Вести:

уторак, 28. април 2020.

Зоран Влашковић: На основу чега су амбасадори Квинте и других земаља у Приштини?

уторак, 28. април 2020. | КМ новине 0

"Стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште."

#Kosovo #Metohija #Srbija #Sastav #Banditer #Komisija #Suverenitet
Илустрација: КМ новине

Пише: Зоран Влашковић



Кад ће колонијално фашистички амбасадори напустити Косово и Метохију?

Амбасадори земаља Квинте у Приштини: Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених Америчких Држава, али и сви други, су својим присуством у Приштини, погазили Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године, пљунули су сва начела ОЕБС – а, која се заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума, овде су, непоштујући и газећи највиши правни документ највеће правне организације у свету, Повељу ОУН, овде су пљујући Бечку конвенцију о дипломатији из 1961. године, Бадинтерову комисију, пљујући Р – 1244 из 1999. године, непоштујући и газећи Устав суверене државе Србије...

Фашисти не хају за закон
 ако им не иде на руку 
Значи, правним насиљем, силом и окупацијом су дошли у Приштину. И свима њима је јасно да су овде на основу
фашизма. На свим светским универзитетима се учи да је: Насиље, било да је правно или физичко (када су у питању амбасадори у Приштини оба су у питању) "институциона-
лизовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма". 

Нико од ових амбасадора до сада није желео да одговори на који су начин дошли у Приштини, нити ико од њих има било какав међународни документ да су овде легалним путем.

Хелсиншким договором од 1. августа 1975. године је призната неповредивост граница након Другог свјетског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе
Свет у стакленој башти НАТО зликоваца
те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Такође, пристигли колонијално фашистички амбасадори у Приштини погазили су и сва начела ОЕБС –а која се заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума.

Стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште.

Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе'' но, у случају Косова земље Квинте и друге које су признале Косово, погазили су све одредбе Повеље ОУН, највише правне организације у свету.

Без сагласности Генералне Скупштине ОУН, НАТО је извршио варварску агресију на Ср Југославју (Србију и Црну Гору) 1999. године.

Србија је у чланство ОУН примљена као посебна држава у АВНОЈ – евским границама и то по америчкој препоруци. Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије да она у свом писменом захтеву за пријем у ОУН нагласи да Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ- евским границама, по препоруции Бандитерове комисије. И Србија је 1. новембра 2000 године примљена у ОУН у АВНОЈ - евским границама.

Бадинтерова комисија је 1991. gодине поставила као основ за осамостаљење југословенских република, принцим авнојевских унутрашњих граница.

И Бадинтерова комисија је прилично окњила српске земље али су Косово и Метохија и даљејасно у саставу Србије.







Пристигли у Приштину, колонијално фашистички амбасадори су овде похазили и све одредбе Бечке конвенције о дипломатији из 1961. године. Косово и Метохија нису чланица ОУН, а албански сепаратисти су једнострано је прогласили независност интегралног дела пуноправне, суверене чланице ОУН, Србије.

Србиja од света захтева неприкосновено поштовање Устава Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Земље које су признале Косово погазиле су и специјизовану одредбу ОУН СБ, Резолуцију - 1244 која је важећа за Косово и Метохију и која каже да је Косово под суверенитетом државе Србије.

Амбасадори земаља Квинте у Приштини су данас највећи непријатељи демократије и највећи непријатељи важећих међународних споразума, докумената и међународног права уопште.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зоран Влашковић: Сад је цео свет чуо да је Косово српско! (ВИДЕО) - КМ Новине

Зоран Влашковић: Сад је цео свет чуо да је Косово српско! (ВИДЕО) #Zoran #Vlašković #Kosovo #Metohija #Papadopulos #Srbija #Izdaja #Vučić Новинар на Скај њузу у ударном термину рекао истину о Косову и Метохији! Водитељка Скај њуза је поставила питање британском политичком новинару Маркусу Пападопулосу на тему Косова и Метохије.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кајл Скот српској деци промовише отцепљење КиМ - жестоке реакције - КМ Новине

Кајл Скот српској деци промовише отцепљење КиМ - жестоке реакције #Skot #Amerika #Ambasador #Kosovo #Metohija #Srbija Након што су ученици, у већини, почели гласно да негодују речима „Косово је Србија", амбасадор је, без речи, пребацио на следећи слајд и наставио предавање као да се ништа није десило.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Тарзан добио сагласност да буде амбасадор црне Горе у Србији - КМ Новине

Посланик Демократске партије социјалиста Тарзан Милошевић јуче је добио сагласност српских власти да буде амбасадор Црне Горе, сазнаје Телевизија Вијести. Са друге стране, Црна Гора још није дала зелено светло Владимиру Божовићу да преузме дужност амбасадора Србије у Подгорици.







author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине