Вести:

четвртак, 21. мај 2020.

Гораждевац: Тзв ''Косовска полиција'' намерава да уклони српске заставе

четвртак, 21. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Да постоји идеја да се из Гораждевца уклоне српске заставе председнику привременог органа у Гораждевцу Милошу Димитријевићу пренео је командир "косовске полицијске станице" у Пећи, Нуе Никола.

#Goraždevac #Kosovo #Metohija #Srbija #Vesti #kmnovine
Застава на предајнику МТС-а у Гораждевцу

Димитријевић тврди да је већ два пута поводом овог проблема ишао на разговор у станицу полиције, када му је сугерисано да скине заставу.

Председник привременог органа у Гораждевцу Милош Димитријевић казао је да је овај проблем пријављен ОЕБС-у, канцеларији Европске уније и осталим представницима међународне заједнице.

“Видимо да је међунардона заједница реаговала ОЕБС је разговарао самном данас. Шта ће даље да се предузме и како ће даље да се односе ја не знам али знам да ја заставу да скидам нећу”, казао је Димитријевић.

На многим местима на Косову и Метохији постављене су заставе Албаније, неретко и осталих држава. Димитријевић се пита како је могуће да само једна смета органима полиције и то у српској средини.

“Ми као Срби треба да имамо своју заставу и обележја на овим просторима. Нама не смета ни једна застава других држава које су постављење широм Косова и Метохије и самом граду Пећи”, рекао је Димитријевић.

Регионални портпарол тзв "Полиције Косова" за Пећ Фадиљ Гаши у краткој телефонској изјави за Радио Гораждевац је рекао да о томе нема информације и упутио нас на командира полицијске станице у Пећи, Нуе Николу, који и поред бројних покушаја да ступимо у контакт није одговарао на наше позиве и поруке, пише Радио Гораждевац.






КМ новине желе да подсете на непријатну истину која се предуго прећуткује. Те чињенице могу у многоме да помогну разумевање покушаја да се оствари намера о скидању српских застава.

Није никаква тајна да Шиптари желе да уклоне са Косова и Метохије сваки траг постојања Срба. Али они то нису смели да ураде, и не смеју да раде, тамо где се српство чува и где се она искрено и доследно бранило. Овакве ствари се дешавају у оним срединама у којима су одређени Срби, а претежно преставници локалне власти, подлегли искушењима и постали шиптарски послушници. Оног момента када се ти послушници докажу као "верни", што значи у свемu покорни јер Шиптар никада Србе неће сматрати верним и лојалним поданицима и то са пуним правом али само онда када се ради о правим а не декларативним Србима, од њих сетражи до тада незамисливо. Гораждевац има ту несрећу, као и остале српске средине у којима је сву локалну власт преузео председник Вучић са својим људима, да становништво силом прилика представљају најистакнутији послушници сепаратисти на Косову и Метохији.

У овом слуају то свакако значи и да је Димитријевић део те поставе, чак је челни човек групе која користи све материјалне привилегије за стављање шиптарским сепаратистима на пуно располагање. И то не чини сам већ је и његов син, Дарко Димитријевић, власник Радио Гораждевца можда још и више "напредовао" као такав. То је вероватно једини медиј где ћете моћи да чујете да су Косово и Метохија "држава" односно, "република Косово". Не само да се тога не стиде већ истичу своје подаништво.


Обојица се налазе на платном списку сепаратиста, са осталим члановима својих породица јер су се наметнулиза најутицајније представнике ове средине, и контролишу сав новац и средства која сепаратисти нуде и то не за помоћ Србима већ као средство уцене да ти преостали Срби омогуће њихов останак на власти.

Уз овакво подаништво, који Шиптар не би учинио оношто жели - да уклони трагове српског постојања? Наравно да га нема. Зато то не чине они већ траже од Димитријевића да то он учини. И врло је вероватно и да ће се то, на велику жалост и огорчење часних и поштених Срба у Гораждевцу, и десити на крају.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Космет 1998: Мучеништво Срђана Перовића - КМ Новине

Срђан Перовић, од оца Јездимира, рођен је 20. децембра 1962. године у Пећи, на Космету. По професији је био полицајац, запослен у Министарству унутрашњих послова СРЈ. Био је припадник интервентног вода "Муње" које су бројале 30-ак припадника. 6. јула 1998.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Иван Максимовић: Дивљи пси Гораждевца - КМ Новине

"Ко су, у ствари, дивљи пси Гораждевца? Питање на које нам они сами дају одговор. Довољно је да само мало ослушнете... " "Где су деца убијена"? - питао сам да ми неко покаже пут. Најужасније питање које можете некоме да поставите. "Тамо, ено тамо", показује ми мештанин руком, некако као невољно.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Отац убијеног Панте: Избавите нас из Гораждевца - КМ Новине

Дакић је уверен да полиција, било косовска или међународна, зна ко су починоци злочина, али је неком циљ да се злочин у Гораждевцу заташка и остане нерасвијетљен. "Знам ко су та двојица злочинаца. Један од њих је долазио у Гораждевац. "Они тренутно нису на Косову и Метохији.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине