Вести:

среда, 20. мај 2020.

Вандализам у Лајковцу: Оскрнављен споменик полицајцима погинулим на КиМ

среда, 20. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

У ноћи између понедељка и уторка неко је оштетио спомен-обележје испред Библиотеке у Лајковцу, посвећено полицајцима Душану Трифуновићу из ове варошице и Милану Павловићу из Бајевца

#Kosovo #Metohija #Rat #Policajci #Policija #Žrtve #Teror #Teroristi
Фото: Оскрнављено обележје, Новости

У ноћи између понедељка и уторка неко је оштетио спомен-обележје испред Библиотеке у Лајковцу, посвећено полицајцима Душану Трифуновићу из ове варошице и Милану Павловићу из Бајевца, који су погинули на Косову и Метохији пре и током НАТО агресије 1999. године.

Разбијена су стакла на врху обележја, а с обзиром да постоји видео-надзор, очекује се да ће полиција утврдити идентитет починица, пишу Новости.


http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Посебно дирљиво је било када су полицајци, који су на позив управе лајковачке библиотеке, дошли да обаве увиђај, видели оскрнављено спомен-обележје својих настрадалих младих колега.

Споменик се налази у уређеном простору, које је једно од омиљених места на којима се млади Лајковца окупљају.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Гледала сам како Харадинај мучи и убија српске полицајце - КМ Новине

Зар је 15 година преду период да би се сећали? Није довољно близу ни што је пре шест година, током истражног поступка и саслушања сведока, до детаља описано неколико зверстава Харадинаја над Србима од сведока "из прве руке" да би се данас несметано појавили (сензационалистички) наслови у тим истим медијима како "Срби подржавају Харадинаја"?





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Наташа Кандић лажном оптужницом гони српске полицајце због наводног убиства Шиптара? - КМ Новине

ФХП поднео је кривичну пријаву за ратни злочин против два НН припадника Посебних јединица полиције МУП Србије, осумњичена да су априла 1999. године у селу Поклек у општини Глоговац наводно убили 53 албанска цивила. У саопштењу Фонд је додао да су пријављени и некадашњи командант 86.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Космет 1998: Мучеништво Срђана Перовића - КМ Новине

Срђан Перовић, од оца Јездимира, рођен је 20. децембра 1962. године у Пећи, на Космету. По професији је био полицајац, запослен у Министарству унутрашњих послова СРЈ. Био је припадник интервентног вода "Муње" које су бројале 30-ак припадника. 6. јула 1998.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине