Вести:

четвртак, 4. јун 2020.

Милорад Зајић из Клине ослобођен оптужби

четвртак, 4. јун 2020. | КМ новине 0

Такозвани "Врховни суд Косова" потврдио је ослобађајућу пресуду Милораду Зајићу из Клине.

Милорад Зајић и адвокат Дејан А Васић


Зајић је први Србин коме је суђено за кривично дело Ратног злочина против цивилног становништва пред локалним већем (у оквиру система албанских сепаратиста), након престанка са радом правосудне мисије ЕУЛЕКС-а.

Такозвано "Специјално тужилаштво" га је оптужило да је током рата на Косову и Метохији одговоран за смрт троје старих и немоћних цивила у селу Душевић, код Клине. Зајић је ослобођен пресудом тзв "Основног суда" у Пећи коју је потврдио и тзв "Апелациони суд" у Приштини.

У кућном притвору провео је пуних годину дана.

“Врховни суд јесте нашао битне повреде у образложењима одлука нижестепених судова, али је правилно закључио да ти недостаци не утичу на саму одлуку. Срећан сам што је Милорад сада у потпуности ослобођен одговорности, уз жаљење што је у доказивању правде и истине сам самцит провео годину дана затворен у кући”, рекао је Зајићев адвокат Дејан А. Васић.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Приштина, Зоран Ђокић оптужен за ратни злочин на основу гласина - КМ Новине

Приштина, Зоран Ђокић оптужен за ратни злочин на основу гласина #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Rat #Zoran #Djokić Илегално "специјално тужилаштво" албанских сепаратиста подигло је оптужницу против Зорана Ђокића из Пећи, осумњиченог за ратни злочин против цивила током марта и априла 1999. године у том граду.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обустављена истрага против генерала Живановића за злочине над Албанцима - КМ Новине

Обустављена истрага против генерала Живановића за злочине над Албанцима Због наводног ратног злочина над Албанцима у косовским селима Ћушка (родно место Агима Чекуа), Пављан, Љубенић и Захач, 1999. године у току је поновљено суђење припадницима формације познате као "Шакали". Тужилаштво за ратне злочине обуставило је истрагу против бившег команданта 125.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Наташа Кандић лажном оптужницом гони српске полицајце због наводног убиства Шиптара? - КМ Новине

ФХП поднео је кривичну пријаву за ратни злочин против два НН припадника Посебних јединица полиције МУП Србије, осумњичена да су априла 1999. године у селу Поклек у општини Глоговац наводно убили 53 албанска цивила. У саопштењу Фонд је додао да су пријављени и некадашњи командант 86.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине