Вести:

среда, 27. мај 2020.

Нови напади на Србе на КиМ: Повратнику каменована кућа, обијена српска школа (ФОТО)

среда, 27. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Кућа Србина који се међу ретким прогнаним лицима одлучио да се врати на своје имање у Љубожду код Истока, каменована је јуче.

Фото: Илустрација

Жарко Зарић, власник куће, каже да је чуо када је камен бачен и погођен прозор те да је одмах изашао да види о чему се ради али није успео да види нападача.

Пријавио је напад такозваној "Косовској полицији" али су мале шансе да ће ико бити процесуиран. ово је други напад на његову кућу од како се 2017. године вратио  уЉубожду са још 12 Срба.

Зарић показује место где је камен поломио прозор

Званично, нападачи су "непознати" али нема сумње да се ради о Шиптарима који су у више наврата и на веома груб начин тражили да се повратници званично протерају и да им се онемогући останак на њиховим имањима.

Две ноћи пре тога обијена је и зграда Електротехничке школе у Сушици код Грачанице, селу са мешовитим али већинским шиптарским становништвом.

Директор те школе, Милан Димитријевић, потврдио је да се то догодило и додао да су из зграде украдени рачунари.

Електротехничка школа у Сушици

И на овом месту злочина је извршена истрага од стране тзв "косовске полиције" која до сада није решила ни један случај напада на Србе, односно и када буду пронађени, кривци бивају ослобођени.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Истовремено, Србину повратнику код Клине, у Метохији, прећено је секиром и речено да се не враћа на своје имање. Ово укупно представља више од двадесет напада на Србе само од краја фебруара месеца. Уз чињеницу да је СНС у свом предизборном споту уклонила Косово и Метохију, односно да деца са КиМ нису и "њихова деца", сви ови напд добију монструознији изглед.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Шиптар Србину повратнику на КиМ претио пред његовом кућом - КМ Новине

Повратник Ђорђије Ђоровић појаснио је у разговору са новинарима шта се синоћ догодило на његовом имању. Њему су пришла два Шиптара, од којих му је један претио смрћу. Каже да је информације дао и Кфору и полицији и да више не сме да оде до свог имања.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Плаше нас бомбама и терају пљачкама (ВИДЕО) - КМ Новине

У подножју Копаоника, срећом, прошле недеље ништа није експлодирало. А могло је да завије српско село Гојбуља у црно. Неколико дана након што је на продавницу у том косовском месташцу непознати нападач бацио гранату, косовска полиција у Вучитрну међу жртвама тражи кривца.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Јово Вукелић: Срби - глинени голубови - КМ Новине

И док траје ово реаговање српских институција и драматично извештавање о нападима на имовину Албанаца истоветни или гори напади Албанаца на Србе, на Косову и Метохији - влада скоро потпуни мук и ћутање. · Дрон са заставом велике Албаније изазвао је бурну реакцију екстремиста и националиста: последица су напади на имовину Албанаца у Србији, али и масовни напади на имовину Срба на Космету.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине