

  • Документ нема никакву важност, ваљаност и међународни значај значај сем за потребе маркетнига председника САД у изборној кампањи и за потребе спин и маркетниг деловања председника Србије. Користи за Србију овде нема! И за остваривање скривених интереса америчких компанија у овом региону и експлоатацију енергететских извора.


Пише: Јово Вукелић



Документ који су у Америци, у присуству председника САД, потписали 4. септембра председник Србије А. Вучић и А. Хоти, председник сепаратистичке "владе Косова", којег Србија не признаје за државу, је као прво, правно неважећи међународни документ. Нема никаву снагу и ваљаност.

Посебно је питање, каква овлашћења у овом послу и потписивању има, по Уставу Србије, председник Србије? Где је на овом документу потпис српске владе, сем ако она као техничка влада нема никаква права и овлашћења да потписује и овакве документе. Зашто документ нису потписали представници две „владе“, председници две „државе“...

Ово је неки договор, споразум једне државе (Србије) и једне од ње непризнате територије (и од од стране УН) о регулисању, покушају уређења једног дела питања,уз присуство сведока – посредника САД и њених услуга.

Друго, овај документ, како истичу саме САД, држава Америка није потписала! Значи, САД нису потписници, него присутни сведоци ових договора, писма о намерама, разних иницијатива у њему...

Треће, у документу се помињу разне теме, које немају никакве везе са међусобним односом између Србије и непризнате "државе" Косово и Метохија.

Једно од њих је признање Косова од стране Израела. Какве везе има признање јужне српске покрајине од стране Изреаела са односима Србије и непризнатих српских власти. Зашто у документу онда нема и изјаве о признању државе Палестине од стране те нелегалне "државе" Косовo?


Помешане су и бабе и жабе у овом документу који ће најмање бити користан за Србију, као страну потписницу. Биће врло штетан!

Исто тако, зашто је у овом документу наведено да ће Србија преместити своју амбасаду из Тел Авива у Јерусалем, кад се томе противи цео свет, а то стриктно забрањује и Резолуција УН 478? Зашто је Србија уопште пристала да се ова тема налази у овом документу који треба да регулише нека актуелна питања између Србије и њене покрајине? То треба да објасни председник Србије!

Зашто је Србија прихватила и потписала бављење темом 5Г опреме у овом документу кад он нема никакве везе са односима Србије са непризнатом "државом" Косовом?

Тако се у документу наводи да ће обе стране „забранити употребу 5Г опреме која потиче од непоузданих снабдевача. Тамо где таква опрема већ постоји, обе стране ће се благовремено посветити њеном уклањању и другим посредничким напорима“.

Невероватна одлука председника Србије на коју он нема никакво право, а сигурно штети односима Србије и Кине. Поквариће односе Србије и Кине.

Затим, још једна сулуда тема се налази на овом документу. То је тема ЛГБТ права. Па се наводи да ће „обе стране радити са 69 земаља које криминализују хомосексуалност како би их подстакле на декриминализацију“. Невероватна одлука председника Србије, имаће чиме да се похвали пред ЛГБТ Аном Брнабић... иако се тема не тиче Косова и Метохије. Требала је А. Брнабић да парафира овај део документа, али она није била у Америци?!

Још једна потенцијално врло штетна реченица, између осталог, се налази у овом документу. То је да ће “обе стране диверзификовати своје енергетско снабдевање“. Одакле одједном оваква реченица из чиста мира у овом документу то је тешко објаснити. Али, да она може да наруши питање снабдевања целог региона гасом и нафтом и угрожавање Турског тока, је евиденто, и да угрози српске интересе и односе са Русијом. Зашто је ово потписала Србија то би председник Вучић требало да објасни грађанима Србије.

Судбина Турског могла би да постане неизвесна после потписивања документа у Вашингтону


Све у свему, да не би анализирали и све остале погубне делове овог накарадног документа може се закључити да је ово једна скаламерија од документа који нема никакву важност, ваљаност и међународни значај значај сем за потребе маркетнига председника САД у изборној кампањи и за потребе спин и маркетниг деловања председника Србије. Користи за Србију овде нема!

И за остваривање скривених интереса америчких компанија у овом региону и експлоатацију енергететских извора.




author-picПише: Јово Вукелић      |      Лични блог: Између сна и јаве


Рођен је 1952. године у Херцег Новом. Дипломирао је на Филозофском факултет у Београду. Као студент (друге године) прогањан је па потом и осуђен 1974., на годину дана затвора, условно на две године због одбране професора које је у то време прогањала Брозова комунистичка машинерија.

Проглашен је морално-политички неподобним и зато годинама није могао да добије сталан посао. Учестовао је активно као организатор од средине 70-тих до 80-тих у скоро свим кључним акцијама против режима Јосипа Броза. Први је секретар Демократске странке 1990. године. Један је од оснивача Демократског центра (фебруар 1996.) У листу Политика (по приватизацији Политика ад) проводи седам година на руководећим пословима са високом стручном спремом. Ту покреће издавачку делатност – штампање књига.

Из „Политике ад“ у „Службени гласник“ прелази 2009. године, сектор Издаваштво, на место извршног уредника на позицији Уредник књига где је 2017. године дочекао пензију.
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2020 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине