Вести:

петак, 10. јул 2020.

Југ Србије званично посетили чиновници тзв ''републике Косово''

петак, 10. јул 2020. | Уреднички колегијум 0

Док у Србији трају протести против режима, југ Србије - званично - обилазе илегални шиптарски представници косовскометохијских сепаратиста и то у својству "државника" такозване "републике Косово".

Представници шиптарских сепаратиста као "државници" у посети југу Србије - 09. јул 2020. године / Фото: Наводно агенција Анадолија, али је на њеном сајту нема.


Про-амерички медији, како са КиМ тако и филијалала Сиенена (CNN) у Србији Н1 јављају о посети такозване "министарке иностраних послова и дијаспоре Kосова" Мелиза Харадинај-Стубла и такозваног "министра правде Kосова" Сељима Сељимија који су јуче, 09. јула, боравили у првој званичној посети сепаратистичке и илегалне тзв "владе Kосова" општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа.

Ово није први званични потез српских власти којим се признаје постојање илегалне творевине као независне државе. Да подсетимо, почетком маја месеца ове године донација шиптарских сепаратиста општинама на југу Србије по први пут прокњижена је кроз систем Народне банке Србије као - "донација Владе републике Косово"⇗, легално као да се ради о некој другој држави! На противљење неких општинских посланика председник општине Бујановац Шаип Kамбери, рекао је да се „не треба сада бавити детаљима. Вероватно и тада по налогу државе, и локални посланик који се бунио престао је да се противи.




Током јучерашње посете, таозване "министре" је први примио председник општине Прешево Шћиприм Арифи, са којим је разговарано о положају Албанаца у три општине на југу Србије и могућностима да им се пружи даља подршка.

Арифи је том приликом изјавио да је потребно учешће представника три општине са југа Србије на састанцима илегалне "влада Kосова" коју чине шиптарски сепаратисти, и Албаније, "ради синхронизације политика, а посебно укључивање у процес дијалога, јер би споразум постигнут између Kосова и Србије био нестабилан без њих".

Сељим Сељими је рекао да сепаратисти са Kосова и Метохије остају посвећено даљој помоћи и безрезервној сарадњи како би се "учинило најбоље за Албанце те области" и то "како са политичког аспекта, тако и у сфери економије и културе у циљу побољшања и унапређења положаја Албанаца Прешевске долине", казао је Сељими.

Стубла је рекла да треба зауставити "дискриминаторско, селективно и намерно брисање Албанаца Прешевске долине из цивилних регистара, као здравствену и људску непажњу службеног Београда према Албанцима са тог подручја" а, како је најављено, "на највишем међународном нивоу".



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Ову невероватну дрскост и не само безобразлук већ и злочин, изговорила је представница шиптарских сепаратиста који су у свим регистрима избрисали Србе и назвали их "Косоварима" док се српско писмо ћирилица упорно замењује хрватском латиницом. Поред тога, ни један злочин над Србима до сада није кажњен што доприноси да се они масовно и значајно умножавају као отворени вид притиска на Србе да напусте своја имања и земљу како би Косово и Метохији били коначно етнички монолитни - без Срба. О повратку преко 250 хиљада протераних Срба, наравно, нема ни речи ни 20 година после окончања рата у јужној срској покрајини.

Изнад свега, овде се пројављује типично шиптарско експанзионистичко насиље, у овом случају вербално а које увек претходи у почетку демонстрацијама а затим и отвореном оружаном агресијом на земљу домаћина од које се намерава отимање територије. На простору Србије све ово смо већ имали прилике да видимо на Косову и Метохији протеклих деценија. Оно што посебно иритира јесте да сеоваква тема протеже на простору који се агресивно и опсежно албанизује управо уписивањем у регистар непостојећих Албанаца који на овом простору и не живе. Отоме смо већ писали у тексту "Шиптарисамо формални житељи Медеђе"⇗. Број лажних житеља се мери хиљадама а користе све бенефите као и локално становништво осим када су у питању Срби на чију штету све ово иде.

Медвеђа

За ове уписане а фантомске становнике ових општина, нарочито Медвеђе у којима их има око 10% по проценама - јер су бојкотовали попис управо из разлога да се не би знало колико их је, нарочито је својствено да обилазе "своје адресе становања" током избора. Тада баш у овим местима највећи број гласова добија СНС и Александар Вучић који све то омогућавају. Они су и на поледњим, недавно одржаним изборима, свом снагом прискочили у помоћ Александру Вучићу када је требало обезбедити излазност али и гласове. О томе можете више да прочитате кликом на ову везу

Са делегацијом представника шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије био је и, ко други него - амерички представник. Извршни директор Америчке привредне коморе на Kосову и Метохији, Ариан Зека, као изговор за своје присуство навео је то да су "многа предузећа из Прешевске долине њихови чланови". Наравно, ово готово да нема везе са реалним стањем већ више са упорним америчким настојањем да од Србије откине што већи део територије и преда га националним мањинама. Нисмо заборавили бруталне злочине током лета 1999. године који су током Америчке/НАТО агресије извршени управо са овим истим циљем. Уместо казни и процеса пред Судом, издајничка власт у Србији им омогућава да несметано и дрско, ругајући се жртвама својих злочина, спроводе и даљесвоју непријатељску политику према српској држави и народу.

Треба ипак нагласити и то да су ове посете омогућене Бриселским споразумом који предвиђа редовне и неометане посете "званичника" обе стране. Тим истим споразумом је учвршћена граница између Косова и Метохије и остатка Србије, изграђени су прави гранични прелази крајем 2012. године а онда и доведена шиптарска царина. Тако да и тамо где су Шиптари могли само да сањају да ће имати било какав утицај, Александар Вучић је омогућио да преузму и врше сву власт.

Занимљиво је и то да медији који преносе вест о овој посети, тврде да су јет преузели од агенције "Анадолија" и илегалне "владе" шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије, међутим, нити је агенција "Анадолија", нити шиптарска сепаратистичка "влада" објавили било шта о овој посети на свом званичном сајту.

Реч је о томе да су они медији који су на платном списку америчких непријатељских кругова и саме Владе САД, добили саопштење које су имали да пренесу без икакве исправке или измене због чега је и тон целе посете у потпуности званичан, као да се ради о некаквој другој држави а не скупини некадашњих терориста и злочинаца а данас мафијашких босова одговорних за многа брутална убиства, шверц наркотика, оружја и људи. А то је управо телевизија Н1 којој се ових дана све више верујеу Србији!



Због тога протести који се одржавају у Србији морају да испуне свој циљ и да са власти свргну издајнички режим који се зарад останка у фотељама неће зауставити не само на предаји Косова и Метохије већ ни на даљем распрачавању Србије све док постоји и један део ван Београда који може да се изда и прода западним моћницима а традиционалним непријатељима Србије. На крају ће предати  и Београд, спаковати опљачкано што већ није на неком од приватних рачуна у иностраним банкама и напустити простор на коме се некада налазила Србија. А то су већ и почели да чине, као што смо данас писали о томе у тексту о лажираној смрти Бранка, оца министра унутрашњих послова Србије, Небојше Стефановића. Бранко је умешан у аферу "Крушик" и учествовао у илегалној продаји оружја, згрнуо богатство а затим (највероватније) напустио земљу у покушају да обезбеди мир прогласивши се мртвим уз помоћ режима, свог сина министра и других бандита. Читајте о томе у тексту: "Бранко, отац министра Небојше Стефановића, лажирао сопствену смрт!?"

Заиста, као и сваки пут до сада, и овај пут протести буквално значе "Слободу или смрт", како државе тако и сваке друге прилике да се у Србији успостави нормалан живот. Зато то мора да се учини што пре, без одустајања, без предаје вођства протеста било коме од бивших представника власти, лажне опозиције или још горе, разним НВО које су тако систематски  идубоко уништиле све чега су се дотакле у Србији, што и јесте њихов задатак.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Београд поклања Медвеђу албанским сепаратистима - КМ Новине

Београд поклања Медвеђу албанским сепаратистима Медвеђа је, од недавно, предмет нагађања о идеји размене српских територија, тачније оних на југу државе са деловима под окупацијом НАТО пакта на Косову и Метохији. Иако се на тренутке чини да се одустаје од најављиване реализације и да почетна загриженост за ту идеју јењава, то се не може тврдити са сигурношћу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Шиптарски сепаратисти донирали пола милиона евра Албанцима у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу - КМ Новине

Шиптарски сепаратисти донирали пола милиона евра Албанцима у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу #Kosovo #Metohija #Srbija #Preševo #Bujanovac #Meveđa, #Separatisti #Velika_Albanija Такозвана "влада" шиптарских сепаратиста, на чијем се челу налазио,Аљбин Kурти одлучила је да издвоји пола милиона евра за подршку Прешеву, Медвеђи и Бујановцу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Oпет сметају специјалне јединице полиције и војске на југу Србије - КМ Новине

Организатори трибине "Стање и изазови безбедности на југу Србије", Одбор за људска права који воде Шиптари уз помоћ амричких организација и Хелсиншког одбора за људска права, изнели су став о присуству специјалних војних и полицијских јединица који су овде присутни "иако је прошло 15 година од почетка процеса мира на југу Србије, након потписивања Споразума за прекид оружаног сукуба у овом региону".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине