Вести:

четвртак, 28. мај 2020.

Дачић као део суверене владе без суверенитета - која мора одмах да падне!

четвртак, 28. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Србију је постала позорница најбаналнијих трагикомичних комада изанђалих политичара. Штета је утоме што су последице дуготрајне и тешке за санирање а све што се чини иде на штету српских интереса.

#Dačić #Ivica #kmnovine #Vlada #Ministar #Vučić #Izdaja #Kosovo #Metohija #Jarinje #Prelaz #Srbija #Brisel #Sporazum, #Granice #Šiptari #separatisti #Laž #Propaganda
Фото-илустрација: КМ новине, архива


Свој данашњи наступ имао је још једном један од вођа лицемерне "националистичке" струје у домаћој политици и ветеран у извртању чињеница, Ивица Дачић, у улози министра спољних послова Србије.

На данашњој конференцији за новинаре на питање о отварању административних прелаза према КиМ, Дачић је рекао да је, што се тиче Србије, та одлука донета.

"То су административни прелази који се налазе на административној линији, са наше стране. Ја не говорим о њиховој страни”, рекао је Дачић.

У само овој једној реченици Дачић је показао сву погубност, неозбиљност, штетност али и изопаченост политике коју води он и влада у којој је он министар.

Они су издали Косово и Метохију

Колико је тај прелаз "административан", у смислу у коме се та реч користи за означавање прелаза и линије између КиМ и централне Србије а којом се указује на "формалност", види се по томе да Дачић не само што не може апсолутно ништа да уради по том питању већ што уопште нема представу шта ће друга страна, односно шиптарски сепаратисти, уопште, како и када да ураде. Када се томе дода и чињеница да о томе говори министар спољних послова, може се приметити да је стање крајње алармантно!

А како је то постало?

И пре парафирања Бриселски споразум, на кога су свој потпис ставили Ивица Дачић и лидер шиптарских сепаратиста Хашим Тачи, у априлу 2013. године, питање "успостављања границе" је већ било решено и то управо захваљујући Ивици Дачићу који је обезбедио све неопходне услове да се то учини, укључујући фирму и механизацију.

Противећи се томе Срби са севера Косова су трећег децембра 2012. године започели су блокаду пута Рашка-Косовска Митровица на месту званом Јариње због намере Владе да успостави границу према јужној српској покрајини а што је било планирано за 10. децембар 2012. године.





После четири дана блокаде, Влада је позвала председнике општина са севера Косова и Метохије ради заједничког договора. Председнике је предводио ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи народни посланик и председник „Отаџбине“ Славиша Ристић. У делегацији су били председник СО Звечан Драгиша Миловић, председнк СО Лепосавић Мићо Васић и председник СО Косовска Митровица Драгиша Влашковић. Закључак Владе са печатом и потписом генералног секретара у којем јасно стоји да Влада прихвата и подржава споразум о интегрисаном управљању границама између Косова и Метохије и централне Србије достављамо у прилогу.


(Клик за увећање)

У тачки 5 овог закључка Владе стоји да Влада никада неће успоставити царину између централне Србије и Косова и Метохије. После таквог закључка Владе Срби са севера Косова са председницима општина прекинули су блокаду пута. Нажалост, Влада их је преварила и успоставила је царину и сопственим средствима финансирала изградњу граничних прелаза. Закључак Владе чији је председник био Ивица Дачић а први потпредседник Александар Вучић демантује лажи председника Србије да је граница успостављена 2011. године.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  


Дакле, без обзира што Дачић на овај или онај начин покушава да пронађе кривца за овакво стање у неком другом, непобитно и аргументовано се може доказати да је управо он главни кривац за све што се дешавало. Дакле Ивица Дачић је омогућио, предводио изградњу и званично успоставио границу између Косова и Метохије и остатка државе.

Разлог томе јесте остварење шиптарског сна о независном Косову и Метохији као другој албанској држави на Балкану. Доследност том циљу ових дана је потврдила странка председника Србије Александра Вучића (СНС), у чијој је влади Дачић министар, својим предизборним спотом у коме за њихову децу убрајају децу свих насеља Србије али без Косова и Метохије. Такав злочин, раван стрељању ђака у Крагујевцу или усташким логорима смрти само за децу, никада у српској историји није починио неко к осебе сматра Србином а нарочито не власт која тобоже управља Србијом.

Због тога они морају да буду експресно свргнути са власти а онда и процесуирани како би до краја и максимално били кажњени за велеиздају коју чине. Уколико се то не деси, сутра "њихова деца" неће бити ни деца осталих делова Србије, а знамо то врло добро, таквом исходу предстоји крвави пир над српским народом како би м усе наметнула "кривица" која ће такав злочин оправдати.

Зато боље већ данас казнити праве крвнике и зликовце како то Кривични закон Републике Србије предвиђа, него се нађи "међу кривцима" само због тога што сте Срби, али Срби који су дозволили да се то догоди иако су унапред знали какав ће исход бити.

Све је до нас, и једино до нас, народе српски.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Шиптари показали шта су им велеиздајници Србије ''даровали'' у Бриселу - КМ Новине

Да нема озбиљне приче после велеиздајничког споразума који су Противећи се изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију, Марка Ђурића, Шиптари су окачили фотографије поклона из Брисела. у Бриселу склопили Ивица Дачић и Александар Вучић, а са шиптарским сепаратистима са Косова и Метохије, показали су баш они који су од српских "преговорача" у Бриселу на поклон добили оно што до тада нису могли ни да сањају а да им снови изгледају реално.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

У складу са Бриселским споразумом почиње изградња нових ''граничних'' прелаза са КиМ - КМ Новине

Камен темељац за "изградњу сталне прелазне тачке у оквиру интегрисаног управљања границама", биће положен свега дан пошто је држава Србија обележила свој праник државности. Ово је саопштено из Канцеларије ЕУ у Приштини а у саопштењу се наводи да ће "у складу са Споразумом о интегрисаном управљању границама постигнутим у оквиру дијалога (у Брисел), Канцеларија ЕУ на Косову финансирати изградњу три стална прелаза".




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Иван Максимовић: Не знам јесу ли горе шиптарске убице или српски издајници... - КМ Новине

Да су Шиптари нестабилни, свесни своје немоћи и лажне независности која никада неће моћи да се оствари на Косову и Метохији, показала је и јучерашња пресуда шиптарским терористима за убиство српских војника. На писање Али да ипак могу у то да верују, показао је шиптарски сарадник Јаблановић, који је пожурио да политички поентира и на тој муци.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине