Вести:

уторак, 28. април 2020.

Предраг Јакшић: Крвна њива од 100 евра

уторак, 28. април 2020. | КМ новине 0

Неко ће рећи да је опасно оцењивати туђе мотиве. Не слажем се с тим. Мотиви су узроци свега кључног што се дешава у људској цивилизацији, када њих не бисмо оцењивали не бисмо ни учествовали у животу, не бисмо били живи.

#Predrag_Jaksic #Srbija #Vlast #Dodela #Evro100 #Krvna_njiva

Пише: Предраг Јакшић



Прича о „100 евра“, ако занемаримо оно очигледно да се ради о чистом миту за изборе који следе, везана је за две основне ствари.

Прва се тиче скретања пажње и замајавања људи, покретања новог скривеног ријалитија чија је радња „узети или не узети“ новац, позвати или не позвати „кол-центар за питање 100 евра“, обесмислити живот и направити циркус какав је иначе присутан и у сваком другом крипторијалитију. И ова ствар је више него јасна и већ примењивања ко зна колико пута у различитим облицима.

Предраг Јакшић
Друга ствар је везана за ућуткивање савести, или, да будем директан, за продају душе. Сви који буду узели 100 евра продаће своју душу. Звучи јако грубо, грубо и јесте. Ништа грубље од продаје душе и нема. Разна ће се објашњења ту дати, разна оправдања, разне лекције. Као најопаснији предлог помиње се онај како треба узети паре па то донирати, дати сиромашнима, онима којима то треба итд... То, чак и да у оном површинском нивоу има одређени степен друштвене одговорности, барем малу емпатију за сиромашне или мрву милосрђа, у суштини је најобичнија таштина и лицемерје.

Ако узимате крвави новац, а тај је новац више него крвав, тим новцем не можете платити ништа на добробит душе, ни своје, ни туђе. Тим се новцем могу купити само Крвне њиве (Мт. 27, 7-8), гробља за странце, овде странце који су продали своју душу и странци су односу на њу, и такве њиве као „крвне“ остају у вечности.

Крвави новац који ћете „донирати“ некоме утицаће искључиво на вашу сујету, утицаће искључиво на то да о себи створите слику као о добротвору и хуманитарцу, иако то нисте, чак и да не улазим у најбаналније облике тога који ће укључивати самопромовисање добротворства, снимање себе приликом донирања узетог новца, самохвалу и „организовање“ акција да се и друге „угледају на вас“. Потпуна пропаст душе зарад крвавог новца.



Када је Исус Христос током Страсне седмице био у кући Симона губавог у Витанији, дошла је жена грешница и пуним судом скупоценог уља помазала Исусову главу. Тада су неки негодовали, забринути за сиротињу, а у ствари незасите таштине, и викаху на жену јер просипа тако скупо уље а могли су га продати и тај новац поделити сиромасима Но, како рече Исус: „Јер сиромахе имате свагда са собом, и кад год хоћете можете им добро чинити; а мене немате свагда.“ (Мк. 14, 7) Тако је и сада. Овде се ради о души. Сваки дан можемо помагати онима којима је помоћ потребна, на милион начина, па зашто то не радимо? Не треба ни да помињем 30 чувених сребрника такође узетих, по Јуди не за издају већ из „добрих намера“, који су за вјек и вјекова уграђени у поменуту Крвну њиву за људе странце својој души.


Но, да будем и конкретан, новац који ће потенцијално бити подељен пунолетним грађанима Србије крвав је по више основа и кренућу од оних, условно речено, најмање крвавих основа, па ћу ићи навише, без намере и могућности да у потпуности исцрпим ову листу.

А: Толики новац за овакве намене не постоји у нашем реалном државном буџету и због тога ће последица и ове потрошње бити додатно задуживање са ко зна колико неповољном каматом код ММФ а што ће додатно задужити не само нас већ нашу децу и унуке. Другим речима, не помажемо никоме овим новцем већ га суштински додатно давимо и уништавамо му будућност јер додатно уништавамо друштво и његове реалне ресурсе да заиста помогне оне којима је помоћ потребна. Стога, та прича „узимамо новац јер је то наш новац“ просто не стоји. То је лаж и сви знају да је лаж. Постоји ту и прича, она се ређе помиње јавно, да ће тај новац свеједно власт да покраде, те стога треба узети „својих 100 евра“ и барем смањити део који ће покрасти. Ово ни не треба даље објашњавати јер овакви „аргументи“ управо наговарају људе да директно саучестувју у кривичном делу које организују ови узурпатори власти и тиме, ни не схвајаући то, релативизују пљачку коју властодржци чине.


Б: Узимањем овог новца људи подржавају најгору могућу старосну дискриминацију у нашем друштву, дискриминацију која је изричито забрањена свим нашим позитивном прописима. Овим новцем властодржци су пензионерима одузели пословну способност, тачније одузели су им право да се сами изјашњавају о сопственом животу јер они немају право да одбију овај новац и хтели то или не „лећи ће им на рачун“ и укључиће их у прљаву игру властодржаца. С друге стране, сва малолетна лица нису по овој „уредби“ довољно вредна да би их држава „помогла“. Немојте заборавити да су то најосетљивији делови нашег становништва којима је у ствари најпотребнија помоћ, јер они за разлику од пензионера немају пензије. Опет, ти малолетници који су директно дискриминисани оваквом одлуком су и законски посматрано у најгорој позицији од свих наших грађана. Постоји тако читав низ законских обавеза које малолетници за разлику од других категорија становништва имају – од тога да морају противно својој вољи и вољи својих родитеља да буду вакцинисани под претњом избацивања из школе, одузимања дечијег додатка, забране различитих облика социјализације, одузимања од родитеља и слично, до различитих облика надзора и контроле коју држава намеће малолетницима зато што су малолетници, а све под претњом различитих санкција. Другим речима, држава може малолетнику буквално све да уради, па и да га убије вакцином, и за то неће одговарати али му неће дати новац зато што је малолетан.

Једна од најпотреснијих фотографија икада забележених. Натпис "4 деце на продају" и мајка која их продаје због сиромаштва током Велике депресијеу Америци. Данас нема натписа али оваква трговина није ништа мање потресна.

Да не помињемо ситуације да ће поново најгоре од свих, финансијски посматрано, проћи они који су највише дали за будућност наше држава, а то су они који имају највише деце и то искључиво зато што је та иста држава рекла да сва њихова деца нису вредна као један пунолетан грађанин.

В: Овај новац је откупна цена за све оне који су умрли, убили се или се разболели (није важно од чега) физички и психички током овог државног удара. То је откупна цена за сво оно породично насиље које је очигледно порасло током „карантина“ а прећутано је на медијима. Откупна је цена за све оне уништене бракове, породице, газдинства, мале фирме, предузећа, институције. Откупна цена за све отпуштене и унесрећене.

Г: Свако ко узме овај новац пристаје на негирање нашег уставног поретка, пристаје на суспедновање Скупштине Републике Србије и на диктатуру која је уведена, јер не можете указивати на неуставност и кршење закона а прихватити „бенефите“ незаконите уредбе Владе РС донете захваљујући тој неуставности. Овде је то најгори степен лицемерја, јер је испољено због користољубља (због тих 100 евра). 

Д: Овај новац је крвав и због тога јер пристајањем на неуставност и непоштовање закона у једној ситуацији ви прећутно дајете сагласност да се неуставност понови сутра у некој другој ситуацији. „Који је вјеран у најмањем и у многом је вјеран; и ко је неправедан у најмањем и у многом је неправедан.“ (Лк. 16, 11) Овај крвави новац који будете узели узимате да би сутра исто овако неуставно, исти ови или неки други, властодржци потписали предају Косова и Метохије и предају на потенцијано убијање и протеривање свих наших држављана који тамо живе. Тиме разуме се ви аминујете и све „жуте куће“, све мртве, обезглављене, силоване, протеране... Аминујете све срушене куће, попаљене храмове, отете шуме, њиве, језера... Тим крвавим новцем ви сте се сложили и за неко сутрашње антидејтоновско укидање Републике Српске, предали сте и сутрашње, како кажу, „опустеле“ али и ове „неопустеле“ пределе Србије за насељавање квазимиграната, а у ствари распуштених терориста које Европска унија не жели али за њих мора бити места у Србији јер сте ви узели откупну цену за то. Тим новцем сте продали и „светиње“ за које се као борите и бранете их у Црној Гори, а сада их продајете и у Србији. Тим новцем сте продали Васкрс и Литургију као једини живот који у суштини имате, јер и за Васкрс и за Литургију одрећена је цена – 100 евра, и тих 100 евра „грејаће вам срце“ јер ће вам Литургију забранити сваки пут када то буду желели. О Светом причешћивању да и не говоримо. Тим новцем, чак и ако у Бога не верујете, продали сте и своју децу коју ће сутра исто овако у сваком тренутку моћи стрпати у кућни затвор, присилити на сваку вакцину која им падне на памет, или чак и нешто много горе од тога јер властодржци су
вам за своје будуће акције дали 100 евра и ви сте их узели. Тим крвавим новцем сте продали једино за шта на овом свету треба да се борите – а то је слобода. То је слобода не само кретања, већ свеукупна слобода избора, то је и слобода да будете живи и да ваша деца буду жива и доносе сопствене одлуке. Немојте заборавити да само истински слободан човек, човек слободан изнутра, може истински да воли и ничега да се не боји. Може неко мислити да претерујем, али ако мало размисли одмах ће видети да то није тако. Но, тада ће се јавити управо таштина и љутња која ће га натерати да ово што сам написао доживи или као директан напад на њега или као потпуну небулозу. Но, јасно је све. Ипак, знам ја да ово што сам написао неће ни на кога утицати. Знам то, али је морало бити речено. Како то говоре мудри људи - Бог ће помоћи ако буде имао коме. Бојим се да што се тиче српског народа више неће имати коме да помогне јер ће сви којима ће помоћ бити потребна да се намире са мамоном у облику новчанице од 100 евра по средњем курсу Народне банке Србије, а знамо да „не можете служити Богу и мамону.“ (Лк. 16, 13)

Никада грађани наше земље нису били у ситуацији да им на овај, групни начин буде понуђено потписивање пакта са ђаволом. Никада од Косовске битке. Тад нисмо поклекли и само зато смо још увек живи. Зато је важно да не поклекнемо ни данас и зато је важно не упадати у таштину некакве слике о себи као добротвору и не ширити приче да „неко тамо нема да једе“ те је стога важно узети крвави новац... Оставите то, ништа крваво није добро донело, па тако „ни ви не иштите шта ћете јести и шта ћете пити, и не узнемиравајте се. (...) Него иштите Царство Божије, и све ово ће вам се додати.“ (ЛК. 12, 29 и 31) Зато је борба важаaн и зато предаја не сме бити опција.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Предраг Јакшић: Залажу се против Вучића а за исту политику - КМ Новине

Предраг Јакшић: Залажу се против Вучића а за исту политику #Бојкот #Избори #Вучић #Косово #Метохија #Србија #Београд #Лаж #Опозиција #Власт Но, шта овде не пише и зашто не пише.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јово Вукелић: Прљава работа Вучића и Малог - КМ Новине

Јово Вукелић: Прљава работа Вучића и Малог #Jovo_Vukeli #Vučić #Prevara #Penzioneri Превара грађана Србије у додели 11.700 динара. И тек тада, кад сваки од око четири милиона пунолетних грађана, који хоће и жели тих 11.700 динара у свом џепу - позове број телефона биће уврштен у списак дародавца (владе Србије) и тек тада ће и он добити обећане паре.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

др Јасмина Вучић Пеев: Четвороструки ауто-геноцид унутрашњe политикe Србије и како спасити народ - КМ Новине

др Јасмина Вучић Пеев: Четвороструки ауто-геноцид унутрашњe политикe Србије и како спасити народ #Srbija #Genocid #Jasmina_Peev #Zločin #Srbi #Majka Председница владе Србије, изјављује у Лондону, у јуну 7528. године, да се ''мигрантима даје србско држављанство''. А странци се чуде на Твитеру, зашто је баш србски пасош тај, који се највише узима у свету?






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине