Вести:

уторак, 19. мај 2020.

Житељи дела Грачанице већ пет дана без воде и никога није брига

уторак, 19. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

У насељу "Падалиште" у Грачаници више десетина породица је неколико дана без воде, иако је акумулација на километер од њихових зграда.





Представници више породица окупило се синоћ испред својих зграда и позвало представнике неколико медија како би изнели проблем са водоснабдевањем.

"У четири зграде од по 20 станова живи 80 породица. Имамо породице са троје, четворо и шесторо деце. Имамо и неколико беба. А већ пети дан немамо воду", пренела је новинарима Силвана Маринковић, житељка у том насељу.

У Грачаници су на снази рестрикције због ниског нивоа воде у Грачаничком језеру, али житељи овог деласу без воде и када је остали део насеља има.
Маринковићева каже да су се обраћали локалној јавној служби, као и управи водовода.
"Пребацују одговорност са једних на друге. Ништа нам нису обећали. У водоводу су нам рекли да они укључују воду за читаво насеље, али је ми немамо", навела је Маринковићева.
Становници "Падалишта" очекују да им управа сепаратистичке општине, чији су људи уз подршку Владе Србије готово угасили српску општину Приштина чији је Грачаница део, и преузели све надлежности, сада у скалду са тим реши проблем, ако никако другачије, онда да финансира копање заједничког бунара како би добили воду.
Житељи "Падалишта" су најавили окупљање и за данас, на ком очекују да ће их посетити неко од оних који би требало да могу да им изађу у сусрет.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СНС кадрови албанизују српску децу у Грачаници - КМ Новине

У спортском комплексу "Драган Џајић" у Грачаници одржана је "церемонија доделе признања и спортских награда" за најуспешније ученике и спортисте. Наиме, "Општина Грачаница" је обезбедила награде за најуспешније ученике основних и средњих школа као и спортисте и спортске клубове који су остварили запажене резултате током претходне године.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Грачаница: Дечака ударио аутобус, ''Српска листа'', у виду помоћи, увалила шиптарске личне карте! - КМ Новине

Грачаница: Дечака ударио аутобус, ''Српска листа'' им у виду помоћи увалила шиптарске личне карте! #Gračanica #Kosovo #Metohija #Srbija #Srpska lista #Srbi #Beograd #Vlast #Izdaja За неверовати је да Срби у локалној шиптарској власти, али и у локалним медијима, користе и саобраћајне несреће да би албанизовали преостало српско становништво!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Грачаница: За новогодишњу декорацију села чак 34.000 евра (ФОТО) - КМ Новине

Грачаница: За новогодишњу декорацију села чак 34.000 евра (ФОТО) Док су медијски извештаји пребукирани жалопојкама ''Српске листе'' под контролом Александра Вучића, о томе како Срби на КиМ тешко живе и угрожени су, у Грачаници само за декор дају 34.000 евра непознатим невладиним организацијама!




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине