Вести:

среда, 1. април 2020.

Михајло Макић: Браћо Срби, уздајмо се у се и у наше пријатеље Кинезе и Русе

среда, 1. април 2020. | Уреднички колегијум 0

Највећи српски песник Петар Петровић Његош је написао „У добру је лако добро бити,на муци се познају јунаци“. Данас се свет као и Србија суочава са још једним непријатељем који је невидљив, али опасан а за старије особе смртоносан.

 #Mihajlo_Makić #Prijatelji #Rusija #Kina #Savez #EU

Пише: Михајло Макић



Тако тврде стручњаци а прихватају политичари. Тај вирус се зове корона. Победићемо вирус, ако се повучемо у изолацију. Такву су стратегију спровели Кинези и исту примењује Србија.

Међутим, није довољна само изолација. На првом месту потребно је медицинско особље. Потребна је медицинска опрема и средства, заштитне маске, рукавице...

Стигла нам је помоћ из Кине у виду медицинског особља, опреме, средстава и све остало. Русија нам је такође послала помоћ, Норвешка...

Европска унија нам није послала помоћ. Сулудо је очекивати помоћ од Немачке и још неких држава које су у двадесетом веку три пута покушале да униште српски народ. Подсећам, било је то у Првом, Другом светском рату и оружаној агресији НАТО пакта на СР Југославију (Србија и Црна Гора) 1999. године. Те исте државе, по сваку цену желе да нам отму Косово и Метохију. Желе да нам ишчупају срце и узму душу, то неће моћи. Српски народ не дâ. Не дâ Русија, Кина, Индија... Не дају Срби који живе на Косову и Метохији. Они су нахрабрији део српског народа. Они својим животима чувају свету српску земљу. Иако су од рођења па до краја свог живота, окружени страхом од Албанаца, упркос свему остали су и опстали на светој српској земљи. Они су наши хероји, јер двадесет и једну годину живе са вером у Бога али без своје војске, без полиције, без судства.


Зато Србијо, буди мајка и Србима на Косову и Метохији и Србима који живе поред административне границе са Косовом и Метохијом. Помогни прво њима, па онда нама. Срби на Косову и Метохији су двоструко угрожени. Од пандемије вируса корона и од приштинске власти. Пошаљи им сво потребно медицинско особље, и сву другу медицинску и другу помоћ.

У целој овој веома тешкој ситуацији појавило се једно светло. А то је, да је државно руководство најзад признало да нам Европска унија није пријатељ. Дакле, српски народ има пријатеље, али има и непријатеље.
Пријатељи српског народа су: Русија, Кина, Белорусија, Шпанија, Грчка, Румунија, Индија, Бразил...

Подсећам Србе, кад нам је било најтеже, Русија нам је помогла:

1. У Првом светком рату,децембра месеца 1915. године, након што се српска војска искрцала код Скадра у Албанији, савезници Енглеска и Француска нису желеле да испуне своје обавезе и помогну српској војсци у евакуацији. Тада је руски цар Николај Други Романов послао ултиматум Енглеској и Француској и наредио им, да одмах изврше евакуацију српске војске на сигурну локацију, под претњом иступања царске Русије из њиховог савеза. Наравно, Енглсека, Француска и Италија су одмах извршиле своје раније преузете обавезе и евакуисале српску својску.




2. Руска Црвена армија је имала одлучујућу улогу у ослобађању Србије и Београда од Немаца 1944. године,

3. Русија је помогла СР Југославији (Србија и Црна Гора) у доношењу Резолуције 1244 СБ УН којом је окончана оружана агресија НАТО пакта на СР Југославију и којом се гарантује територијални интегритет и суверенитет СР Југославије (Србија и Црна Гора),

4. Руски добровољци су учествовали у одбрани српског народа у Хрватској, БИХ, и Косову и Метохији,

5. Руски добровољци су 2014. године приликом поплаве у Обреновцу, спасили око 400 особа и 79 деце,

6. Русија је ставила вето на седници Савета Безбедности 2015. године на предлог Резолуције Велике Британије, која се односила на Сребреницу.Усвајање ове резолуције имало би за последицу проглашење српског народа за геноцидан народ и постепено укидање Републике Српске,

7. Србија без царина може да извози у Русију 90 % производа,

8. Русија је Српској војсци поклонила 6 мигова, 30 тенкова и 30 борбених извиђачких возила. Од Русије смо купили по повољним ценама противракетни систем „Панцир С1„.



Кина нам је помогла:

1. Кина нам је дала подршку да издржимо оружану агресију НАТО пакта 1999. године, када је срушена кинеска амбасада у Београду,

2. Кина је била уздржана на седници Савета Безбедности УН дана 10. јуна 1999. године приликом усвајања Резолуције 1244 СБ УН и увек поштовала територијални интегритет и суверенитет СР Југославије и сада Србије, као правног наследника СРЈ, затим Заједнице Србије и Црне Горе,

3. Кина је купила железару у Смедереву и тако обезбедила егзистенцију за више хиљада породица,

4. Кина је купила РТ Бор у Бору и тако обезбедила егзистенцију за више хиљада породица,

5. Кина гради мостове и пруге у Србији.

6. Укупне инвестиције Кине у Србији износе до сада око 10 милијарди евра,

7. Кина нам је послала медицинско особље и сву потребну медицинску опрему за борбу против корона вируса...


Кинеска и руска лекција о хуманости и солидарности

Ово је поднаслов објављен на порталу „Правда“ дана 28. 3. 2020. године, а поводом текста који је написао Богољуб Карић, власник компаније, који се односи на пандемију изазвану „корона вирусом“. Због изузетне важности и истине, коју износи господин Богољуб Карић, цитираћу одређене делове: “Члан владајуће ЦДУ Штефан Пуш и блиски човек Ангеле Меркел моли Кину за помоћ у борби против короне. Немачки капитализам зове у помоћ кинески социјализам! Не би ме зачудило и да мој пријатељ Доналд Трамп
 замоли мог пријатеља Раула Кaстра да му пошаље лекаре и лекове! Заштитна маска покрива уста и нос, а не очи, тако да и дисциплиновани Немци виде оно што су гледали ужаснути Италијани. Шта је дочекао доброћудан и племенит народ италијански, док гледа како њихове очеве и мајке, баке и деке, неки безимени људи у скафандерима одводе и спаљују у крематоријумима, без последњег поздрава својих наjмилијих. И дочекали су да им хуманитарну помоћ и најбоље лекаре дају Кина и Русија, да једна сиромашна Куба шаље своје докторе, док њихови назови савезници из ЕУ не само да им не шаљу ни једну маску, ни једног доктора, него затварају границе.

Где је сад та велика Европа?

Што би рекао наш народ, европска солидарност је побегла кроз прозор, чим им је вирус бануо на врата! Комшије су се позатварале у своја дворишта и закључала капије. И ко преживи, причаће како је ЕУ некада била "јединствена, моћна и хумана.“


Вечита борба између добра и зла

Живот је стална борба између добра и зла. Увек зло настоји да победи добро. Сетимо се старе латинске изреке Homo homini lupus est „Човек је човеку вук“. Светски глобалисти намеравају да сачувају само одређен број становника на земаљској кугли. Али, то је рачун без крчмара. Покушавају, али не могу успети. Од појаве вируса корона до данас, у свету је преминуло преко 30.000 становника, преко 600.000 (шесто хиљада ) оболело и око 150.000 (стопедесет хиљада) опоравило. Светска здавствена организација је забринута, одмах је прогласила не епидемију већ пандемију. Ако вирус напада старије особе, значи ли то да је вирус програмиран. Ако је програмиран, значи да га је произвео човек да би уништио другог човека? Дакле, на делу се потврђује изрека „Човек је човеку вук“.





Према извештају Светске здравствене организације из 2018. године, у свету годишње умре од загађења ваздуха око 600.000 (шесто хиљада) деце. Зашто СЗО није прогласила пандемију, имајући у виду број преминуле деце? Живот је сваком мио, ма колико тежак био. Ипак, живот деце је вреднији од живота пензионера, сложиће се сваки разуман пензионер.

Од глади у свету, сваког дана умире по 20.000 (двадесет хиљада) особа. То је изјавио Федерико Мајор у Београду дана 28. октобра 2016. године. У то време Мајор је био председник Савета Европског центра за мир. А својевремено је био и генерални дирекор УНЕСК-а.

У периоду од 2016. до2018. године у Јемену је због глади преминуло око 85.000 (осамдесетпет хиљада) деце. Ту вест је 2018. године објавила хуманитарна организација „Сејв д чилдрен“.

У свету годишње умире преко 6 (шест) милиона особа због пушења цигарета.

Око 100.000 (сто хиљада) беба умре годишње у свету због рата и последица ратних дејстава, стоји у извештају Међународне организације „Стоп рату против деце“.

Намеће се оправдано питање. Зашто ћути Светска здравствена организација, када су напред наведени резултати катастрофални? Зашто не предузима прописане мере? Зашто ћуте интелектуалци у најразвијенијим државама света?

Зато предлажем:

1. Верујмо у Бога, нашу Српску православну цркву и будимо сложни и солидарни,

2. Учинимо оно што је у нашој моћи а за остало и Бог ће помоћи,

3. Верујмо нашим медицинским стручњацима и поштујмо њихове савете,

4. Поштујмо одлуке државних органа,

5. Брат је мио, ма које идеологије био.

И зато, браћо Срби, уздајмо се у се и наше пријатеље Кинезе и Русе.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Михајло Макић: Хеј Србине, стави прст на чело, па сачувај своје родно село! - КМ Новине

Михајло Макић: Хеј Србине, стави прст на чело, па сачувај своје родно село! Народни мудрац је казао „Ако је село снажно и јако, онда је и држава снажна и јака ". Српски сељак је одувек био човек за све прилике. Некада је на селу живело више народа него у градовима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Роди ме мајко да дипломирам, па да одмах емигрирам - КМ Новине

Роди ме мајко да дипломирам, па да одмах емигрирам Право на рад је основно људско право које прописује Устав државе Србије одредбама члана 60. став 3. да су свима ,под једнаким условима, доступна сва радна места. Право на рад гарантује и Европска конвенција о заштити људских права и слобода, као и све конвенције Међународне организације рада.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Михајло Т. Макић: Резолуција 1244 подметнута од стране француског амбасадора - l део - КМ Новине

Михајло Т. Макић: Резолуција 1244 подметнута од стране француског амбасадора - l део #Rezolucija #UN1244 #NATO #Agresija1999 #Kosovo #Metohija #Srbija #Šiptari #Albanci #Separatisti Данас 24. марта 2019.године наврашава се двадесет година од почетка агресије на Савезну Републику Југославију ( Србија и Црна Гора) коју је извршио НАТО пакт на челу са Америком, Немачком, Енглеском, Француском, Италијом и још четрнаест држава такозваног цивилизованог света.




author-pic Аутор: Михајло Макић


После основне школе, завршио гимназију у Гњилану, дипломирао на Правном факултету у Нишу. Био запослен у органима управе у Гњилану. Од јуна 1984. до марта 2018. радио као судија у Општинском, а касније Основном суду у Деспотовцу где је обављао функцију председника Општинског суда (2001 - 2005). Активни је члан струковног удружења Друштва судија Србије од оснивања, где је у два мандата био члан Управног одбора. Био је први председник Одељења Друштва судија Србије за подручје Окружног суда у Јагодини.


Објавио три стручна рада из области јавног бележништва на Копаоничкој школи природног права, коју је основао академик проф. др. Слободан Перовић. Писањем почео да се бави од 1996. Ове године навршава се двадесетпет година од како је објављен први његов текст у листу "Нови пут " у Јагодини, под насловом "Судство мора остати самостално".

Рођен у селу Горње Кусце код Гњилана, живи у Деспотовцу. Ожењен, отац двоје деце. Активно се бави писањем хроника, студија и истраживачким радом.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине