Вести:

Wednesday, April 1, 2020

НП ''Отаџбина'': Вучићу потребне мрвице да би обмануо народ о победи око КиМ

Wednesday, April 1, 2020 | Уреднички колегијум 0

Именовање словачког дипломате Мирослава Лајчака за координатора преговора између Београда и Приштине од стране ЕУ показује да ова асоцијација европских држава не жели да препусти Американцима пресудну улогу у решавању статуса Косова и Метохије.

#Vučić #Otadžbina #Kosovo #Metohija #Izdaja

Ово тим пре, јер је већ смењени председник владе самопроглашене "републике Косово" Аљбин Курти на скупштини ове сепаратистичке творевине изјавио да су се Александар Вучић и Хашим Тачи договорили о судбини Косова и Метохије у Вашингтону, тачније у Белој кући, уз посредовање америчког дипломате Ричарда Гренела.

Сам споразум предвиђа признање Косова од стране Републике Србије уз минималне корекције граница. Србији би припала два села на јужној падини Копаоника. Ово ваљда из разлога да би гости на Копаонику смештени у Вучићевим и Гашићевом хотелу могли безбрижно да се скијају. Очигледно је да је председнику Србије потребна само мрвица од Косова и Метохије да би овај вешти спин-мајстор грађанима Србије могао да представи да на Косову нисмо имали ништа а ипак смо нешто успели да добијемо.

Да је овај споразум Вучића и Тачија известан сигнализира и јасна дистанца коју у задње време председник Србије има према руској администрацији. Ово стога што је Русија задњих годину дана имала значајну улогу у томе да је велики део земаља повукао признање самопроглашене "републике Косово". Са друге стране добро је и познат став председника Руске Федерације Владимира Путина да статус Косова може и мора да се реши само у складу са Резолуцијом 1244 СБ што значи да Косово највише што може да добије то је аутономија.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је много пута до сада упозоравао званичне представнике Русије да је политика Александра Вучића неискрена, лажљива и вероломна. Нажалост, један део, али мањи, руске дипломатије председника Србије је величао, хвалио, да би последњи од њих као што је бивши амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин српском председнику и књигу посветио. Та посвета је награђена тако што је његова екселенција постала члан управног одбора НИС-а.

Са руске стране у више наврата су слате поруке да је Русија спремна да у време епидемије корона вирусом у хуманитарном смислу помогне Србији. То је пре неки дан изјавио Димитрије Песков портпарол руског председника. А садашњи амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко, познат по томе што одибија да прими представнике српске опозиције у руску амбасаду, је казао да је Русија спрема да се укључи у преговоре о Косову и Метохији ако их Србија позове. Такозвана „досовска“ власт 2008. године је имала и смелости, храбрости и одважности да руског представника позове за разговоре Београда и Приштине. Народни покрет Срба са Косовова и Метохије „Отаџбина“ сумња да Александар Вучић сме да их позове.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ упозорава председника Србије да не потписује капитулацију и да не предаје Косово и Метохију јер може да доживи црногорски сценарио. Ово из разлога, јер су против предаје Косова и Метохије и СПЦ и народ. Седамедестпет посто грађана Србије је за очување статуса кво за Косово и Метохију. То кажу чак и оне агенције за истраживање јавног мењења које су склоне Александру Вучићу.Како радили, тако нам Бог помогао.


Косовска Митровица
01.04.2020. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Вучић не може више ни себи да помогне а не Србима ван државе - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучић не може више ни себи да помогне а не Србима ван државе #Vučić #Slab #Nemoćan #Izdaja #Srbi Народни покрет "Отаџбина"са Косова и Метохије издао је саопштење за јавност којим указује да је узалудно уздати се у Вучића који је се понајвише доказао управо у издаји Србије.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'': Случај Тодосијевића пример живота Срба када се Вучић "разграничи" - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Случај Ивана Тодосијевића само показује какав ће бити живот Срба када се Вучић буде "разграничио" #Kosovo #Metohija #Narodni #Pokret #Otadžbina #Srpska_Lista #Izbori #Izdaja #Vučić #Laž #Šiptari #Albanci #Ekstremisti #Srbija #Separatisti #kmnovine Народни покрет "Отабина" са КиМ, издао је саопштење у коме наводи да "случај Ивана Тодосијевића само показује какав ће бити живот Срба када се Александар Вучић буде "разграничио" и признао самопроглашену републику Косово."ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НП ''Отаџбина'' подржава предлог о руском представнику у преговорима о КиМ, ипак упозорава - КМ Новине

НП ''Отаџбина'' подржава предлог о руском представнику у преговорима о КиМ, ипак упозорава #Otadžbina, #Kosovo, #Metohija #Srbija, #Izdaja, #Odbrana, #Rezolucija1244, #Pregovori, #Brisel Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" поздравља спремност Русије да именује свог изасланика за преговоре Београда и Приштине.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.