Вести:

уторак, 14. јул 2020.

Зоран Влашковић: Поражена фашистичка Немачка опет би да кроји границе Србије!


Западне земље погазиле и пљунуле све међународне документе, споразуме, конвенције, Повељу ОУН.... и, на основу фашизма, успоставиле амбасадоре у Приштини.

#Zoran_Vlašković #Kosovo #Metohija #Srbija #Albanci #Šiptari #Zločin #Fašizam #Priština #EU #UN #NATO
Илустрација: КМ Новине 2020.

Текст и фото: Зоран Влашковић



Да ли се икада нека земља одрекла свог народа и своје територије? Није! Но, то од Србије данас траже, пре свега, земље Запада, да се Србија одрекне своје територије и свог народа, Косова и Метохије.

Траже, након што су те земље Запада, Немачка, Велика Британија, Француска, Италија, Америка... газећи ама баш све међународне споразуме, документа, конвеције, Повељу ОУН... правним насиљем и окупацијом, значи фашизмом, успоставили своје амбасаде у Приштини.


НАТО војници, немачки Кфор посматра своје миљенике из УЧК / Призрен 1999.

Поражавајуће је то да је поражена у Другом светском рату, фашистичка Немачка, сада најгрлатија у тежњи прекрајања граница суверене Србије, земље на страни победника у Другом светском реату. Та Немачка која је кривац за више од 60 милиона убијених у Другом светском рату, сада повампирује фашизам а требало би им забранити да се два наредна миленијума не баве никаквом политиком знајући колико су уназадили свет.

Друга је ствар то што Запад од Србије сада тражи да на својој територији буквално легализује фашизам.

Немачки транспортер на мосту на Ибру
у подељеноој Косовској Митровици
Земље Запада и "амбасадори" земаља у Приштини, погазили Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године, пљунули су сва начела ОЕБС – а, која се заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума, овде су, непоштујући и газећи највиши правни документ највеће правне организације у свету, Повељу ОУН, овде су пљујући Бечку конвенцију о дипломатији из 1961. године, газећи и пљујући Бадинтерову комисију, пљујући Р – 1244 из 1999. године, непоштујући и газећи Устав суверене државе Србије…

Немачки војник на ''Јазавцу'' за разбијање барикада и пушкомитраљезом са бојевом муницијом на барикадама у Зупчу 2011.г. код Зубиног Потока

Докле год постоји Резолуција 1244 она брани да Косово постане међународно призната држава. По том документу, Косово је протекторат, што је за нас подједнако важна одредба као и она да је саставни део Србије.

Уз то, Резолуција 1244 има две важне карактеристике – трајност и правну обавезност.

Правним насиљем, силом и окупацијом су амбасадори западних земаља дошли у Приштину. И свима њима је јасно да су овде на основу фашизма.


Немци на Хитлеровим фашистичким бункерима заосталим из Другог светског рата на Јарињу на северу КиМ

Нико од ових амбасадора до сада није желео да одговори на који су начин дошли у Приштину, нити ико од њих има било какав међународни документ да су овде легалним путем.

Хелсиншким договором од 1. августа 1975. године је призната неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Немачки војник на Хитлеровом бункеруна северу КиМ, у близини Лепосавића


Стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да 
присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште. Директан нож у леђа демократији је да поражена фашистичка Немачка сад опет тежи да кроји границе земаља које су као победници изашли из Другог светског рата.

Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“ но, у случају Косова и Метохије земље Квинте и друге које су признале Косово, погазили су све одредбе Повеље ОУН, највише правне организације у свету.

Србија је у чланство ОУН примљена као посебна држава у АВНОЈ – евским границама и то по америчкој изричитој препоруци. Чак је Стејт депертмент званично и изричито захтевао од Србије да она у свом писменом захтеву за пријем у ОУН нагласи да Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ- евским границама, по препоруции Бандитерове комисије. И, Србија је 1. новембра 2000 године примљена у ОУН у АВНОЈ – евским границама.


Чувени Јазавац за разбијање барикада код Зупча у општини Зубин Поток.И овај знак улива страх код Срба

Бадинтерова комисија је 1991. gодине поставила као основ за осамостаљење југословенских република, принцим авнојевских унутрашњих граница.
Пристигли у Приштину колонијално фашистички амбасадори су овде газећи и све одредбе Бечке конвенције о дипломатији из 1961. године. Албанци са Косова и Метохије нису чланица ОУН, а једнострано су прогласили независност од дела пуноправне, суверене чланице ОУН Србије.

Много тога се данас на Косову и Метохији поклапа са некадашњим повампирењем фашизма у Хитлеровој Немачкој

Србиja од света захтева неприкосновено поштовање Устава Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Амбасадори земаља у Приштини су данас највећи непријатељи демократије и највећи непријатељи важећих међународних споразума, докумената и међународног права уопште. Сви амбасадори у Приштини су ту на основу фашизма.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Влашковић: На основу чега су амбасадори Квинте и других земаља у Приштини? - КМ Новине

"Стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште." Кад ће колонијално фашистички амбасадори напустити Косово и Метохију? Амбасадори земаља Квинте у Приштини: Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава, али и сви други, су својим присуством у Приштини, погазили Хелсиншки споразум од 1.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Влашковић: Екслузивно - Потпуна истина о албанским терористичким организацијама на КиМ! - КМ Новине

"Подужи је историјат и злочиначки биланс терористичких напада АНА у Македонији, на југу Србије и на Косову" - Амерички председник Џорџ Буш је 2001. године ''ОВК'', а шеф УНМИК- а на КиМ Михаил Штајнер је 2003. године АНУ (ОНА) прогласили терористичким организацијама. - Косово бара албанских терориста за које амбасадори у Приштини ћуте, значи подржавају их!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Влашковић: ''Лична карта'' Косова и Метохије 1999 - 2016. - КМ Новине

Од 193 чланица ОУН Косово је признало 109 земаља. Или, од 7.030.000 седам милијарди и тридесет милиона становника на планети, Косово не признаје 6.050.000 Петнаест држава које су признале Косово немају ни милион становника? kosovo, metohija, statistika, zoran, vlaskovic, kriminal, separatisti, teroristi, zlocin, progon,




author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Анониман15. јул 2020. 17:44

    ЉУДИ, браћо и сестре, превести овај текст и послати свим амбасадама по Приштини !Радимо као добровољне дипломате, бранимо своје, јер издајничка влада сигурно неће ни мал прст дигнути за нашy Правду

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Помозите, обезбедите превод на енглески па ћемо га објавити и слати даље. И ми све радимо добровољно, зато смо и ограничени.

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине