Вести:

субота, 4. јул 2020.

Интервју са човеком који је Вучићу вратио ''његових'' 100 евра!

субота, 4. јул 2020. | Уреднички колегијум 0

Новац на име "помоћи" грађанима Србије у износу од 11.759 динара, многи су без икаквих проблема узели. Међутим, није мали број оних који нису желели да учествују у новом задуживању државе Србије и њених, ионако, осиромашених грађана.

Љубомир Т. Грујић, човек који је одбио да потомке задужи примањем "крвавог новца".

Ипак, две категорије становништва нису уопште имале избор. У питању су пензионери и корисници социјалне помоћи којима је он уплаћен без њихове сагласности на рачун који већ користе. Међу њима оних који нису били задовољни таквом одлуком будући свесни њених негативних последица. Истичемо, нико од чланова редакције КМ Новина није се пријавио, нити желео да прими тих 100 евра.

Један од који нису имали избор нити су били питани, барем један за кога наша редакција зна, заједно са својом супругом је тај новац вратио. Професор у пензији Љубомир Т. Грујић у дописном интервјуу за КМ новине говори о својим разлозима због којих је то учинио.


* * *


- Ви сте се и онда противили одлуци о додели новчане "помоћи" од 100 евра, у динарској противвредности, а онда сте тај новац и вратили. Шта је био разлог да то учините?

Грујић: Ово ваше питање ми је покренуло низ других питања:
Зашто је држављанима Републике Србије даван тај новац? Зашто је тај новац даван баш тада?

Није први пут да Александар Вучић самовољно одлучује о нашим личним финансијама. По којој уставној и законској одредби он има на то право?

Он је одлучио да нам се одузима од пензије. Сваког месеца. Неколико годинa, око четири. Да се одузима по некој скали. Зашто нам је одузимано? Шта је урађено с тим новцем? Александар Вучић није поднео пензионерима извештај о томе. Јесу ли се у одговарајућем проценту истовремено смањиле плате највиших државних функционера? Нисам чуо да јесу. Вероватно да су од тада до сада повећане?

Он је одлучио да се пензионерима додели једнократно нека сума (око 5.000 динара):

  • У новембру 2015. године. Неколико месеци пред изборе народних посланика почетком 2016. године. С обзиром на његова противуставна деловања до тада, а и од тада, њему је било лично важно да се осигура да народни посланици буду у што већем броју из СНС.
  • Крајем 2016. године. Опет неколико месеци пред изборе: за председника Републике Тада је јавно тврдио да он не помишља да буде кандидат за председника Републике. Ипак је био кандидат и био проглашен за председника Републике 31.05.2017. године.
  • У току изборног процес ове године он одлучује, најпре да се сваком држављанину Републике Србије додели по 100 евра у динарском износу, па потом обавезно само пензинерима, а осталима - ко се пријави.

Мени се поставило питање: Зар Александар Вучић сматра да је србски народ поткупљив, или да не схвата разлог његовог додељивања новца пред изборе? Зар није то понижавајући однос према народу? Ако је мислио да је народ поткупљив, преварио се и 2016. и ове године. Већина народа њему није дала подршку ни поверење ни тада ни сада.


Овај пут, уз громогласно наглашавње да се обавзно пензионерима додељује 100 евра у динарима, истовремено нам се хвалио да је добио међународни дугорочан кредит под повољним условима! Питах се: каква је то финансијска политика, стратегија, да се народу да 600 милиона евра по 100 евра појединачно и да се истовремено узима дугорочан кредит с неком "повољном" каматом, под "повољним условима". Као и раније, он не саопштава који су то "повољни услови". Је ли то његова "Брига за нашу децу" да их задужује да би он у изборном кругу покушавао да обезбеди својој противуставној изборној листи велики број гласова? Њему је лично потребно да СНС има двотрећинску већину. С њом може да још више подчини Народну скупштину себи, да је паралише да Скупштина не покрене уставни поступак његовог разрешења због повреда Устава с дуготрајним негативним последицама по државу и народ. Истовремено, да он може да промени Закон о референдуму и народној иницијативи срозавањем референдума. Потом да, суштинским изигравањем, а формалним задовољавањем Устава, спроведе промену Устава. Најавио ју је одмах по отварању противуставног дијалога о "питању Косова и Метохије".

Схватајући све, одлучио сам да тај новац не примим, да могу својој деци и унуцима да кажем: нисам учествовао у том дугорочном задуживању које ћете ви морати да отплаћујете. С тим се сложила њихова мати и бака, моја супруга, Круница. Обоје смо вратили тај новац Министарству финансија.


Уплатница којом је новац враћен у државни буџет

- Поменули сте, а и занимљиво је, да Ви као пензионер уопште нисте имали избор хоћете ли или не тај новац да прихватите. Како сте се осећали кад сте чули да нећете имати право на избор и да је неко већ одлучио у Ваше име?

Грујић: На мене је то деловало као превелики безобразлук. Да један човек самовољно одлучује о мом рачуну у банци. На основу чега, с којим правом? Био сам му написао, а КМ новине су објавиле тај текст горе наведен, да не дозвољавам да се тај новац, који је на мене деловао као умазан крвљу, ставља на мој рачун. Упркос томе, он је стављен. Значи, Александар Вучић може да узима с мог рачуна и да на њега ставља новац како му се прохте. Докле иде његово унижавање човекових права, слобода, достојанства и приватне својине у коју спада човеков новац у банци? Александар Вучић ме је још дубље убедио да он нити може нити јесте легитиман председник Републике Србије. У својој беспомоћности да се он уставним мирнодопским путем разреши дужности, функције и положаја председнка Републике осећао сам се јадно ако се томе приклоним. Једна моја реакција је и моја конференција од 10. јуна о.г. за новинаре и јавност. Сва њена три дела су на Ју тјубу под општим насловом: «Избори и избор» - 1., 2. и 3. део, и под насловима: «До Александра Вучића»⇗, «Под Александром Вучићем»⇗ и «Од Александра Вучића ка слободи».




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



- Ви сте, као што видимо против тога да тај новац прихватите али како иначе гледате на тај потез?
Грујић: Чињеница је да су људи похрлили да добију тих 100 евра. Било је објављено да се за првих 24 сата пријавило два милиона људи за добијање тог новца. Схватам да човеку коме је фиксни месечни расход 50 или 100 евра то значи ослобађање од тог расхода у току два односно једног месеца. Или, ако човек дневно троши 3 евра за храну и воду, онда му тих 100 евра покривају месечну исхрану. Из тога свега закључих да је у Србији незапамћено сиромаштво! У, природом и од Бога датој, богатој Србији – незапамћено сиромаштво! И незапамћен одлив младих најспособнијих људи свих квалификација! И незапамћен, од наших власти организовано под руководством Александра Вучића, насељавање миграната, истовремено! Када су Срби и Србија напали Ирак, Сирију, Авганистан,...? Никада! Зашто смо онда ми обавезни да збрињавамо тај јадан и напаћен избеглички народ? Ноћу, тајно, у време ванредног стања су мигранти досељавани! И да народ треба да буде трпељив јер је добио 100 евра!

На моју радост, већина народа није учествовала на овим изборима расписаним по противуставном Закону о избору народних посланика. Да би се утврдила истина о томе упућен је Захтев Републичкој изборној комисији да у року од три дана по објављивању коначних изборних резултата објави бирачки списак и код имена сваког бирача да назначи да ли је гласао или није. И да то уради сваки бирачки одбор на свом бирачком месту са локалним бирачким списком. Излазак на гласање је јавни чин. Државни руководиоци, Полиција, МУП, знају тачно ко је гласао и ко није. Треба то и народ да зна и да утврди број једних и других. Ако РИК не испуни Захтев, онда је то додатни доказ тешке нерегуларности избора.

Дакле, с тих 100 евра се изгледа хтело и да се обезбеди легитимитет изборима изласком више од 50% бирача и добијањем већине посланичких мандата за противуставну изборну листу «Александар Вучић – За нашу децу».

Узалуд!

Избори су нелегитимни. Без обзира на број бирача који су гласали. Расписани су и спроведени по противуставном Закону; по закону који је озаконио крађу бирачких гласова, крађу посланичких мандата, неједнакост грађана пред Уставом и законом, кривотворење изборног резултата, одбацивање гласова неких бирача,...

Ако се избори не понове по Закону усклађеним с Уставом, онда се наставља све брже растурање наше државе, губљење слободе, обесправљивање народа, јачање спољње окупације и унутрашњег узурпаторства.

Ових 100 евра по човеку, пута 6 милиона људи, је 600 милиона евра. Зашто нам је децу толико задужио Александар Вучић! Тако он спроводи своје гесло: „За нашу децу“!

Новац је вратила и супруга проф. Грујића, Круница


Тако да одговор на Ваше питање следи из свега реченог:

Тај „потез поделе 100 евра грађанима“ је нови додатни разлог да Александар Вучић треба без нових одлгања да буде по Уставу, мирнодопски, разрешен дужности, функције и положаја председника Републике и да се распишу општи избори по изборним законима потпуно усклађеним с Уставом.

У садашњој ситуацији, када немамо Народну скупштину и зато грађани врше директно своју сувереност према Уставу, сваки народни скуп било где у Србији има смисла само ако се на њему захтева:

Усклађивање изборних закона (Закона о избору народних посланика и Закона о избору председника Републике) с Уставом.

Разрешење Александра Вучића функције, положаја и дужности председника Републике.

Расписивање и спровођење општих избора по Уставу и закону усклађеним с Уставом, што значи на целој територији Републике Србије коју укључује своју аутономну покрајину Косово и Метохију.

Такви народнискупови треба да се одржавају сваке суботе широм Србије, не само у Београду, до испуњења прва два захтева и расписивањаопштих избора. Народ је извор и носилац суверености наше државе.


ВОСТАНИ СЕРБИЕ!





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Љубомир Т. Грујић: Хвала, али не прихватам да ме задужујете - КМ Новине

"Пре неколико дана сте објавили да великодушно додељујете сваком држављанину по читавих целих 100 евра. Зашто?" Поштовани господине Александре ВУЧИЋУ, проглашени председниче Републике Србије, Нисте издржали ни неколико минута у својој приступној беседи а да не делујете против Устава. Објавили сте да отварате "Дијалог о Косову", тј.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Предраг Јакшић: Крвна њива од 100 евра - КМ Новине

Предраг Јакшић: Крвна њива од 100 евра #Predrag_Jaksic #Srbija #Vlast #Dodela #Evro100 #Krvna_njiva Неко ће рећи да је опасно оцењивати туђе мотиве. Не слажем се с тим. Мотиви су узроци свега кључног што се дешава у људској цивилизацији, када њих не бисмо оцењивали не бисмо ни учествовали у животу, не бисмо били живи.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јово Вукелић: Прљава работа Вучића и Малог - КМ Новине

Јово Вукелић: Прљава работа Вучића и Малог #Jovo_Vukeli #Vučić #Prevara #Penzioneri Превара грађана Србије у додели 11.700 динара. И тек тада, кад сваки од око четири милиона пунолетних грађана, који хоће и жели тих 11.700 динара у свом џепу - позове број телефона биће уврштен у списак дародавца (владе Србије) и тек тада ће и он добити обећане паре.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине