Вести:

петак, 12. јун 2020.

Нападнут и тешко претучен Србин повратник када је покушао да заштити имовину (ФОТО)

петак, 12. јун 2020. | Уреднички колегијум 0

Петко Милетић, једини српски повратник који са породицом живи у селу Опрашке у општини Исток, претучен је јутрос. Ударалаи су га рукама, ногама али и стубовима са запрежних кола, како каже - неко време!

Петко Милетић након указане медицинске помоћи - Фото: локални медији


Петко Милетић je задобио повреде у пределу главе и екстремитета. Он је желео да фотографише нападаче али му је тада украден телефон.
Милетић је прегледан и указана му је медицинска помоћ а нападачи су у међувремену приведени.

Милетићу је у Пећкој болници након обављеног снимања речено да нема прелома, али истиче да има болове и да ће сутра медицинску помоћ потражити у Kосовској Митровици.

„Имам доста проблема са десним ребром, имам јаке болове и у левој потколеници. Зато планирам да сутра идем у Митровицу, да поново обавим снимање“.
Петко Милетић је једини повратник селу Опрашке, близу Осојана, у којем живи са супругом и двоје деце од када се пре десетак година вратио из Крушевца.

"Вукла нас је дедовина, нисмо хтели да то остане запуштено, запарложено. Надали смо се некој будућности, лепшем животу", каже он.

Петко Милетић са породицом

Kаже да иначе стално страхује за своју и безбедност своје породице а после овог напада на себе који је само један у серији последњих напада на Србе повратнике у овом делу Метохије, још и више.

„Увек сам страховао, не само сада, био сам свестан да ће доћи до овога, само што нисам знао када. Превише је проблема, али шта да радимо, ту смо где смо и живећемо тако како је“, рекао је Милетић.

Он је претучен данас око поднева, након што је приметио двојицу Египћана из суседног села Жач како у његовој шуми секу дрва.

„Kренуо сам трактором ка шуми која је 700 метара од моје куће. Kада су ме приметили почели су да беже, ја сам ишао трактором за њима, сустигао сам их и питао их зашто секу, зашто ту долазе, када знају да то није њихово. Међутим, они су почели нешто на албанском да говоре, ја их нисам разумео, навео је Милетић у изјави за про-сепаратистичке медије на српском језику.

Kада је покушао да својим мобилним телефоном забележи покушај крађе, Милетић је нападнут, а мобилни телефон му је након што је остао без свести украден.

„Kада сам видео да један од њих постаје агресиван према мени, ја сам кренуо према трактору, узео сам телефон и хтео сам да их сликам, да покажем полицији крађу. То им је засметало и постали су агресивни, први који је кренуо да се самном свађа, ударио ме је по руци и телефон ми је пао, када сам се савио да узмем телефон, он ме је напао и онда је кренуо и овај други.

Прво су ме тукли ногама и рукама, онда су узели стубове са запрежних кола и њима су ме тукли неко време. Нисам имао могућност да се браним од њих двојице. Један од њих ударио ме је песницом у образ и слепоочницу и том приликом сам изгубио свест.

Kада сам дошао себи, видео сам да они одмичу, устао сам и почео да тражим телефон да позовем полицију. Међутим, телефона није био нигде“, каже је Милетић.














Милетићи су веровали у добар и миран, нормалан живот, па су у почетку и улагали у пластенике и чували шест крава. Добро су, кажу, живели од продаје сира све док им није запаљено имање. Данас живе од социјалне помоћи.
Како КМ Новине сазнају, нападачи су у међувремену приведени а Милетићу је враћен телефон. Ради се о етничкој групацији Египћана чија се заједница у потпуности асимиловала са албанском и прихватила њихове идеје и циљеве међу којима су, како изгледа, и малтретирање и прогон Срба.
Милетић након указане помоћи

Па ипак, Албанци тешко прихватају било кога јер их је одувек одликовала висока нетолеранција и жеља да они једини живе на простору на коме доминирају. Вероватно су зато и приведени што би било под великим знаком питања  да су Албанци.

Али не штите се само они међусобно, данас је и сарадник шиптарских сепаратиста и такозвани "мминистар" у њиховој илегалној "влади", иначе и близак сарадник Александра Вучића и функционер СНС за КиМ, Далибор Јевтић, на сва звона и на бар два језика разгласио да се не ради о Албанцима. Није се толико залагао за заштиту и правду за угрожене Србе, на крају крајева, није ни плаћен за то.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Кристијан Каш: Били смо сувише заузети играјући улогу ослободиоца Албанаца - КМ Новине

Шиптари су деценијама спроводили злочине над Србима у својим напорима да их протерају са Косова и Метохије и у томе били безобзирни. Али терористички напад какав је изведен на аутобус Ниш-експреса код Подујева, био је потпуна новина у методама застрашивања Срба. До тада, нико није могао да наслути тако нешто у условима "мира".




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље - КМ Новине

Циљано насиље Шиптара над Србима не престаје, траје и даље #Kosovo #Metohija #Srbija #Orahovac #17mart #Pogrom2004 Што су нам Албанци више наносили неправду, ми Срби, постајали смо свеснији да смо на праведном Божијем путу, путу страдања.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Годишњица напада КФОР-а у Звечану, рањавање Срба, уништавање имовине, уклањање барикада... - КМ Новине

Годишњица напада КФОР-а, рањавања Срба, уништавања имовине, уклањања барикада... #Kosovo #Metohija #Srbija #KFOR #Napad #Zvečan На данашњи дан 2012. године, окупаторске снаге КФОР-а, пре свих немачки и амерички војници, брутално су напали Србе, цивиле, пуцајући и разарајући све пред собом.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине