Вести:

понедељак, 20. јул 2020.

Зоран Влашковић: Невероватна антисрпска и антихришћанска пропаганда сепаратиста из Приштине

понедељак, 20. јул 2020. | Уреднички колегијум 0

Албанци траже извињење ЕУ због књиге о хришcћанству на КиМ кога они и Стубла затиру

#Косово #Метохија #Србија #Албанци #Уништавање #Светиње #Прогон #Антисрпство #Антисрби
Црква у Ђаковици грађена између два светска рата. Данас није остао никаакв траг од ње, на том месту изграђен је парк.


Пише: Зоран Влашковић



Такозвана министарка спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Мељиза Харадинај Стубла упутила је ноту Европској комисији. Нота је упућена због књиге “Хришћанско наслеђе Косова и Метохије”, која је у четвртак, 16. јула, стајала на сточићу током састанка комесара ЕУ за проширење и суседство Оливера Вархељија и председника Србије Александра Вучића у Мисији Србије при ЕУ у Бриселу.

Oна је навела да је Косово “надалеко познато по свом мултиетничком карактеру, толеранцији и медурелигијској хармонији” и истакла да све етничке и верске заједнице на Косову имају “проширена права и снажну заштиту”.

- Ми Срби са Косова и Метохије, упутили су Срби отворено писмо тзв. "министарки спољних послова и дијаспоре" привремених приштинских институција Мељизи Харадинај Стубла, желимо истином и само истином да вам одговоримо тзв. министарко спољних послова и дијаспоре привремених приштинских институција Мељиза Харадинај Стубла.

Пример албанскog "мулти-
етничког" живота на
Косову и Метохији
- Све што сте изрекли у овој ноти Европској комисији је лаж, Гебелсова лаж. Пре свега, Албанци и Приштина никога не поштују од других народа на Косову и Метохији осим Албанаца.


Да поштујете Србе, одавно би омогући повратак прогнанима, да поштујете Горанце и Бошњаке одавно би и њима то исто дозволили, не би сте их ометали у самосталном организовању живота у својим срединама, које траже годинама, у Гори, односно Витомииривци и Речану.

Да газите хришћанство, цивилизацију и Европу ево примера.

Од 1999. године до сада Албанци су уништили више од 10.000 надгробних споменика на српским, хришћанским гробљима. 

Зар је ово поштовање хришћанства госпођо Стубла?

Затрли сте и са лица земље избрисали чак 13 српских цркава. Одите и видите то у Великој Реци код Вучитрна, у центру Ђаковице, у Петровцима код Косовске Витине, у Краљевици код Подујева, у Сувој Реци, у Сићеву, код Клине у Горњем и Доњем Неродимљу. Ниједна биста, споменик српских књижевника нигде није остао где живе Албанци на Косову и Метохији, сви до једног су уништени. Баш сте ви госпођо Стубла поборник антицивилизације, антидемократије и антихришћанства. 

Албанци су у сваком граду срушоли и уништилчи српске споменике. На слици срушен споменик Његошу у Приштини

Европа у својој историји није забележила такав вандализам над мртвима него што су представници твог народа, госпођо Стубла, урадили према хришћанским српским гробљима и светињама.

Албанци на очиглед војника Кфора уништавају цркву у јужном делу Косовске Митровице, 17. марта 2004. године, коју су касније и запалили.

Како вас није срамота да ширите гебелсове лажи и то према Европи којој тежите. То руштељство хришћанства је главни разлог што вас нико неће у УНЕСКО - у. Због Албанаца данас се чува чак 24 српских цркава и споменика културе и то даноноћно. Не чувају се од ванземаљаца већ од зла.

Манастир Високе Дечане и даље чувају италијански воојници Кфора

Кад сте тако паметни, реците бар два албанска топонима на Косову и Метохији који нису српски. Нема их, сви су српског порекла али ви упорно са институцијама прекрајате топониме на Косову и Метохији. Зашто не желите да чујете реч Метохија, јер добро знате да је то црквени посед али ви не желите истину, чињенице и реалност.
Безочна је лаж да је и Скендербег био Албанац. Цео научни свет, документа, архиве говоре да је он Србин. 

Чињенице говоре да је Скендербег био Србин, то доказује најпре његово порекло.

Ви лажима присвајате Скендербега да је Албанац. Прочитај књигу немачког универзитетског професора Оливера Шмита о Скендербегу и од прве до задње странице се говори да је он Србин. А ти и сепаратистички врх Албанаца данас свакодневно пролазећи поред споменика Скендербегу у центру Приштине, знајући то, смејете се лажном Албанцу на коњу.

Жалосно је само што ти, госпођо Стубла, припадаш, као поборник уништења хришћанства, тој хришћанској Европи.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Да ли је мајка Ђурађа Кастриота - Скендербега, Војислава Бранковић? - КМ Новине

Војислава се удала у периоду од 1384. год. до 1388. год., док је Полошка долина још била код Бранковића. Брак између Војиславе и Ивана Кастриота је настао у време, када је Ивану још био жив отац Павле, иначе пронијар, са пронијом од два или три села у Маћи, још док Кастриоти нису били у успону као властелинчићи и нису проширили свој посед и формирали кнежевину.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије - КМ Новине

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије Србска историја је фалсификована како би им се створило неко имагинарно право Албанаца, измишљено, створено на лажним премисама. Они се и данас држе те велике историјске лажи како би оправдали своје тежње за отимањем Косова. Први проблем у вези са њима јесте питање имена.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Рим: Шиптарски сепаратисти ''замрљани'' злочинима против човечности - КМ Новине

Рим: Шиптарски сепаратисти ''замрљани'' злочинима против човечности #Kosovo #Metohija #Šiptari #UĆK #OVK #Zločini #Teroristi Објављен извештај Клинт-а Вилиамсон-а, шефа Специјалног истражног тима, "Special investigative task force„ (SITF), који је успоставила Европска унија 2011. године како би се расветлило етничко чишћење против Срба и Рома, почињено од стране Ослободилачке војске Косова (ОВК).




author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине