Вести:

недеља, 19. јул 2020.

Новомучник Стефан Пуљић пострадао на данашњи дан 1999. године

недеља, 19. јул 2020. | Уреднички колегијум 0

Тог 19. јула 1999. године на празник Св. Сисоја великог, отац Стефан је, видећи да хране у манастиру има мало да нахране народ који се ту склонио од шиптарске најезде, не јављајући се никоме узео колица и полако гурајући их изашао из манастира.

#Новомученик #Отац #Стефан_Пуљић #Страдање #Шиптари #Албанци #Терор #Православље #Црква
(Јеромонах Стефан Пуљић 1964 – 1999) Отац Стефан, јеромонах из манастира Будисавци близу Клине, отет је 19. јула 1999.г. и од тада се не зна ништа о њему.

Једна од монахиња је приметила да га нема и питала где је отац. Рекли су да је управо отишао у набавку са Вујадином Вујовићем, наставником који је са осталим Србима уточиште нашао у манастиру. Отац Стефан је отишао верујући да се ништа лоше не може десити, као Јагње Божије, мирно, да би нахранио ближње своје. Знамо на основу светоотачких књига да Бог благодат за мучеништво не даје свакоме, већ само најдостојнијима.

Отац Стефан и наставник Вујадин се нису вратили, а не знамо да ли су стигли у продавницу. Код прве куће десно од манастира, поред пута за село нађена су само преврнута колица, као једини траг да су туда пешке кренули. Да ли је ту у шуми била шиптарска заседа или се нешто друго десило, не знамо. Отац Стефан је нестао и његови посмртни остаци као и осталих Срба несталих и убијених тада у Клини и Истоку нису никада пронађени.

Свештеномучениче оче Стефане моли Бога за нас грешне!




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Данас 16 година од отмице и мученичког страдања оца Харитона (Лукића) - КМ Новине

понедељак, 15. јун 2015. | КМ новине Одмах након усвајања Резолуција 1244, којом се наводно правно регулисало стање после НАТО агресије над Србијом, наставили су се злочини шиптарсих терориста који су тек накратко прекинути током бомбадовања када је српска војска пуним капацитетом штитила своју територију и свој народ.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Канонизација Светог Харитона Косовског (ВИДЕО) - КМ Новине

Канонизација Светог Харитона Косовског (ВИДЕО) Канонизација Светог Харитона Косовског (ВИДЕО) Данас Светосавска Црква, у јеку борбе против свејереси екуменизма, канонизује светог мученика Харитона Косовског. Тиме отвара нови извор благодати и светих молитава за род светосавски и хришћански, у времену претешком и небивалом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Н. Ранђеловић: Незаинтересованост људи у Србији за страдање народа на КиМ - најболније искуство - КМ Новине

Много је жртвовао, много и учинио. Нинослав Ранђеловић сведочио је и филмовима записао страдање Срба и православних светиња на КиМ. Искусио "погодности" и "наклоност" цркве и свих политичких режима у Србији, од Милошевићевог до данашњег. Будући да је човек без компромиса, остаје и без подршке.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине