Вести:

понедељак, 16. март 2020.

З. Михајловић: Коронавирус потврдио да Београд гура Србе са КиМ под албански кишобран

понедељак, 16. март 2020. | КМ новине 1

Пре него што је Београд прогласио ванредно стање, то су учинили шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије.

Звонко Михајловић

Иако се представници Владе упињу да стање у покрајини након Бриселског споразума прикажу готово идеалним, са "обезбеђеним правима Срба" и "победом од 5:0", пандемија Коронавируса потврдила је супротно, апсолутни крах те политике.

Звонко Михајловић, лидер Срба Сиринићке Жупе и последњи председник Општине Штрпце по систему Републике Србије, прокоментарисао је за КМ новине експресно повиновање сепаратистичким одлукама од стране локалне власти на КиМ коју је инсталирао и подржава Александар Вучић и Влада Србије која сада "шири панику са највишег нивоа власти у Београду стварајући хаотично стање код људи".

"У тој паници људи су углавном окренути себи и страху од евентуалне заразе. У тој и таквој ситуацији неприметно промичу ствари које су суштински важне за интересе Републике Србије. Одлука "Владе Косова" о обустави наставе по школама на КиМ прва је спроведена у срединама у којима Срби чине већину и где се настава изводи по српском плану и програму чиме је још једном потврђена лојалност "Републици Косово" од стране локалних послушника. Овим чином је још једном потврђено оно што се одавно већ зна а то је да власт у Београду Србе са КиМ гура под окриље "Републике Косово" категоричан је Михајловић.

У међувремену је и Влада Србије наложила обуставу рада школа па је брука са српским послушницима на КиМ донекле мање видљива.

Ипак, осим што ће остати забележено да је Влада Србије у потпуности потчињена другој, сепаратистичкој илегалној "влади" на тлу територије своје државе, ово је још један у низу алармантних сигнала. Он би морао све надлежне институције да пробуди из летаргије и подстакне их на законито решавање проблема издаје Косова и Метохије од стране државног врха и председника Србије.








ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Звонко Михајловић: У Штрпцу бранимо легитимна права - чини се да је и СНС умешана у прљав посао (ВИДЕО) - КМ Новине

Звонко Михајловић: У Штрпцу бранимо легитимна права - чини се да је и СНС умешана у прљав посао (ВИДЕО) #Kosovo #Metohija #Srbija #Štrpce #MHE #Protest #Elektrane Брутално малтретирање и повређивање Срба у Штрпцу узбуркало је домаћу јавност. Један од присутних, Звонко Михајловић, последњи председник ове општине по систему Р.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Срби сa KиM : „Ако за Вучића Kосово није Србија, он није наш председник!" - КМ Новине

Срби сa KиM : „Ако за Вучића Kосово није Србија, он није наш председник!" #Kosovo #Metohija #Srbija #Zvnonko #Mihajlović #Predsednik #Vučić #Srbija Последњи председник Општине Штрпце по српском државном систему Звонко Михајловић реаговао је на Вучићеву изјаву да „неће лагати народ и рећи да је Kосово део Србије".




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Звонко Михајловић о уделу Владе Србије у хапшењима Срба на Брезовици - КМ Новине

Хапшења Срба јуче, од стране шиптарске тзв. "специјалне полиције" изазвала су узнемирење у српској јавности. Покушали смо да сазнамо ко је све умешан. Реакције су чак биле наизглед енергичније и одлучније него током ранијих напада на Србе. Наиме, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, затражио је да се сазове хитна седница Владе поводом тих хапшења.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Сама изјава да се отвара граница према Албанији говори у прилог овоме.Где су ти гранични прелази где раде радници Републике Србије? Вероватно Брњак,Мердаре, Јариње...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине