Вести:

уторак, 14. април 2020.

Сепаратистичка власт на КиМ ограничила кретање на 90 минута дневно или казна 2000 евра

уторак, 14. април 2020. | Уреднички колегијум 0

Нове мере које су од јуче увеле албанске сепаратистичке власти на Косову и Метохији, изазвале су бурне реакције грађана иако су објављене касно у току ноћи.




Албански сепаратисти, у намери да спрече ширење заразе КОВИД-19 вируса, одлучиле су да од 15. априла, почев од 06.00 сати ујутру, ограниче кретање грађана на свега 90 минута дневно и то по тачно утврђеном редоследу на основу личног броја докумената које они издају.

Одсуство логике, тактике, координације и разумне процене, придоводе житеље све ближе граници нервног слома.

У први мах објављене су само мере ограничења кретања па када се сазнало да ће кретање од сутра бити додатно скраћено, узнемиреност је достигла највишу тачку на својој скали до сада.

Сваком грађанину дозвољено је дневно кретање у трајању од 90 минута, односно сат и по времена. Како је процењено, то време је довољно за обављање свих обавеза и одлазак у куповину. Ово последње постало је пресудно. Како се мере често мењају а да нису усклађене једна са другом, грађани су под огромним притиском и непрестано у грчу и трци да обаве основну куповину те су све активности свеле управо на то - одлазак у продавницу.

Ефекат тих мера јесу редови и гужве које постају највећи ризик од ширења заразе и претварају се у супротност од онога што би требало да буду - заштите.

Албанске сепаратистичке власти одредиле су да слобода кретања може да се оствари према распореду који диктира лични број у документима које издају илегалне албанске квази-институције. И то према претпоследњем броју: биће дозвољен излазак у одређеном временском периоду:

- 0 и 1 у периоду од 07:00-08:30;
- 2 у периоду од 09:00-10:30;
- 3 у периоду од 11:00-12:30;
- 4 у периоду од 13:00-14:30;
- 5 и 6 у периоду од 15:00-16:30;
- 7 у периоду од 17:00-18:30;
- 8 у периоду од 19:00-20:30;
- 9 у периоду од 21:00-22:30;


Илустрација распореда времена предвиђеног за провести ван куће. Распоред је у потпуности прилагођен искључиво бројевима личних докумената које издају сепаратистичке квази-институције

Није било речи  отоме шта ће се десити са грађанима који немају документа илегалних власти косовских сепаратиста.

Против ове одлуке побунили су се и неки албански функционери и политичари јер су оне противне и њиховим прописима по којима се владају, исто онако као што су оне у осталом делу Србије, које доносе београдске власти, противне Уставу и законима Републике Србије.

Нешто касније је јављено да ће уместо до 12.00 апотеке, продавнице и пекре радити до 22.30 што донекле олакшава овакав распоред кретања.

За оне који прекрше мере и ван куће проведу више од сат и по времена, запрећена је казна од чак 2000 евра! Ово су многи прокоментарисали да ће за последицу имати "пуне затворе" јер највећи број људи нема пара да то плати.

Такође је најављено да ће од 15. априла бити забрањено кретање и моторним возилима што ће многе значајно да оптерети и успори!

Истини за вољу, превелики стрес који су изазвале овакве мере делимично олакшава понашање припадника такозване "косовске полиције" који су вероватно добили наређење да према грађанима буду благи и предусретљиви. То је сасвим нови вид понашања за разлику од досадашњег репресивног, претећег и често изузетно агресивног опхођења према обичним грађанима, најчешће без разлога или изазвано езазленим преступима који никако не оправдавају силу и агресију која је била испољавана. Да се такво понашање задржало, мере би сасвим извесно проузроковале несагледиве и бруталне последице услед превеликог психичког оптерећења.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Епидемија оголила Београдску власт - Србе са КиМ третирају као стране држављане - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Епидемија оголила Београдску власт - Србе са КиМ третирају као стране држављане #Косово #Метохија #Отаџбина #Коронавирус #Вирус #Београд #Издаја Народни покрет "Отаџбина"из Косовске Митровице огласио се поводом епидемије Коронавируса саопштењем Коронавируса, које у наставку преносимо у целини.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу - КМ Новине

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу #Косово #Метохија #Косовска #Митровица #Србија Након што су Косовска Митровица и Звечан пре три дана проглашени "угроженим" и стваљени под карантин, од данас они су и међусобно издвојене територије са забраном преласка из "једне" у "другу" општину под претњом кажњавања за прекршиоце.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пет нова случаја Коронавируса међу Србима на КиМ, укупно 22 инфицираних (ФОТО) - КМ Новине

У задња 24 сата (до 15 сати 4. априла, субота) још пет особа заражено је Коронавирусом у срединама са већински српским становништвом на КиМ, - саопштено је данас на конференцији за штампу Кризног штаба у Косовској Митровици. Од пет најновијих заражених три особе су из Косовске Митровице а две из Звечана.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине