Вести:

петак, 29. мај 2020.

Ораховац: Шиптари (накратко) скинули таблу улице “Словена Радића”

петак, 29. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

У Ораховцу је јуче улица "Словена Радића" накратко остала без натписа о којој се улици тачно ради.

#Orahovac #Kosovo #Metohija #Srbija #Napad #Radić #Ulica #Šiptari #Albanci


Табла која неколико деценија показује да је у тој улици рођен и живео младић који је трагично настрадао на једној од радних акција ,,Братства и јединства“ 1984. године у Славонској Пожеги.

“По дану, док су се српска деца играла у близини, таблу са називом улице, је скинула група непознатих албанских младића, и бацила је на земљу. Мајка и отац покојног Словена Радића су телефоном обавестили такозвану "косовску полицију", чија је патрола дошла за десетак минута и обавила увиђај”, казала је мештанка Ораховца и рођака Словена Радића.

Улица "Словена Радића" се налази на тридесетак метара од цркве Успења Пресвете Богородице у Ораховцу.


http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Назив је добила на предлог омладине Ораховца, неколико година после Словенове погибије на радној акцији у Славонској Пожеги. Словен је погинуо као средњошколац са својих 15 година. Прегажен је комбајном, а његов гроб у Ораховцу је последњих година неколико пута скрнављен и надгробна плоча оборена.

Родитељи покојног Словена и мештани Ораховца узнемирени су након овог инцидента, нарочито што се дешава у најновијој серији непрестаних напада на Србе у Метохији.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Кућа у Орахoвцу изгорела вероватно из жеље Албанаца за забавом (ФОТО, ВИДЕО) - КМ Новине

Кућа у Орахвцу изгорела вероватно из жеље за забавом (ФОТО, ВИДЕО) #Пожар #Ораховац #Кућа "Лично мислим да то није узрок пожара, већ да се ради о намерном паљењу кућа, којом су Албанци, у еуфорији славља Нове године, из хира, зачинили весеље, како би новогодишњу ноћ додатно себи учинили узбудљивијом".




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

ОРАХОВАЦ: Ухапшен Србин због покушаја да одбрани српску децу од наоружаних Шиптара - КМ Новине

Ухапшен Србин због покушаја да одбрани српску децу од наоружаних Шиптара Група албанских младића, од којих један наоружан такозваним "боксером", малтретирала је српску децу узраста од 7 до 10 година. Никола Матић, старији брат једног од српских дечака, покушао је да их заштити те је шиптарског нападача ударио песницом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Документарни филм о жртвама Ораховца ''Трагом истине - где су''? (ВИДЕО) - КМ Новине

Документарни филм о жртвама Ораховца "Трагом истине - где су"? (ВИДЕО) Ових дана обележавамо годишњицу напада терористичких група шиптарских сепаратиста које су своје прве урбане нападе започеле у Ораховцу и ту и оставиле за собом велики број жртава, претежно цивили, њих преко 100. Терористи "ОВК" у периоду 18. јул-20.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине