Вести:

недеља, 5. април 2020.

Пет нова случаја Коронавируса међу Србима на КиМ, укупно 22 инфицираних (ФОТО)

недеља, 5. април 2020. | Уреднички колегијум 0

Ситуација на северу КиМ поводом светске пандемије корона вируса

У периоду између два полицисјка часа у Дому здравља у Косовској Митровици врше се тестирања на Корона вирус / Фото: КМ Новине



















У задња 24 сата (до 15 сати 4. априла, субота) још пет особа заражено је Коронавирусом у срединама са већински српским становништвом на КиМ, - саопштено је данас на конференцији за штампу Кризног штаба у Косовској Митровици.

Од пет најновијих заражених три особе су из Косовске Митровице а две из Звечана. Оболели су у стабилном стању, а првих 13 заражених, са лакшим симптомима, биће смештени још данас у Студентском центру, преуређеном за смештај оних са лакшом клиничком сликом.

  • У Дому здравља у Косовској Митровици спроводи се тестирање на Корона вирус, чему су присуствовали и сарадници КМ новина. Велики број грађана је озбиљно схватио препоруке и долази да провери јесу ли позитивни, то јест, да ли су инфицирани овим вирусом.

Дом здравља, тестирање на Корона вирус, обавезна опрема а нажалост и неизвесност у погледу - Косовска Митровица, субота 04. април / Фото: КМ Новине


Објекат у коме се врши тестирање на Корона вирус, Косовска Митровица, субота 04. април / Фото: КМ Новине


До тренутка тестирања присутни су страх и неизвесност а тек тада постају најјачи док се очекују резултати , неизвесност 04. април - Косовска Митровица, субота 04. април / Фото: КМ Новине










 
Како је Кризни штаб саопштио у Косовској Митровици је укупно заражено 14, у Звечану шест (6), у Лепосавићу је број заражених два (2), од којих је једна особа, иначе тежак бубрежни болесник, преминула.

На централном Косову заражена је једна особа, тако да је укупан број тренутно заражених на КиМ у срединама у којима живе Срби 22.

Кризни штабови Косовске Митровице и Звечана донели су одлуку да ове две општине због новог броја оболелих о Ковид-19, буду од, 3. априла (петак) од 18 часова у карантину до даљег.

Пише: Зоран Влашковић


Косовска Митровица, субота 4. април,  15.00 сати / Фото: Зоран Влашковић


Мост на Ибру без пролазника / Фото: Зоран Влашковић


Субота, поподне,  улице без саобраћаја / Фото: Зоран Влашковић


Шеталиште  без пролазника / Фото: Зоран Влашковић


Шеталиште, субота 4. април- 15 сати / Фото: Зоран Влашковић


Ванредно стање, улице пусте / Фото: Зоран Влашковић



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине