Вести:

уторак, 26. мај 2020.

Шиптар Србину повратнику на КиМ претио пред његовом кућом

уторак, 26. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Повратник Ђорђије Ђоровић појаснио је у разговору са новинарима шта се синоћ догодило на његовом имању.

Ђорђије Ђоровић после напада














Њему су пришла два Шиптара, од којих му је један претио смрћу. Каже да је информације дао и Кфору и полицији и да више не сме да оде до свог имања.

Ђоровић је испричао РТС-у да се напад догодио на његовом имању, да су се јуче поподне испред куће појавила два одрасла Албанца, од којих му је један запретио убиством ако га још једном буду затекли на његовом поседу.

"Шта тражиш ти овде, има да убијем и куче и тебе, ако те следећи пут будем видео овде", пренео је Ђоровић претњу, како каже, крупнијег Албанца.

Пред кућом Ђорђија Ђоровића

Ђоровић не зна ко је Албанац који му је претио, али познаје другог који је био са њим. Ради се о комшији чије је стадо оваца било на његовом имању.


Комшија Албанац је, наставља Ђоровић, ћутао, није се укључивао, али није ни одвраћао другог који му је претио.


Ђоровић живи у другом селу, а био је у обиласку своје куће, чекајући да му је дограде и за коју је темељ сам поставио.
Претњу је пријавио најпре Кфору, а онда је касно увече стигла и такозвана "косовска полиција" која ни један случај напада на Србе до сада није решила.

Испричао је и њима шта му се догодило и пренео да више не сме да оде до свог имања.

"Не знам шта ме тамо чека. Не познајем особу која ми је претила и нисам сигуран да неће нешто да предузму", са опрезом прича Ђоровић.

Не зна шта може да буде повод за претњу, али претпоставља да је имање у питању и намера да га комшије бесправно користе.

У Дреновчићу осим њега нема више Срба, а од пре три године откако се вратио, у селу обрађује око 20 хектара своје и земљу својих стричева и ујака.


Само од фебруара ове године, напад на Ђоровића је 19. безбедносни прекршај на Косову и Метохији у којима су мета били припадници српског народа, како повратници тако и они који се никад нису са Косова расељавали.




http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нема мира за Србе у Беркову, повратнику гори кућа (ФОТО) - КМ Новине

Пожар у Беркову у кући повратника #Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti Жарку Вучковићу је кућа саграђена прошле године али ће је овај напад озбино оштетити. Пожар је настао унутра и примећен је тако што је дим избијао из куће кроз разбијене прозоре.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гораждевац: Тзв ''Косовска полиција'' намерава да уклони српске заставе - КМ Новине

Гораждевац: Тзв ''Косовска полиција'' намерава да уклони српске заставе #Goraždevac #Kosovo #Metohija #Srbija #Vesti #kmnovine Да постоји идеја да се из Гораждевца уклоне српске заставе председнику привременог органа у Гораждевцу Милошу Димитријевићу пренео је командир "косовске полицијске станице" у Пећи, Нуе Никола.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пуцано на кућу повратника у Клини - КМ Новине

На кућу повратника Жарка Шиљковића у селу Рудице код Клине ноћас је пуцано из ватреног оружја. У време овог терористичког напада у кући је поред Жарка био и његов отац. На срећу, нема повређених. Жарко Шиљковић је испричао новинару РТС-у да се напад догодио између један и два сата после поноћи.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању


Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине