Вести:

четвртак, 2. јул 2020.

Предајом Косова и Метохије, изгубићемо сами себе

четвртак, 2. јул 2020. | КМ новине 0

Стално се прича, поготово у последње време о признању окупиране јужне српске покрајине као независне државе.

#Косово #Метохија #Србија Предаја #Издаја #Светиња #Одбрана



Пише: Стефан Вукоје




Осим територије, коју би Србија изгубила, изгубила би нешто много вредније. Изгубила би душу, изгубила би свој смисао, изгубила би себе саму.

На том парчету земље, налази се наша вера, наша историја, наша традиција, наши корени... Зар је узалуд натопљена толиком крвљу српском, да је тако лако дамо? Зар је узалуд толико живота положено за њу, да бисмо је се одрекли? Зар је узалуд Свети кнез Лазар на њој, свој живот дао? Косово не би било ништа посебно, да није срце Србије. Метохија не би била ништа специјално, да не представља душу Србије.

А некима не значи ништа, па брже боље желе да реше тзв. "косовско питање". А то "питање" решавају они, који немају ни срце ни душу. Они не разумеју Косово. Они мисле, да је Косово само једна обична територија. А не знају да је управо супротно. То људи без срца и душе не могу видети. А тек Срби који живе тамо. Да ли је некога брига за њих? Они, који су своју веру, храброст и одлучност, одавно показали, остали су заборављени. Иако живе скоро 21 годину у окупацији, не предају се. Они знају шта је Косово. Захваљујући њима, за КиМ има наде.

Не каже се џаба, Косово је срце Србије, јер као што човек не може да живи без срца, тако и Србија не може да живи без Косова и Метохије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Стефан Вукоје: Устају земље српске - КМ Новине

недеља, 29. децембар 2019. | Уреднички колегијум Ударају им на оно на шта су најрањивији, на оно на шта нико не сме да им дира, ударају им на оно највредније - на Православље, на Острог, на њиховог Светог Василија Острошког. Само су се преварили, јер против толике Божије силе не могу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Зоран Влашковић: ''Лична карта'' Косова и Метохије 1999 - 2016. - КМ Новине

Од 193 чланица ОУН Косово је признало 109 земаља. Или, од 7.030.000 седам милијарди и тридесет милиона становника на планети, Косово не признаје 6.050.000 Петнаест држава које су признале Косово немају ни милион становника? kosovo, metohija, statistika, zoran, vlaskovic, kriminal, separatisti, teroristi, zlocin, progon,




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Вучић је лажној албанској држави на Косову и Метохији дао највише новца! - КМ Новине

Наметнута идеја о независности Косова и Метохије јача све више али, како изгледа, само - у Србији. Злочини којима је окупација јужне српске покрајине спроведена и до данас траје, код свих часних и правдољубивих људи, чије су земље учествовале у томе, изазива стид који не могу а да не признају у разговору са Србима.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине