Вести:

петак, 3. април 2020.

Русија шаље опсежну помоћ Србији у борби против Коронавируса

петак, 3. април 2020. | Уреднички колегијум 0

Заједно против коронавируса. Русија ће помоћи Србији у борби против страшне болести.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19

















Пише: Алексие Павлович



Осам медицинских тимова и тим специјалиста за радиациону, хемијску и биолошку заштиту отпремају се у Србију за борбу са коронавирусом.

Руско Министарство одбране саопштило је да су јединице опремљене савременом опремом, као и да поседују супстанце за дезинфекцију возила, зграда и околине.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19За потребе транспорта специјалиста планирано је да буде извршено 11 летова војно-транспортном авијацијом. У Србију ће бити упућено 87 војних лекара и вирусолога, активних припадника трупа Нуклеарне, биолошке и хемијске заштитне Руских оружаних снага.

Русија је већ раније и у Италију послала војне вирусологе, лекаре и опрему за помоћ у борби против коронавируса. Ово је наишло на велико одобравање и срдчан пријем тамошњег становништва резигнираног што је помоћ из ЕУ у потпуности изостала.

У Русији постоји изрека: "пријатељ се препознаје у невољи." Ситуација са Коронавирусом показала је да Европска унија није била у стању да помогне једној од својих чланица. Свака држава је поново постала самостална, као да нема уније.

И Сједињене Државе, које су неке европске земље молиле за помоћ, такође су остале по страни од Европе која је у проблему. Војни блок НАТО-а такође радије држи подаље: ни теренске болнице, ни опрема - ништа није послато како би се помогло онима који су на папиру савезници и пуноправне чланице Северноатлантске алијансе. Да ли Србија вреди то да чека помоћ западних "партнера" ​​који су бомбардовали Београд пре само 20 година.

#Русија #Србија #Помоћ #Здравство #Борба #Коронавирус #Корона #Вирус #КОВИД-19
Руски авион који неће бомбардовати већ у Србију допремити стручњаке и средства






Лично, ја сам заинтересован за реакцију других земаља. Желим да верујем да ће се земље Европе и света придружити борби против коронавируса и, раме уз раме са руским стручњаицма, тражити вакцину. Али постоји и друга опција - неки политички кланови у самој Европи не желе успех Русије. У супротном, како ће објаснити обичним Европљанима како су "зли Руси" спасили Европу од Коронавируса?




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе - КМ Новине

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе #Mihajlo_Makić #Prijatelji #Rusija #Kina #Savez #EU Највећи српски песник Петар Петровић Његош је написао „У добру је лако добро бити,на муци се познају јунаци". Данас се свет као и Србија суочава са још једним непријатељем који је невидљив, али опасан а за старије особе смртоносан.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово и Метохију! - КМ Новине

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија позива земље НАТО-а на Армијске игре - КМ Новине

Русија позива земље НАТО-а на Армијске игре #Русија #НАТО #Одбрана #Вежба #Рат #Армија Министарство одбране Русије позвало је 90 земаља, укључујући припаднике НАТО-а, да учествују на Међународним војним играма 2020, рекао је министар Сергеј Шојгу на састанку Организационог одбора једног од највећих војних спортских такмичења.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине