петак, 18. септембар 2020.

Настављено суђење Крстићу и Шабанију

Саслушањем сведока, чланова породица жртава, настављено је суђење Златану Крстићу и Дестану Шабанију за наводно кривично дело ратни злочин против цивилног становништва.

Настављено суђење Крстићу и Шабанију


Златан Крстић је оптужен за прогон, отмицу, а потом и убиство четворо чланова породице Нуха из Неродимља код Урошевца. У притвору је од априла 2019. године.

Према ранијим наводима адвоката одбране Дејана А. Васића "Златан Крстић није био припадник војске ни полиције, а од седамдесетих година живи у Крагујевцу и на Косово није долазио током рата. Родно Неродимље је након рата посећивао у више наврата и сретао се са кључним сведоком тужилаштва, без икаквих проблема".

Дестан Шабани, који је у време ратних збивања обављао дужност полицијског инспектора у Урошевцу, је оптужен да је наредио сахрањивање убијених без обреда у селу Бабуш.

Иако је суђење отворено за јавност, судија Муса Конђељија забранио је новинарима снимање изјава сведока и објављивање њихових имена, дозвољавајући употребу њихових иницијала.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Нове шиптарске оптужнице за ратни злочин, сада против двојице бивших припадника српске полиције

Илегални Суд шиптарских сепаратиста, такозвано "Косовско специјално тужилаштво" подигло је оптужницу против двојице бивших припадника српске полиције за наводна кривична дела "ратни злочини против цивилног становништва". Према сазнањима о наводним доказима која има адвокат једног од оптужених, Дејан Васић, са сигурношћу се може говорити о потпуно намештеном случају без апсолутно икаквих основа.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Србин ухапшен на КиМ у алармантном здравственом стању

Адвокат Дејан Васић каже да је Златан Крстић, који је ухапшен у Урошевцу, у тешком здравственом стању и да се боји да уколико му суд сутра одреди притвор то може да се одрази на његово здравље.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Шиптарски сепаратисти против Срба подижу оптужнице за случајеве које је УНМИК већ затворио

Српски адвокати са Косова и Метохије опомињу на нове случајеве шиптарског безакоња који све чешће подижу оптужнице за предмете који су давно затворени. Опомињући да је илегално "правосуђе" шиптарских сепаратиста последњих година почело да процесуира случајеве које је својевремено мисија УНМИК, задужена до 2008.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Нема коментара:

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.